Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malá to má taky v zátylku a už má 6 měsíců a bledne to a ztrácí se to. Doktorka říkala, že do dvou let to bude pryč. Tak držím palce. Jinak nad nosánkem má taky takovou modřinu taky od porodu a ta bledne taky. Tak ať to zmizí
Ahoj dcera se s tim narodila taky a má to nad nosem a ještě jednu pod obočim,jako mimi to bylo hodne videt ale postupně to mizelo,jenže to nezmizelo uplně a třeba když se rozbreči tak je to pořad vidět,normalně ne,jen pokud se kouknu hodně z blizka tak to pořad vidim.
Jo a doktorka mi řikala že to taky zmizi,jen teda netušim kdy myslela
,bylo ji osm let.
Ahojky,
zkusenost nemam,ale…
sousedka mela dcerku s necim,co popisujes Ty.Holcicka to mela take v obliceji,nekde kolem nosiku,ale urcite to dnes v 11letech nema.Opravdu to zmizelo,nevim jestli je to to same jako ma Tva holcicka,ale pravdepodobne ano…pokud to neni „ruze“ nebo jak se tomu rika,melo by to zmizet.
Vim,ze to neni zadna zivotu nebezpecna skvrna,ale urcite chapu,ze Te to trapi…Jakou maminku by to netrapilo,urcite se to casem spravi…
Drzime palce
![]()
Nevim jestli Tomik mel presne co popisujes, ale mel takovy cerveny flicek u korene nosu. Kdyz byl mimi, tak jsme se ptala i na koznim a rikali, ze to zmizi tak do dovu let. No a ani uz nevim kdy to presne zmizelo ono to postupne bledlo a ted uz tam nema nic.
Takze verim, ze i Tve holcice to zmizi.
Ahoj dcera to má taky u kořene nosu 1*2cm taky mi bylo řečeno, že to do 2 let zmizí. Nezmizelo to úplně ale hodně to vybledlo. Jsou jí 3 roky. Objeví se to víc když : se vzteká, pláče,při vyšší námaze, když je jí zima nebo horko. Takže skoro pořád ![]()
Myslím,že se to někde už řešilo - prý se to jmenuje neumím to napsat : naevus flaemus ( jako oheň )
Nevím, jenom jsem to četla ( moc čtu jak říká můj manža ) ![]()
Nic to není k naší cácoře už to patří ![]()
Užívej si miminka ![]()
Bára
Anežka má taky tenhle otlak. Dva v zátylku a jeden na levém stehnu. Na stehnu velikosti dvoukoruny a nijak se nemění, v zátylku dva fleky jako pětikoruna, pomalu bledne ale stačí aby se rozčilila nebo tak a je tam hned dost výrazně vidět. Doktor říká, že pokud se to nezvětšuje a netmavne, není třeba s tím cokoliv dělat, časem to zmizí.
Ahoj,
mám dva syny - oba mají ten samý flek - oba na stejných místech - čelo a zátylek (mamka to vtipně komentovala - co se divíš,že to mají stejné - vždyť ven lezli stejnou cestou…
) Etík to má trochu větší než měl Kubík.
Tomu to zmizelo a objevuje se jenom když se vzteká - ale dr. říkala, že už to dneska jde vypálit laserem - pokud to nezmizi do tobě vyhovující meze…takže klid - řešení tu je… ![]()
Ahoj, naše malá to měla (má) taky - nad kořenem nosu. Je jí 8 měsíců, bledne to, už to skoro není vidět, objeví se to jen když řve. Já to prý měla taky, i moje sestřenice a její dva kluci. A nikdo z nás už tam nic nemá. Tak buď v klidu
.
Když se Amálka narodila, měla otlaky na zátylku, víčku oka a pak jeden přes čelo-od vlasů až po kořen nosu, ve tvaru kočky
Víčko vybledlo do měsíce, zátylek za půl roku a čelo .. čelo pořád má, nezesvětlalo ani o píď, navíc když se vzteká,vyleze to ještě více
Utěšuji se tím, že je to holka a nejdýl ve 13ti to stejně zamaskuje make-upem ![]()
Markét má taky flíčky
Pod pusou už jí hodně vybledl, ale u kořene nosu ne a má trošku i na víčkách. Doktorka taky tvrdí, že to časem zmizí, jak poroste a bude se jí obnovovat kůže.
Já se zas utěšuju tím, že když to v rozumné době nezmizí, určitě to půjde odstranit laserem.
Díky moc za odpovědi ! Snad budeme patřit k těm, kterým se to ztratí. Jak píše Zuzaa, že její holčička má skvrnu ve tvaru kočičky, tak my máme jelínka i s parůžkama
Když jsem v porodnici pod vlivem hormonů štkala před sestřičkou, jestli se to fakt ztratí, tak se taky smála a říkala, mamino, co řešíte v době laseru, tak když bude nejhůř… Tak hlavně ať jsou děti jinak zdravé, ještě jednou dík T.
Naše Jája má od narození takové fleky na obou víčkách u nosíku. Taky mě to v porodnici vyděsilo, bála jsem se, že má v očích nějakej zánět, ale řekli mi to samé - do dvou let se to má ztratit. Teď už mi přijde, že to má na jednom oku světlejší a přesně, jak tu někdo psal, vyskočí to nejvíc, když pláče.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s „otlakem“ v kůži u malých dětí, respektive, jak rychle se ztrácí. Mám měsíční dcerku, která se s takovou nafialovělou skvrnou narodila odprostřed čílka ke kořenu nosu, nejdříve jsem myslela, že to má otlačené z porodu a že se to hned ztratí, ale lékařka mě vyvedla z omylu, říkala, že je to hlubšího rázu, že se mi na něco tlačila v bříšku během těhotenství a že to věkem mizí, že prý to má spousta miminek… Já sama mám od narození rudý flek, který nezmizel nikdy, ale je v zátylku, takže mě to nikdy „kosmeticky“ netížilo a je mi líto dcerky, protože to má na tak viditelném místě. Vím, že je to proti jiným zdravotním problémům banalita, ale… nemáte někdo s tímto zkušenost? Díky
Tereza