Slintání. Jak to řešíte vy?

7661
6.1.10 10:27

Slintání

Zuby zatím nikde, ale poslední cca tři týdny už mi malá slitná první ligu. Do té doby to bylo docela únosný, ovšem teď ji musím pořád převlíkat, dokáže si během deseti minut proslinat celý předek trička až na pupík. 8-o
Zkoušela jsem nechávat bryndáček, ale Jája je dost dobře nesnáší, takže většinou vyměknu a sundavám bryndák dřív, než stačí splnit účel.
Malá se teď navíc hrozně rychle vytahuje na dýlku, nechci kupovat moc oblečení, aby to unosila, takže peru a převlíkám a peru a žehlím a převlíkám…
Jak to řešíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
6.1.10 10:36

Nežehlím :lol: :lol: .
Ondra slintá asi od čtyř měsíců pořád, už to začínám ignorovat. Zubů má zatím 8, jestli bude takhle protékat, dokud nebude mít všechny, tak potěš…
Já teď jako největší problém vidím procházky, pořád mu cpu dudlík, aby se mu u pusy nedělaly rampouchy ;).
Směje se mu i naše dr., takže je to asi fakt síla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.1.10 10:43

také nežehlím, to bych nedělala nic jiného než lítala kolem prádla. Peru každý den, vyjímečně obden jen jeho prádlo (plínky - máme místo bryndáků na utírání, oblečení ať už proslintané nebo prokakané, občas i prostěradlo v postýlce, když si blinkne). Takhle často jsem neprala ani mě a příteli. Bryndák u nás taky neprojde, hraje si s ním a ve finále má bryndák na zádech jako superman pláštěnku a vesele si slintá opět na bodýčko nebo dupačky. Slintá asi od čtyř měsíců a první dva zuby nám vyrostli „až“ na 6,5měs., teď ve slintání pokračuje, protože nám polezou i horní. Občas, když už bych neměla prádlo na „točení“, tak jen poslintané šoupnu na kamna, abych měla jistotu, že mám do čeho obléknout, než mi uschne právě vyprané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
6.1.10 12:17

Ahoj,
tak já taky trička a bodyčka nežehlím, u nás je to tak, že když to nestihne do pár minut proslintat, tak to zaručeně pozvrací. Taky mám pračku na den. Už jsem si tak nějak zvykla. Už si Štěpu bez „opratí“ani neumím představit :lol: . Jinak teď je to docela síla, jak leze, tak slintá na zem a nožičkama to zrovna vytírá, takže nám už docházej i punčocháčky.O podlaze ani nemluvím, vždycky setřu a za hodinu je to samej kápanec, jako by nebylo setříno tak měsíc :cert: Zkoušeli jsme bryndáčky, ale to se málem uškrtil, nesnese nic na krčku.Jinak když dochází oblečení, řeším to jako Kakika, nechám uschnout na radiátoru a použiju znova (teda pokud není i poblinděno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
6.1.10 12:24
levi píše:
Jinak teď je to docela síla, jak leze, tak slintá na zem a nožičkama to zrovna vytírá, takže nám už docházej i punčocháčky.O podlaze ani nemluvím, vždycky setřu a za hodinu je to samej kápanec, jako by nebylo setříno tak měsíc :cert:

Jo, to my se taky smějeme, že je Ondra takový náš vytírací robůtek, sám si namočí, sám si utře :lol: . Chodíme doma bosi, takže vždycky poznáme, kde se chvíli zdržel, když šlápneme do loužičky :-D .

Jinak taky jen mokré věci prostě dávám na topení, peru tak obden. Bryndák na krku nesnese skoro ani při krmení, je schopný se sám uškrtit :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
6.1.10 12:28

jo, jo, taky chodíme naboso. ty sliny ještě docela jdou, horší to je když šlápnu do vyblinděnýho mlíka, banánu nebo nedejbože jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
6.1.10 12:33

Taky jsem to řešila, převlíkání naprostý horor… tak dávám bryndák pod bodíčko, neplandá malému před očima, tak ho tak nezlobí, a „nepromokavý“ bryndák mu nepustí vlhko na tělíčko. Převlíkáme se teda akorát před spaním - v poledne a večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
6.1.10 12:38

tak my taky používali bryndák. Naštěstí malé nevadil, koupila jsem dva takové malé, ozdobné s igelitem vespod a stídala a přepírala. Jinak taky spolehlivě pračkku na den. Dnes už malé peru s naším prádlem, ale převlíkáme se pořád několikrát denně - máme období - Jája sama.

Dtto Berbaso - máme taky Janičku a říkáme jí Jája(teda u nás si tak začala říkat nejdřív ona a my jí všichni následovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10895
6.1.10 12:53

Ahoj, máme stejně starý prcky a asi i stejně uslintaný :mrgreen:

Prádlo nežehlím, to bych se zbláznila, mám naštěstí sušičku a prádlo je krásně měkkoučký takže pohoda.

Jinak dávám bryndáček, nejlepší je takovej úplně malinkatej, kterej moc neplandá takže si ho nemůže hodit na záda jako tu supermanovskou pláštěnku! a jinak to házím jako Kikina na kamna, však je to jenom mokrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
6.1.10 13:32

ahojík,
tak naše malá začala slintat asi v půl roce a první zub jí vylezl v 10měsících,to jsem jako těžce nechápala, stále jsem se jí dívala do pusy,kde ty zatracené zuby jsou :lol: :lol: a slintala asi do 18měsíců,teď máme klid,jen když jí lezl zoubek tak třeba ten týden valila jak z vodopádu,ale jí bryndáky nevadí, chudinka si na ně zvykla za tu dobu tak,že je chce nosit i teď :roll: :mrgreen: :mrgreen: Já teda žehlím, mě to uklidňuje a nejraději u TV,manžel mi říká, ať se raději večer natáhnu a odpočívám,ale člověk si na to nějak zvykne a nedochází mi to 8-o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.1.10 14:14

Tak jsem teď (po dalším převlečení) zkusila Jáje dát bryndák pod triko, přišlo mi to jako dobrej nápad… Haha, ani náhodou. Bylo mi dáno najevo, že je to pořád bryndák a tudíž je třeba proti němu bojovat. :zed: Tak nic, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.1.10 14:16
prdísek píše:
Dtto Berbaso - máme taky Janičku a říkáme jí Jája(teda u nás si tak začala říkat nejdřív ona a my jí všichni následovali.

My tohle jméno používali jako „pracovní název“ během těhotenství, když ještě nebylo jistý, jestli to bude kluk nebo holka. Pak už se vědělo, že holka, ale do poslední chvíle jsme s mužem vedli vášnivou debatu, jestli budeme mít Janičku po mě nebo Jindřišku po něm. No, prohrála jsem, no. Ale nelituju. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.1.10 16:26

ano, rafanek taky slinta prvni ligu :-))) mame to asi v rodine, jeho sestrenice taky slinila jak doga :-)))
brindaky snasi celkem dobre, nastesti, mam 15 tescobrindaku na snurku, 10 igelitovych, asi 5 ruznych malych, 8 frote na suchac - celkem asi 40 ks- a nestiham prat. plenka na trojuhelnik zavazana za krkem taky udela sluzbu, mam jich 70 a je to tak akorat :-)) ale nejen kvuli slineni, taky dost bleje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
6.1.10 20:46

taky slintáme o 106. Mam po ruce pořád plínu a otíram mu to. Převlíkam a peru, triček máme plnou skříň, ale už cca měsíc taky nežehlim, bych nedělala nic jinýho :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
7.1.10 10:42

Pudlo taky vás to zvracení ještě nepřešlo? Jak to máte po příkrmu? Štěpán blindí neustále, nejhorší to je po čaji, takže na pití má pořád jen kojení, ale klidně mi vyhodí i zeleninový příkrm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí