Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezky den, prosim pokud syn ma v dotazníku v 18 měsících extrémní riziko autismu..cca 15 otázek..je uz ted jasne ze bude těžký autista? Jinak samozřejmě resime uz všechny odborníky. Moc dekuji ![]()
Tenhle dotazník je za mě úplně, ale úplně na hov…, u staršího se ještě nedělal, ale neprošel by ani omylem, měl by v podstatě všechno špatně, je zdravý a inteligentní, když si teda odmyslím začínající pubertu
, mladší prošel bez problémů, a u něj neodhalil to, že mu tak hlavička nemyslí úplně dobře, za mě si ten dotazník můžou strčit kamsi
Ty jo tak to je pekne..a to starší by mel opravdu špatne výsledky a nic mu neni? Jako ja vidím, ze malý je jiný a z toho dotazníku je evidentní ze nic z toho nedělá a neumí..ale přemýšlím, ze třeba dítě co ma špatne dejme tomu 8 bodu bude lehčí autista než ten co ma špatne 15 bodu? Nebo esi to neni přímo úměrně a vse se jeste bude vyvíjet. @ka2ka
@Ejjja píše: Více
nic mu není a měl by špatně skoro všechno on neukazoval, nenavazoval oční kontakt, neoblékal se a já ti nevím co tam všechno bylo, je v pořádku, ten dotazník je jen orientační to dítě přeci roste a vyvyjí se a není tabulkový něco prostě začne dělat později
u mladší prošel a prd velebnosti má několik diagnoz a dotazník ho pokládá za naprosto zdravé dítě
@ka2ka prave syn ani nerozumí, nemluví..je to desny..prave ale nevim, jestli se uz takhle brzy dá poznat těžký autista nebo se to pak nějak jeste vyviji..k lepsimu i horšímu..snad ano
@Ejjja píše: Více
nepoznají nic jen vás proženou kolečkem lékařů a budou vás sledovat to dítě se vyvijí u syna nepoznali DMO, ochrnutí pusy a další věci, na téhle prohlídce se jevil jako naprosto zdravý takže já prostě tenhle dotazník neuznávám. Je fajn že vás všichni pohlídají a budou to sledovat, ale závěry si z toho fakt nedělej. Jo a syn nepromluvil do 4 let
Za mě je na tomhle dotazníku super to, že na základě podezření se můžete dostat do rané péče. Ještě to neznamená, že dítě bude autista, ale dostane tam takovou péči, která zdravé dítě rozhodně nijak nepoškodí, a pokud by to autismus opravdu byl, tak to, že se se speciální péči začne takhle brzo, je vážně obrovská, obrovská výhoda.
@ka2ka tak na to ten dotazník přece ani není stavěný. Je to dotazník na záchyt autismu, ani se nepředpokládá, že by měl zachycovat DMO nebo cokoliv jiného.
@Primat17780 píše: Více
tak VD a autismus je ze začátku u některých dětí velmi velmi podobný, někdy to lékaři i diagnostikují špatně a stejně ten dotazník nic neodhalil
@ka2ka je to přesně jak píšeš: u některých dětí. Navíc i na autismus je ten test screeningový = ne stoprocentní.