Pozitivní dotazník PAS autismus

55
15.11.24 09:58

Pozitivní dotazník PAS autismus

Hezky den, prosim pokud syn ma v dotazníku v 18 měsících extrémní riziko autismu..cca 15 otázek..je uz ted jasne ze bude těžký autista? Jinak samozřejmě resime uz všechny odborníky. Moc dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27705
15.11.24 10:53

Tenhle dotazník je za mě úplně, ale úplně na hov…, u staršího se ještě nedělal, ale neprošel by ani omylem, měl by v podstatě všechno špatně, je zdravý a inteligentní, když si teda odmyslím začínající pubertu :roll:, mladší prošel bez problémů, a u něj neodhalil to, že mu tak hlavička nemyslí úplně dobře, za mě si ten dotazník můžou strčit kamsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.11.24 11:06

Ty jo tak to je pekne..a to starší by mel opravdu špatne výsledky a nic mu neni? Jako ja vidím, ze malý je jiný a z toho dotazníku je evidentní ze nic z toho nedělá a neumí..ale přemýšlím, ze třeba dítě co ma špatne dejme tomu 8 bodu bude lehčí autista než ten co ma špatne 15 bodu? Nebo esi to neni přímo úměrně a vse se jeste bude vyvíjet. @ka2ka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
15.11.24 11:09
@Ejjja píše: Více

nic mu není a měl by špatně skoro všechno on neukazoval, nenavazoval oční kontakt, neoblékal se a já ti nevím co tam všechno bylo, je v pořádku, ten dotazník je jen orientační to dítě přeci roste a vyvyjí se a není tabulkový něco prostě začne dělat později :nevim: u mladší prošel a prd velebnosti má několik diagnoz a dotazník ho pokládá za naprosto zdravé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
15.11.24 12:17

@ka2ka prave syn ani nerozumí, nemluví..je to desny..prave ale nevim, jestli se uz takhle brzy dá poznat těžký autista nebo se to pak nějak jeste vyviji..k lepsimu i horšímu..snad ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
15.11.24 13:47
@Ejjja píše: Více

nepoznají nic jen vás proženou kolečkem lékařů a budou vás sledovat to dítě se vyvijí u syna nepoznali DMO, ochrnutí pusy a další věci, na téhle prohlídce se jevil jako naprosto zdravý takže já prostě tenhle dotazník neuznávám. Je fajn že vás všichni pohlídají a budou to sledovat, ale závěry si z toho fakt nedělej. Jo a syn nepromluvil do 4 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
15.11.24 21:19

Za mě je na tomhle dotazníku super to, že na základě podezření se můžete dostat do rané péče. Ještě to neznamená, že dítě bude autista, ale dostane tam takovou péči, která zdravé dítě rozhodně nijak nepoškodí, a pokud by to autismus opravdu byl, tak to, že se se speciální péči začne takhle brzo, je vážně obrovská, obrovská výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
15.11.24 21:20

@ka2ka tak na to ten dotazník přece ani není stavěný. Je to dotazník na záchyt autismu, ani se nepředpokládá, že by měl zachycovat DMO nebo cokoliv jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
15.11.24 23:11
@Primat17780 píše: Více

tak VD a autismus je ze začátku u některých dětí velmi velmi podobný, někdy to lékaři i diagnostikují špatně a stejně ten dotazník nic neodhalil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
16.11.24 07:25

@ka2ka je to přesně jak píšeš: u některých dětí. Navíc i na autismus je ten test screeningový = ne stoprocentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí