A zase ten spánek..

12735
3.1.10 12:32

A zase ten spánek..

Ahoj holky, mám takový dotaz. Malou jsme úspěšně naučili samou usnínat v postýlce, takže jsme odbourali usínání na urkou. V noci nejí už několik měsíců. Takže jak se říká idylka, ale. Malou každý den v 6 okoupeme, v půl sedmé jí dám do postýlky, dám jí najíst a ona za pár minut po jídle usne. Po půl hodině se však vzbudí, takže v 19:00-19:15 se obudí. Pak už nespí až do 23:00, hraje si na dece, je hodná. Pak když začne protírat oči tak jí dám do postýlky a usne. Spí do 5 do rána nají se a pak spí třeba až do 9 dneska dokonce do 11. Přes den spí půl hodiny po obědě a půl hodiny kolem 4 a pak už ne, jsem z toho nešťastná, nevím co sní! To přece není normální aby 6 měsíční dítě spalo hodinu přes den a 10 hodin v noci! Ve středu jdeme k doktorce určitě jí to řeknu, ale nevím jestli mi s tím nějak pomůže. Tak píšu tady, třeba máte stejnou zkušenost a poradíte mi. Třeba máte i něco takového za sebou a řeknete mi nějakou radu. Budu šťastná za cokoliv, díky moc. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11337
3.1.10 12:46

Takže pokud tomu dobře rozumím… v noci spí cca od 23 do 9, což je 10 hodin a k tomu 3× půlhodiny.

Moji kluci ve věku po 6 měsících spali prakticky stejně (Honzík v noci ještě malinko méně), v 6 měsících dohromady 12 hodin denně nedali ani omylem.

Doporučuju přejít ze 3 na pouze 2 „denní spánky“, tedy dávat po obědě spát později, aby se ty další dva spánky sloučily a chodila pak spát večer dříve než v 23 hodin. Večerní koupání bych taky posunula na později (dočasně třeba na osmou nebo devátou), aby potom sice šla spát, ale aby vydržela až do rána.

Přeju pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
3.1.10 13:04

Ahoj Inge, díky moc za radu. Zkoušela jsem jí budit i v 8 ráno aby si schrupla jen chvíli dopoledne a pak jednou odpoledne a večer šla spát. Ale bez šance. Zkusím ještě to co sí říkala ty, ale bude to mazec, protože ona vždycky protírá očíčka a pobrekává, když se jí chce spát. Spávala až do 4,5 měsíce i 2-3 hodiny přes den, a najednou taková změna tak nevím. Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
3.1.10 13:46

Ahojky to že spí hodinu přes den a v noci 10 hodin,to normální teda je,po půl roce vetšinou přichází období,kdy děti přestanou přes den spát a spí víc v noci,spíš je u vás problém v rozložení spánku přes den,ráno když se vzbudí dala bych snídani (nevím jak to máte zda li už příkrmy)pak šla třeba ven na hodku,pak si chvilku doma ještě pohrát,pak dát svačinu a dát spinkat,nevim jak to máte vy,my kolem desáté ,to většinou spinká Honzík půl hodky někdy hodinu,pak si zase hrajeme,nebo jdeme zase ven,podle toho jestli jsme byly ráno ,a pak kolem 1 až půl druhé mu dám obídek a pak zase jde spinkat to spí většinou dýl tak hodku a půl někdy 2,a to je Honzíkův poslední spánek ve dne,většinou kolem půl sedmé dostane večeři,to trvá tak půl hodiny než se napapá,pak ho vykoupeme,pomazlíme a o půl 8 ho ukládám ke spánku a to spinká krásně celou noc,jen jednou za čas se stane,žu mu dám v noci mlíčko.Takže si myslím že by stálo za to,posunout ve dne trochu ten spánek,aby pak večer byla skutečně unavená a taky to koupání bych posunula o trochu dýl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
4.1.10 17:15

Ten režim, který popisuješ, tj. že ti malá spí od 23 do 9 ráno, tak tenhle režim je můj sen. Bez legrace. Už jsem to tady před časem řešila, že naše bosorka má ve zvyku usnout v pět odpoledne, spí do devíti, nají se, usne, spí do tří a pak vstává. Zatím veškeré pokusy o posun těhle časů směrem z večera na ráno selhaly beze zbytku.
Pro mě je to neštěstí, jsem nastavená tak, že mám nejvíc energie tak kolem osmý večer a nejlíp se mi spí ráno a dopoledne.
Tož jsem ti neporadila. :lol: Ale budiž ti útěchou, že v tý válce nejsi sama. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.1.10 20:04

To kolik hodin naspí je normální. nezbývá než pomalinku upravovat režim a posouvat spinkání.. nevím zda to zabere, ale asi jde o to vytrvat. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Locito
4.1.10 23:16

Ahoj, mi mame neco podobného. Malá taky usína pozdě tak mezi10-11 ale pak krasně spí vkuse až do 8-9hodin. Ja to moc neřeším říkam si že pokut ji to vyhovuje tak proč to za každou cenu mněnit. Ja osobně také raději pujdu později spat a rano to doženu tak to asi bude mít pomně. :lol:

• Citovat
  • Upravit
12735
4.1.10 23:25

Jo taky nám to paní doktorka řekla. Dala jsem na rady. Dneska jsem jí dala spinkat v půl dvanácté pak v půl třetí. Od tří jsem jí už nedovolila spát až do 7. Tak lehla a rekordně spala dvě hodiny s jedním malým pobrekáváním. No a pak jak jinak než do 23:00 a teď už půl hodinky spí. No co se dá dělat. Paní doktorka mi říkala, že se to do roku upraví, takže budu jí natahovat ještě pár dnů a pokud to nezabere???No tak jí nechám ať si chodí spát až v těch 23:00. Já jsem si nachystala oběd na zítra do lednice a ráno to šoupnu jen do trouby a na pecek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí