Cucá si paleček...

58
2.1.10 21:48

Cucá si paleček...

Ahoj holky, prosím o radu. Barunce je něco málo přes 8měsíců. Už jako miminko měla v oblibě paleček, ale ted mi připadá, že už se z toho stává zlozvyk… pži usínání, když se nudí, když chce pít… dumlá levý paleček. Vyndaváme, plácáme přes ruku, dáváme dudlík. Ale paleček je prostě nej a během chvilky je zase v puse. Poradíte co s tím?
Díky Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1261
2.1.10 21:53

Ahoj Ivi, neporadím, ale neteř měla s palečkem to samé, dudlík odmítala a palec v puse jí zůstal při usínání do školky, teď je v první třídě a prý ještě občas má tendenci strkat při usínání palec do pusy, nebo s ním aspoň bloumat kolem pusy. Je to blbé - zahodit jako dudlík to nejde, napepřit atd. taky ne - co kdyby si s tím sáhla do očí - asi na to fígl není. A v osmi měsících Ti podle mě ani pleskání a napomínání nepomůže… Osobně s tím zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
2.1.10 22:05

Já si cucala palec až do první třídy - už jsem to tu určitě někde psala, nemám jediný problém se zuby a palce má normální :wink:
Rozárka si cucá palec taky a já to vůbec neřeším. Pamatuju si, jak naši zkoušeli všechno možné, rukavice, pepř na palec, lízátka, na zadek. Stejně nezabralo nic a akorát jsme se z toho nervovali všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
2.1.10 23:37

Náš 6ti měsíční chlapeček si taky někdy cucá palec, ptala jsem se doktora. Říkal, že je ještě malej, že to nic není… máme ho nechat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
3.1.10 00:10

Máme stejný problém. Doktorka řekla odnaučit, ale jaksi neřekla jak. Mě to příjdeblbý, protože třeba ted v zimě kdyžmu dám rukaviceta je má za chvilku mokrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
3.1.10 08:45

Ahoj,

starší též cucala a ničím se to neodnaučila… skončila kolem 5 let.. až díky motivačnímu plánu… :-) Ale i teď ji občas v noci přistihnu, že cucá.. ale ani o tom neví, dá si ho do pusy podvědomě.. vědomě už ví, že se to nemá.. Zuby má OK, palce už dávno též (měla slušné mozoly) :cert:

Mladší si občas chce cucat též, tak jí paleček vyndám, nabídnu hračku ale nijak to hrodit nehodlám, kdyb „si nedala říct“, protože vím, co za nervy jsme měli u první…

Jinak když venku začne malá cumlat rukavici, tak holt dám dudlíka… aby pak ruka nemrzla.. :nevim: zandat do fusaku si ruce nenechá… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
3.1.10 12:29
buresinka píše:
Ahoj holky, prosím o radu. Barunce je něco málo přes 8měsíců. Už jako miminko měla v oblibě paleček, ale ted mi připadá, že už se z toho stává zlozvyk… pži usínání, když se nudí, když chce pít… dumlá levý paleček. Vyndaváme, plácáme přes ruku, dáváme dudlík. Ale paleček je prostě nej a během chvilky je zase v puse. Poradíte co s tím?
Díky Iva

Ahoj, náš malej si taky cucá paleček, dudlíka začal odmítat ve 3 měs. a od tý doby má palec. na spaní mu to toleruju. Taky nějak kolem 8 měs. zkoušel dávat palec i během dne. Tak jsem mu ho pokaždé vyndala a řekla, že když se chce pomazlit, tak má přijít za mámou nebo tátou, že paleček je jen na spinkání. A pěkně jsem se s ním pomazlila. Když to budeš takhle opakovat, onaučí se to… Tedy aspon u nás to fungovalo… Palec má teda bohužel pořád, ale aspon jen v postýlce… Tak držím palce, at to funguje! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
3.1.10 22:03

Mému malému je dnes 14.měsíců a palečkuje asi od 3 měsíců,kdy přestal jevit zájem o dudlík a radši palečkoval.Palečkuje při usínání, to je pravidelné. Nezabírá nic. Palečkuje, když třebas chce napít nebo najíst, je to takové znamení. Když mu paleček vyndám, tak se vzpouzí a břečí (což na mě neplatí). Já také palečkovala až do školky.Zuby mám OK, palce normální.
Nijak to dál neřeším, budu to řešit, až bude starší a chápat, co přesně říkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
3.1.10 22:16

Náš Tobík taky cucá paleček. Od malička. Je mu 20 měsíců. Doktor říkal, že je to normální, ať ho necháme. Na palečku má mozol, ale zoubky jsou normální. Taky mi říkal, že snad existuje nějaký lak na nehty, v lékárně se to dá koupit a ten způsobuje, že palec je hořký a dítě ho nechce cucat. Ale je to chemie, takže já jsem se rozhodla to nepoužívat. A je zajímavý, že má rád i dudlík. Ale ten když v noci vypadne, tak palec je po (na) ruce, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.1.10 09:01

ahoj holky, dík za rady, jak tak koukám, tak s tím asi nic neudělám… tak at si vesele cucají dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
5.1.10 10:47

ahojky
i my cucáme paleček, od mesíce a ted je jí skoro 28 mes..odnaučit skouším a skouším a nic..na palci nestříháme nechty, dr řekl že jí to mám odnaučit jinak bude mít předkus :nevim: ale jak..nikdo neví..v lékárne prodávají lak nakousání nechtu je hořký, mel by je to odnaučit ale maláse nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí