Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Běžte k doktorovi napsat Pamycon nebo Bendovy kapky. Nám zabralo až to, když se to takhle začalo vracet.
Zavolala jsem k dr a Me rekla sestra sterimar s mědí ať zkusíme
My to děláme takhle, že stříkneme ten Sterimar na povolení té rýmy, pak počkáme tech 10 minut zhruba, odsajeme a dáme zaléčení. Z volně dostupných máme rádi Olynth, popř. Pamycon, pokud je to na předpis. Hlavně Sterimarem proplachujte, i 5× za den.
A muze ten sterimar dite do 3 let?(sestre jsem nelicils vek jen potize rychle..)
Olynth není antibiotikum. Uvolňuje je nos. Použila bych ho, pokud Sterimar nestačí. Nechala bych si napsat Pamycon - to antibiotikum je.
Sterimar dítě do tří let může a dětský Olynth také.
Příspěvek upraven 15.11.24 v 09:31
Musíš koupit sterimar s medi baby. Ten je od 3.mesicu. olynth, nasivin atd jsou potřeba, aby oplaskla sliznice a sopel šel co nejlépe vysmrkat ven. Sama morska voda hypertonicka nema takove ucinky a hrozi treba zanet stredniho ucha. A hodně ať pije.
Určitě bych to hned neřešila antibiotiky. Hodně pít, smrkat/odsávat dle potřeby, proplachovat mořskou vodou, dle potřeby něco k uvolnění sliznic. Počkat pár dní, sledovat celkový stav.
Taky bych hned neresila pamyconem. Proto ti to taky sestra řekla ať to zkusíš tím sterimarem. Děti to měly hodnekrat a pamycon měli párkrát jinak to vždy odezní pokud není teplota. Jen to chce čas - i 10 dnů může trvat ryma a je to bráno jako ok pokud k tomu nejsou teploty
Ještě k oplasknuti sliznic dávám kromě nasivinu atd tak na noc fenistil kapky nebo něco jiného na alergii ale ty kapky jdou od 1 roku dle letáku a po poradě s dr i dřív
A se zelenou rymou jit na prochazku muzeme ne? Dekuji vsem za rady
Jasně, ale čepici, teplé oblečení a nevím kolik mu, tak ať nelita a nezpoti se
Neřešila bych atb, já dávám na rýmu kapky nebo sirup na uvolnění hlenů (Sinupret nebo Prospan atd.), do nosu mořskou vodu a olejíček s esenc. oleji - levandule, eukalyptus, tea tree… a na noc případně Olynth nebo něco podobného, aby mohl dýchat. Jinak k tomu vitamín C a D, olejíčky i do difuzéru atd.
Dobrý den, syn měl od září 2 virozy, ryma kasel u te druhe i horečka( zvladli jsme to s mořskou vodou, panadolem, a něčim na kašel) Nyní cca po 14 dnech od vyléčení má zelenou rýmu. Včera huhňal a dnes ráno jsem ho odsala a jde zelená..(neumí pořadně smrkat…) Je to na antibiotika? Nebo zelena ryma lte taky vylecit takto? Nikdy to neměl tak to neznám..díky