Je nám 1 týden, teplota a kakání?

88
26.12.09 06:47

Je nám 1 týden, teplota a kakání?

Ahoj dnes poprvé nejsem mezi těhotnými, již třetí den jsem s malým doma, prosím moc poraďte, včera místo učebnicových 6-8 stolic, jen asi 3 (nejsem si jistá), odpolko po všech cvičeních, teplých žínkách, masážích, nošení jsem aplikovala 3 kap, Sab simplex(píší že používat se mohou od 3 týd.)kamarádka řekla ť je dám, úleva přijde hned v podobě malýho kakání ale nic velkýho jako v por. dáváte je? adnes ráno teplota jen 36,3, nevím co mám dělat, je sobota zase do porodnice???bojím se aby malýmu něco nebylo. děkuji Z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21910
26.12.09 07:19

Ahoj a malyho boli brisko?Tri stolice za den jsou uplne normalni,me Emicka nikdy nekakala treba osmkrat..teplota je taky normalni,ja bych rekla,ze uplne zbytecne plasis teda :wink:

A poprve slysim,ze po Sabu si dite ulevi tim,ze se vykaka,to je podle me hloupost,jsou proti plynatosti,boleni briska,jak dite spolyka vzduch pri piti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
26.12.09 07:28

Asi plaším, je to naše první a přítel má strach že už mu ty kapky dávám, že si pak zvykne atd. bolení bříška asi má, dopolko ne ale vždy odpol nebo na večer a v noci, od plnoci zase ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
26.12.09 07:57

Zdenko já si taky myslím, že je vše v pořádku. Fakt nemusí každé dítě mít 8 stolic za den, každé dítě je v tomto individuální. Děti hodně kakají v porodnici a to proto, že jim začínají pracovat střívka a vlastně se hlavně vyprazdňuje ta smolka, pak se kakání upravuje co do množství tak i četnosi. Kapičky sab můžeš klidně dávat, pokud máš pocit že má nějaké bolení.
Ale opravdu buď v klidu, fakt mu určitě nic není. :wink:
Jo a ta teplotka byla měřena v zadečku a je už po odečtení půl stupně a nebo před odečtením?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
26.12.09 08:03

Jojo,chapu,neboj,nic mu nebude,kapky bych mu teda nedavala,jeste na to vek nema..dr vam je uz napsala?
Ono ty deti celkove jsou odpoledne a vecer mrzutejsi a plactivejsi,ale ty stolicky jsou v poradku..mozna bych vyzkousela rektalni rourku,jestli mas,pocit,ze ho boli brisko,ale po porade s dr..
Hodne zadravi a sily,prvni dny doma jsou mazec :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21910
26.12.09 08:06

Ted koukam,ze Katty pise kapky davat..tak nevim :nevim: ,nemam zkusenost,treba je doktori pisou driv,nez je doporuceno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
26.12.09 08:34

Eemii podle mě klidně kapky dávat může, má starší dcera měla strašné problémy se střevy, ve 3 dnech první operace a pak následovaly další, a kdyby jsi viděla co ona dostávala za léky, tak sab fakt nic není, sab je jen oslazená vodička. A to že je tam napsáno až od 3. týdnů tak to je proto, že ty kapky nejsou testovány na mladších dětech. Tak že pokud bude dávat pár kapiček za den, tak mu opravdu s tím nějak neublíží. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
26.12.09 08:39

tak ja za nas muzu rici ze jsme ze zacatku kakali tak jednou za 3 dny… a taky je to pry normalni. kapky jsme zkouseli ruzne… a nevim jestli to neni jen placebo! u nas byla kazdy den na programu rektarni rourky bez ni bysme si asi urvali kylu :wink: :wink: ted uz mala kaka sama a je to tak 1 az 3 denne a nikdy jsem neresila ze je to malo :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
26.12.09 08:40

souhlasím s holkama, určitě je to v pořádku.
Náš malej kadil od porodnice 1-2× denně a nenapadlo myslet, že to není v pořádku. A řval pořád, prořval celé večery :lol: teď už se tomu směju, ale tehdy jsem z toho byla na prášky, takže tvoje obavy chápu. Ale taky bych ty Sabky nedávala, jestli si jen tak plákne, tak je to oki a navíc, když takhle pěkně kadí, tak není zatím důvod…miminka prostě pláčou a některá i třeba 5hod. za den…a nemusí to být nutně tím, že je bolí bříško.
Tak přeji, ať se brzy zžijete a hezký zbytek vánočních svátků :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
26.12.09 09:17

