Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
opuce myslím, že toto příkrmy nevyřeší.
Já s malou řešila to samé, jen s tím rozdílem že jsem kojila, začala uplně bojkotovat prsa, bojovili jsme fakt dlouho snad od 8mi týdnů, no a od min. týdne jen odstříkávám a krmím s lahvičky. Já teda vyzkoušela homeopatika Silicea 9CH a zdá se mi že zabraly, jí teď s láhve trochu více s chutí.
Momentálně váží asi 6700g a vypije 5× denně v průměru tak 140ml a v noci si bere prso, ale to moc nevypije.
Zkoušela jsi malému nabízet čaj? A co stolice, jakou má? Nezměnilo se něco? Konzistence, barva?
MOžná fakt nemá hlad.
Jo a co jeho chovaní? Je neklidnější a nebo je normálně spokojený?
My bojovali taky tak nějak od 3ho měsíce, prostě najednou místo půl hodiny a z obou prsou najednou stačilo 5 minut a z jednoho. Pak se to přeměnilo na čtvrt hodiny z jednoho a teď zas 5 minut, jen co dojde přední mlíko a začne to hustý zadní začne řev a vztekání… A to teče dost, zkoušela jsem to, jestli to třeba není že došlo a nejde ven.. Asi jim prostě stačí málo
Přibrali jsme za 5 neděl 140 gramů, o kolik vyrostli nevím
Lahev bojkotuje úplně, takže dokrm u nás nerozí
Ahojky
stolička je v pořádku tak obden.mezi jídly je v pohodě, ted jsme snědli 90 ml a zase u toho hysterický záchvat…Už jsem z toho vážně na nervy, nevím co dál,napřed jsem si říkala,že prostě nemá hlad, ale on nevypije víc jak 500ml za den, váží 56OOg.Čajík si bere, nevím jestli ho dávát,aby si tím zbytečně nezaplácával žaludek,na druhou stranu se bojím dehydratace…už nevím co dál…
opuce dohledala jsem jednu diskuzi kde maminka řešila něco podobného co ty, u nich to je nakonec alergie na mléčnou bílkovinu, snad to nebude i váš případ. Tady je ta diskuze tak si ji pročti, je fakt dost podobná, až na to že ta holčička měla problémy i se stolicí, to vy teda nemáte, ale možná to může být i váš problém.
Ještě mě napadlo co zkusit změnit UM? Třeba mu ta stávajícíc přestala chutnat. ![]()
Jo teď si to čtu a ty jsi už značky měnila, tak fakt mě napadá leda zkusit ten nutrilon allergy care ![]()
Ja myslim, ze by se mela poradit s doktorem, a do te doby vydrzet v klidu, Tvoje miminko vazi 5,60 ve 3mesicich - to je krasna vaha, treba mu opravdu staci mene jidla, vzdyt nemusi kazde mimi pit jak vztekle ![]()
Bud v klidku, zkus to po vikendu zavolat k dr a uvidis,co rekne.
Preju pevne nervy a at vsechno dobre dopadne.
Pokud to mimču stačí, tak zatím bych to nehrotila, pokud i přibírá, tak je to OK, zkus konzultaci s doktorkou. Synovi taky stačilo 5 jídel, ale měl teda větší porci, teď dokonce jí někdy i jen 4 jídla, ale zase velké porce. Jeden měsíc i stávkoval, jedl v 9 měsících, to co ve 3 měsících, ale bylo to zoubky, což u vás asi není.
Z příkrmů bych zkusila kašičku ředěnou do flašky, třaba tomu příjde na chuť.
Ahoj holky
chtěla bych se poradit.Mému malému jsou tři a půl měsíce.U asi 14 dnů stávkuje s jídlem.Krmím lahvičkou UM + MM/ale už maličko-tak 100 denně./Nyní mi vypije tak 100 5× denně, když dám častěji,ani to nevezme do pusy,u jídla hrozné scény, řev…Na poslední kontrole/před vánoci byla váha dobrá/Mám pocit,že prostě nemá rád to mlíko,značky už jsem změnila…Zahrávám si s myšlemkou začít dřív s příkrmy co myslíte?