Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se poradit. Byla jsem přeléčená na smíšenou vag. infekci polygynaxem a mazala jsem se (i 2 dny přes menstruaci), protože to blbě vyšlo a doktorka mi napsala toto, abych mohla brát i přes ni. Ke konci léčby jsem se cítila už fit (2. Den menstruace). Teď mi končí menstruace po 5 dnech skončení léčby a svědí mě spodek, především záhyby, třísla, a kůže “vulvy” ne sliznice a také i dost mám červený a pálí poševní vchod. Po 4 letech jsem použila vložky, neparfemované značky Jessa. Nevím, jestli se infekce spíš vrátila a nebo jestli jde spíše o nějakou opruzeninu z vložek, přeci jen se v tom člověk zapaří a nedýchá to tolik. Radši jsem si vzala mycomax co beru co měsíc a mažu pytiolem. Stalo se to někomu? ![]()
Já se oprudím vždy po Always, ale spíš jako zadek a ta kůže na spodu prostě. Vyloženě přirození ne. To mi spíš zní jak ta infekce.
@Asta135 píše: Více
Já jsem celou menstruaci mazala canestenem a i při tom se mi tohle stalo, nevím jestli to opravdu je znovu infekce, nebo jen nějaké podráždění
@Asta135 píše: Více
Já u Always třeba třísla, to je děs - podle mě jsou takové moc umělé/ostré na moji pokožku. Používám teď Naturella a vše ok. ![]()
@- sedmikráska píše: Více
Já použila po letech vložky celkově a značku Jessa, přišly mi trochu možná míň kvalitní, než jiné, a svědí mě třísla, zahyby a nejhorší je ten vchod, to mám jak dítě co má zapařený zadek ![]()
Já bych to zkusila ve sprše pořádně opláchnout studenější vodou. Bez intimního gelu, namazat nějakým krémem a zkusit nějaké volnější kalhoty na běžné nošení a volnější pyžamo na noc (košilka ideál), prostě ať se to nepotí.
@Afrikana píše: Více
Zkusím určitě, akorát mast mám jedině Pytiol, jen nevím jesi je vhodný na sliznice úplně.
@- sedmikráska píše: Více
Přesně. Naturella jsem pak taky používala. Ted už jen tampony.
@Zeoli Jak kdo, ja treba menstruacni kalhotky nemuzu, protoze jsou na me malo prodysne ![]()
@Afrikana píše: Více
Taky mi moc nevyhovují, ale mám spoustu kamarádek, co je používají a prý super, ale prý občas mají strach, aby náhodou neselhaly. ![]()