Ahoj, a nespletla sis 6-8 počuraných plen denně s pokakanýma??
Kojené mimčo by mělo mít počůraných 6-8 plen denně, znamená to, že je dostatečně kojené a není dehydratované… O počtu pokakaných plen jsem nikde nic nečetla, právě že kojená miminka nemusí kakat každý den. Náš bývalý pediatr má rekord nekakaní mimča 21 dnů a bylo všechno v pořádku :wink:
Jo, pediatra jsem měnili kvůli stěhování, ne že by byl špatný 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
26.12.09 09:17

Taky se přidávám, myslím že 3 stolice/za den jsou v pořádku. Moje Terezka byla do 6měs.plně kojená a bylo normální, že měla stolici třeba i 1×/3dny. V poradně mi bylo řečeno, že je to normální.
Na prdíky pomáhá i tzv. klubíčkování. Nám tedy pomohlo skoro vždy.
Tak ať pěkně prospíváte a rostete :wink: , pěkný den. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35352
26.12.09 09:28

No, urcite sis spletla 6-8 ucebnicove pocuranych plinek se stolicemi… kadeni je u miminek znacne variabilni, treba moje ditko sice kakalo nejmene 8× denne, ale brecelo stale, to druhe kakalo stejne, brecelo jen o trochu mene. Kojene deti muzou kakat klidne 1× tydne a je to v poradku…Klid, jestli breci, neni to kvuli kakani, ale kvuli boleni briska a to ma vetsina deti, pomaha nosit na tygra, v klubicku, v nejhorsim rektalni rourka. Sab u nas nepomahal vubec…Kazde ditko je jine a musis sama vychytat, co bude fungovat u vas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
26.12.09 10:36

Bolení bříška poznáš tak že miminko se kroutí a snaží se prdíkovat a nejde mu to, Adámek vždycky jako tlačil a zrudnul a pak nic a začal plakat, prořval mi takhle půlku noci. Sab simplex nám teda vůbec nepomohli, jinak pediatr nám je napsal hned jak jsem mu řekla o tom řvaní v noci a to byl malýmu týden. Kamarádka mi poradila jiné kapičky jmenují se Baby calm a ty aspoň trochu ulevili, jsou to jen bylinky a taky mají v letáku napsáno až od měsíce, ale to se opravdu ty firmy co to vyrábějí chrání, protože to nemají otestované na mladších dětech. A vzhledem k tomu že je to jen bylinková sladká vodička bych se toho fakt nebála. Zkus nahřívání bříška ohřátou plenkou nebo pytlíčkem s peckama a polohu na tygříka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
26.12.09 10:38

Jo a ještě poznámka stejně jsme nakonec skončili na rektální rource…to z něj nakonec lítal vzduch a kakání takovým stylem že jsem se vůbec nedivila že tak plakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
26.12.09 11:15

Kdyz jsme odchazeli s Honzikem s porodnice, tak nekakal ani jednou. Jsem z toho byla nervozni, jsem si myslela, ze ma nepruchodne streva. Pani doktorka me uklidnila, ze kakani je proste individualni, vysetrila ho a vse OK. I potom jsme kakali jednou za par dni. Sab simplex nam nepomahal. Zabirala tepla plinka na brisko, masaz a cviceni s nozickama. Hold kazde dite je jine.
Ale urcite to zvladnete a bude lip. Kazdopadne bych vubec nepanikarila, kdyz kaka 3× denne a teplota je taky ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí