Opruzeniny u kojence

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
22.11.24 08:39

Opruzeniny u kojence

Dobré ráno chci se zeptat dcera 10 měsíců má opruzeniny na zadečku je to už delší dobu psala jsem tu že měla dlouho průjem byly jsme stím i u Dr říkala mazat větrat a jen umývat vodou to děláme jen že se nám tam objevily jakoby když se spalíte a když ji to namažu dceru to pálí strašně řve chtěla bych poradit co a jak vaším dětem pomohlo my vyzkoušely snad všechno 😓 přemýšlím že bych dnes s dcerou jela na pohotovost nechci ji nechat trpět 😓 😓 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
22.11.24 09:11

Dlouho jsme se s opruzeninou trápili a nakonec nejlepší bylo uvařit černý čaj, nechat zchladit a vatovým tamponkem, nebo přímo tím čajovým sáčkem, to postižené místo lehce potřít a nechat na vzduchu oschnout. Nechápala jsem, ale funguje zázračně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
22.11.24 09:29

Imazol z lékarny pomohl když už to bylo škaredé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4186
22.11.24 09:45

Pokud máš doma nebo si možnost od někoho půjčit látkové pleny, ideálně čtverce a prebalit ihned jakmile v plence něco bude.
Umývat jen vodou, osušit, než dáš do plenky. A mazat tenkou vrstvou zinkové masti.
Co možné, tak nechat bez plenky, ale to už s tak velkým pohybujícím se dítětem bude horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1770
22.11.24 09:49

@Marie516 ondřejova mast, ta fakt u nás zabrala spolehlivě. A to syn měl opruzeniny opakovaně od miminka. A často měnit plínku. Jinak jak radí doktorka, umývat vodou, nedrhnout, sušila jsem tak, že jsem přikládala perlan a nechala vsáknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
22.11.24 11:18

Imazol, volně prodejná mast, vždy zabrala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
22.11.24 12:45

Omývat černým čajem, důkladně nasát papírem vlhkost a nechat větrat, netřít!
nepoužívat vlhčené ubrousky (na cestách použít raději perlan a čistou vodu)
před zabalením teprve namazat nějakým zinkovým krémem, rybilkou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.11.24 14:05

@KKK85 Děkuji 🙂 dnes jsem koupila imazol snad zabere 🤐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
22.11.24 14:08

@Marie516 držím palce at je to dobré, a fakt hodně často přebalovat.. já u opruzenin přebalovala i co hodinu.. a nechávala i hodně větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9271
22.11.24 19:50

Koupit v lékárně řepík v čajových sáčkách a utírat zadeček tím odvarem, nechat oschnout a namazat Imazolem. Zabírá to skoro okamžitě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí