Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
Maminky, prosím, které lázně by jste doporučili na dýchací cesty pro děťátko do 6ti let?
Krom Luhačovic - bydlíme u nich.
Termín březen, zažili jste? Slyšela jsem, že se cestuje z budov do budovy tak jsme zvědavá jak jste to zvládli vše ve zdraví… ![]()
Moc děkuji
Byli jsme v Edelu ve Zlatých Horách a v Metylovicích. Syn od kamarádky jezdí do Ostrova u Macochy.
Ano, četla jsem si taky trochu Kynžvart. Ale hodně bylo recenzí že tam odjíždí hodně dětí nemocné. Nevím, zda je to pravda. Právě zkouším se ptát. Syn je opravdu neustále na hromadě, vydrží ve školce 3-5 dní maximálně dva roky. Má špatnou imunitu.
@andelka83 píše: Více
Metylovice nejsou lazne, ale ozdravovna.
@allyna píše: Více
Tam prý jsou děti nemocné druhý týden po příjezdu, údajně z důvodu změny prostředí a ta " nemoc " je očista těla. Reakce na čisté prostředí. Kynžvart má na vzduch dokonce certifikát. Ale za mě je to jen marketing. Máme chalupu jinde, uprostřed lesů, okruhu 60km není žádná větší aglomerace, město žádný certifikát nemá a dýchá se mi tam lépe než v Kynžvartu. Ale ok, je to něco na čem si vybudovali jméno.
Jinak, že je dítě nemocné i druhý rok ve školce je normální. Dělali mu testy na alergologii? Bere nějaké léky na imunitu?
Žádné lázně na toto nepomohou, ani kdyby tamější vody světil samotný papež.
@allyna
Co je myšleno, že je neustále na hromadě?
Ano, chodíme pravidelně na imunologii. Má deficit buněčné imunity, asthma. Bere imunor.
Nejčastěji rýma, která sedne ihned na průdušky. Záněty uší, záněty močových cest, teploty z víroz,…
Návštěvujeme a mám doma i koupenou Salin domácí. Mám koupenou čističku vzruchu. A inhaluje od začátku jakmile začíná mít rýmu.
Nic nepomáhá. Jediné co nedělám je konvička. Tu ho prostě nepřesvědčim…
@allyna píše: Více
V lázních vás možná naučí inhalovat plus nějaké cviky. A to zvládne i sestra na inmumo. Ale za mě lázně typu Kynžvart jsou jen placenou dovolenou pro hysterické matky. Kdyby si měli pobyt třeba jen z poloviny platit, bylo by rázem tolik zdravých dětí…
Inhalujeme to už je zvyklý. To je už za mě samozřejmost.
Nevím jak ostatní, jen už člověk chce prostě pomocí děťátku všemi směry a myslela jsme že by lázně mohli pomoct…
4 roky a ještě se mi to nepodařilo aby jsme to zvládli aby se nechal. Vůbec se nenechá.
A nedavno na ORL mi říkali při prasknutí ucha že nemáme konvickovat. Tak jsem to i vypustila.