zácpa - 7týdenní syn - tři dny nekakal

296
23.12.09 08:59

zácpa

ahoj,holky prosííííííííííííím,poraďtem mám 7týdenního syna a už tří dny nekakal…co s tim??Nemůžu se dovolat doktorce.Normálně kojim,asi dvakrít za den dokrmuju bebou,nemám extra moc mlíka.Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
23.12.09 09:30

Kojene deti nemusi kadit az 14 dnu, je to normalni. Nevim, jak je to s prikrmem, ale pokud je jen trosku, tak asi je spis kojeny nez na UM. Pokud ho nic neboli, netrapi, nema teplotu, bolestive brisko na pohmat, tak je to v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
23.12.09 09:59

díky..už jsem se dovolala, pro další koho by to zajímalo a ještě neví:jen kojené děti opravdu nemusí mít stolici několik dní, když je trošku dokrmované, tak tři dny už jsou docela dlouho, takže postup je podle mojí dr následující:jako první oslazená kojenecká voda, když to nepomůže, tak oslazenej heřmánkovej čaj, když ani to ne, tak švestkovej sirup od Hippu,ale pro takhle malý mimča se musí zředit a když an to ne, tak se může zkusit rek.rourka,ale ta mě osobně nějak extra nepomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
23.12.09 10:51

Tak nevim jestli uplne poradim, pac jsme prvni zacpu meli az ve 4m, ale nam pomohla ta rourka. Dejvi je plne kojeny, jen vecer pred spani dostava nutrilon. Zkusili jsme mu dat Extra a po tom prestal kadit. Trvalo to 3-4 dny, uz bylo znat, ze to potrebuje, evidentne tlacil a nic. Takze u nas zafungovalo toto: vzala jsem ho do naruce nad umyvadlo, pritlacilo nozicky k brisku. To ho donutilo tlacit. Pak se to z nej zaclo sypat. Mel to hustsi nez obvykle a takove napeneny, mozna proto mu to neslo. Kdyz ani to nezabiralo a videla jsem, ze fakt se potrebuje vyprazdnit, tak jsem mu tam tu trubicku strcila(porad byl nad umyvadlem) a slo to samo. Jediny vedlejsi efekt teto metody je, ze ted kadime nad umyvadlem denne. Pri kazdem prebalovani ho tam vemu a casto se tam vykadi. Mno, setrime pleny :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
23.12.09 11:18

Mates byl sice plně kojen, ale nekakal třeba víc jak týden. Někdy jsem už vyměkla a strčila mu do zadku teploměr. To pak byla hromada! Je to sice trochu jinej případ, ale jen jsem si tak na to vzpomněla… A to někdy tlačil, že byl rudej jak Apač. Ale nešlo mu to. U nás se to zlepšilo až s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.12.09 12:44

Já bych tedy slazenými nápoji rozhodně neřešila, zvlášt pokud mu to nedělá větší potíže. My jsme měli rekord asi 6 dní a pak to šlo samo..Mimča vše zpracují a není to nic na škodu..Také jsme měli rourku - ale to jen když jí trápili prdíky - moc pomohla.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
23.12.09 14:20

Taky bych asi neřešila slazeným nápojem a heřmánek je celkem alergen… Moje dr, když malá několik dní nekakala a byla jsem s ní zrovna v poradně, tak masírovalal bříško, pak strčila do zadečku teploměr a nic. Tak mi řekla, že pokud nemá problém a nebolí jí bříško, nemá teplotu,tak holt všechno mlíko spotřebovala. U nás bylo jeden čas běžné, že kakala jednou za 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
23.12.09 14:41

Ahoj!

Tak 3 dny bych taky zas tak neřešila. Jen v případě, že je evidentně neklidný, zdá se, že tlačí a nejde mu to.

Nejdřív bych zkusila tu rektální rourku. Heřmánku bych se tedy bála.

Jinak praktikuji už s druhým dítětem vyprazdňování, jaké popsala Susacek. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.12.09 19:55

Ahoj.Tři dny bych taky neřešila,malý nekakal týden a pak najednou dvakrát za den.Neplakal a ani netlačil,že by byl rudý.Naše dr.říkala, že to co příjme,hezky všechno zpracuje,že nemá potřebu kakat.Ale každá dr.říká něco jiného… Kamarádce pomohla taky trubička,nám nezabírala…prostě jsme čekali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
radulaur
23.12.09 20:34

Ahoj, já řešila stejný problém od ttřetího týdne,kdy jsem taky začala přikrmovat Bebou, jak jsem se dozvěděla,Beba to dělá vcelku často,nám Dr. řekla,že to nemusím řešit 3-5dnů,pokud dítě nemá problém-nekroutí se ,nenaříká,má měkké bříško.Mě pomohly probiotika,napřed jsem dávala probiotické kapky, a potom Laktobacílky,je to tobolka ze které se vysype prášek do lahvičky,jsou od jednoho měsíce, od té doby kakáme denně.Jo a ještě rada mé babičky, taky nám pomohla- dělat tu Bebu ne z vody,ale ze slabého heřmánkového čaje.Teda smrdělo to děsně ale ale malá to snědla jen se zaprášilo.

• Citovat
  • Upravit
7042
23.12.09 22:58

ahojky, já teda na UM rozdělané v heřmánkovém čaji nedám dopustit … po mrkvičce jsme měly problém a po jednom pití se do rána vykadila 2× …

• neslyšela jsem že by to byl alergen, tak jsem to normálně zkusila a nic to neudělalo - ale tak je to u mimin se vším - musí se zkusit jestli jim to nebude vadit (as příkrmy a různá zeleninka)

přeju ať jste v klidu a bez bolestí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
26.12.09 18:36

děuju…malýmu heřmánek taky nic nedělá..strčila jsem mu tam rourku, už jsem to nevydržela..no a to byste měly vidět 8-o :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.12.09 20:59

Joo rourka skvělá věc. Taky jednou malá ohodila až koberec!!!! pak už jsem zkušeně vykrývala vlastním tělem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí