Limazol na opruzený zadeček po každém přebalování?

Trojánková
6.1.10 21:53

Opruzený zadeček

Může se imazol natírat na opruzený zadeček při každém přebalování?Slyšela jsem,že je dobrý a mi stím bojujeme už nákou dobu a nevíme si rady,prosím poraďte.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12300
6.1.10 22:03

Imazol je opravdu výborná věc na opruzený zadeček. Ale nesmí se používat dlouhodobě, takže vyléčit opruzeniny a zase pak používat nějaký krém na opruzeniny. My používali od nivei a jak se stalo že se oprudil namazali jsme Imazolem a do rána nebo max do dvou dnů to bylo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
6.1.10 22:06

Ještě na opruzeniny je nejlepší hodně větrat, hlavně po koupání pořádně vysušit pokožku a nechat větrat aspoň tak deset patnáct minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
6.1.10 22:18

imazol hodně vysušuje, tak je potřeba odhadnout ten moment, kdy je dobře vysušeno a víc vysoušení by spíš uškodilo. Já ho dala na hodně opruzený zadek 2×, pak se mu začala loupat kůže, tak jsem mazala lanolinem a pomohlo to. Dostane se v lékárně na váhu, 100g stojí kolem 50,–

Jinak pomáhá větrání. Pokud máte doma chladno, můžeš dát čtvercovou plenku na rovno a kus prádlové gumy svázat tak, aby šla dítěti navléknout do pasu a za to vepředu a vzadu zachytit plenku, k tomu třeba rozepnuté dupačky (dole rozepnuté) a pokaždé, když plenku počůrá, tak vyměnit. Můžeš dát i froté ručníček. Já mám na něj tepláčky, co jsme dostali k nákupu kočáru, tak jsem je v rozkroku rozstřihla. To funguje opravdu dobře a u chlapečků je jistota, že nezčurají vše v okruhu několika metrů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
6.1.10 22:28

Jestli si dobře pamatuju, tak doktorka říkala mazat Imazolem 3× za den, takže při každém přebalování bych řekla, že je moc. A nám se osvědčilo to nejhorší opruzení poťupat genciánkou a kolem toho ten zbytek namazat Imazolem. Genciánka taky vysušuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.1.10 22:32

A nebo zkusit i klasický zasyp,ségry malej na to hodně trpí, zkoušela mazat vším možným, co ji doporučili a nakonec nejlíp zabral právě obyčejnej dětskej zásyp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
6.1.10 22:48

bepanthen nebo vam napise doktorka panthenolovou mast…to se da pouzivat pokazde a zabira to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
6.1.10 22:50

Imazol jsem nepoužila,ale prý je dobrý. Řešila jsem to:

• častým přebalováním
  • při přebalování jsem jí krčila nožky (třeba i 20 min),aby se co nejvíc vykadila a nebyla v tom v plínce,než si toho všimnu
  • tím vlastně i dost větrala
  • při přebalování jsem omývala černým čajem a osušila suchým papírovým kapesníčkem a pak namazala rybilkou a zabalila
  • taky jsem se snažila jíst nedráždivá jídla tzn. vynechat citrusy,rajčata apod.
  • po vyléčení, preventivně nechávat aspoň chvíli při přebalování větrat a po umytí vodou či mokrými ubrousky, opět používat suchý kapesníček na vysušení,pak teprve namazat a zabalit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.1.10 22:53

A jestli vám moc nepomáhá Imazol, zkuste se zeptat doktorky ať vám předepíše Pevaryl. Ten je prý dobrej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
6.1.10 23:00

Naše děti na opruzeniny nikdy moc netrpěly (používáme látkovky :wink: ), občas jsme se ale zarudnutí taky neubránili - vždy to bylo tím, že jsem si nevšimla, že je v plíně nakakáno a zadeček v tom byl trochu dýl :-? Ta stolička je opravdu hodně agresivní 8-o

Šárince zarudl zadeček, když jí byly cca 3 týdny - bylo to v srpnu a byla hrozná vedra. Pomohlo to, že jsem jí na látkovku dávala výhradně vlněné kalhotky - prodyšnější balení už asi neexistuje. Omývala jsem jí zadeček odvarem z řepíku lékařského a mazala Weledou. Po pár dnech byla naprosto v pořádku a už se to neopakovalo 8-) Teď krém používám tak jednou za týden nebo i méně, jinak není vůbec potřeba mazat a zadeček má sametový 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
7.1.10 10:10

Malému taky čas od času zčervená zadeček, většinou po tom, kdy je pokakaný a my si toho hned nevšimneme.
Stačí vždycky namazat ho imazolem na noc, ale spíš šetřit, stačí opravdu málo mastičky a je po problému. Jinak používáme babynol plus po každém přebalování a musím přiznat, že moc nevětráme. Malý nevydrží na jednom místě ani minutu a aby nám lítal po bytě bez pleny a počůral koberec, tak to neee.

• Citovat
  • Upravit
3358
7.1.10 10:12

Imazol jsme měli jednou, mazala jsem 3× za den, asi 2 dny. Štěpa na opruzeniny moc netrpí, ale když začne maličko červenat, tak ho namažu pytiolem, ten nám zabere většinou hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
7.1.10 10:26

Mně doktorka říkala, že imazol jen 2-3 x denně po dobu 2-3 dnů. Naštěstí měl opruzeniny jen jednou a to navíc v době , kdy bral ATB a měl po nich průjem. Když měl Tobík zarudlý zadeček, tak mi nejvíc pomohlo bambucké máslo a nebo mastička na bradavky z DM, která obsahuje lanolin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.1.10 11:07

Nam na opruzeniny zabirala hodne vazena rybi mast z lekarny, takova ta smradlava. A taky plenky Sleep and Play oranzove od Pampers, jsou hodne tenke a voni hermankem.

• Citovat
  • Upravit
10482
7.1.10 11:16

nemazala bych pokaždé, kvůli rezistenci, věšinou jim tam narostou nějaké kvasinky atd.. a pak už nepomáhá..
mazali jsme imazol/clotrimazol/rybilku/bepanthene na střídačku (jednou imazol, jednou rybilku nebo bepanth.), ale nejvícepak pomohl sudocrem.

na hodně moc opruzený zadek pomohla genciánová violéť nanést a zasypat canestenem. to zatáhlo to nejhorší. byly to stavy, kdy ječel, jen jsem se ho dotkla

bojovali jsme s tím statečně skoro 3/4 roku (od 10m, předtím nikdy! a bylo to tak, že stačilo když se pokakal a nebyl přebalený do 5min, už byl rudý..) než manžela! napadlo, že vlastně problémy spadají do doby, kdy plenky co jsme používali, začli dělat s pružnými pásky -a nějakým novým lotion… a bylo po problému..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí