Hlen ve stolici o velikosti kávové lžičky

kostka75
22.12.09 12:02

Hlen ve stolici

Ahoj maminky, prosim vas uklidnete me pred svatkama. Dneska mala misto stolicky vykakala hlen o velikosti asi kavove lzicky. Urcite to byl hlen, vypadalo to jako snoplik, takovy rosol. Prosim poradte, co by to mohlo byt. Jinak bereme asi 14 dni probioticke kapky. Diky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2081
22.12.09 12:05

Hlen ve stolici = zanet streva…ted zalezi, CIM je zpusoben- budto nevhodnou stravou (sliznice reaguje alergicky a „brani“ se hlenem) nebo nejakou infekci…ale spis bych se priklanela k drazdeni streva potravou (nejcasteji bilkovina kravskeho mleka)
Dulezite je, kolik je holcicce, zda kojis ci ne, jestli jsi nezacala s UM apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kostka75
22.12.09 12:10

Kojim, mimi je stare 8 tydnu. Mlecnou stravu jsem pred tremi dny vysadila kvuli zelene stolici (zjistuju jestli prave nema alergii na to krav.mleko). Jinak mela asi pred 14 dny udelany vyter a nic :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kostka75
22.12.09 12:12

Jeste jsem si vzpomnela ze jsem vcera jedla Ferrero rocher kde jsou orisky..muze to byt i reakce na orisky? Taky se mi zda, ze ji nesedi ovesna kase.

• Citovat
  • Upravit
2081
22.12.09 12:15

No, tak to je presne ono…3 dny bezmlecne diety je malo, efekt se objevi az do tydne. Dej si pozor na slozeni vyrobku, nestaci vysadit pouze mlecne vyrobky, ale koukni napriklad na rohliky apod. Je tam vetsinou laktoza ci syrovatka…
Pokud nema mala krev ve stolici a ekzem, jste na tom jeste dobre. Opravdu dodrzuj striktni bezmlecnou dietu a uvidis, najpozdeji do 14 dnu by se mel stav upravit. Pokud ne, vadi i neco jineho a vysazuje se i soja (byva ve velkem mnozstvi vyrobku), vejce a lepek. Uvidis, jak to bude pokracovat. Pokud bys nahodou musela zacitprikrmovat, nech si napsat od pediatra Nutrilon Allergy care 1 - a nench se odbyt, ze to neni jiste, alergie na BKM. Pokud je zdrava neublizi ji to a pokud ma alergii pomuze. Mleka HA nestaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.12.09 12:16

Tu ovesnou kasi jis ty predpokladam :lol: No pokud si ji delas z mleka, tak to je jasne, ze ji nesedi. Ve ferrero rocher je zcela jiste mleko - podivej se do slozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kostka75
22.12.09 12:23

jo tu jim ja :-D Diky moc za rady.Jinak jak vypada ten ekzem. My mame akorat spoustu supinek ve vlasech.

• Citovat
  • Upravit
kostka75
22.12.09 12:27

prave jsem se divala na slozeni instantni ovesne kase (laktoza, mlecna bilkovina…) :oops:

• Citovat
  • Upravit
23847
22.12.09 12:28

Ahoj. Není malá trochu nastydlá? Jak spolyká hlen z nosu a krku, tak se to ve stolici může objevit. Jinak zelenou stolici měl Míša taky, tak jsem vysadila mléko asi na týden, ale efekt žádný. Doktorka řekla, že se zbytečně omezuju, že pokud stolice není patologická (extrémně zapáchá, hlenovitá, zelená jak brčál) že je to jen reakce se vzduchem a nemám to řešit. A měla pravdu, za měsíc to přešlo.
Jestli je to spíš taková khaki barva, tak by to mělo být v pohodě. A jinak je malá OK, nemá teplotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kostka75
22.12.09 12:35

No mala mela stolici vsech odstinu zelene, pres spenatovou az po skoro fosforove zelenou. Lezlo ji to primo z dupky, takze s tim vzduchem se to ani nestacilo potkat :-) Ted se barva zmenila spise na khaki, obcas zluto hneda…myslela jsem si, ze je to tim, ze jsem vysadila tu mlecnou stravu a taky ze mozna zabraly kapky. No teplotu jsem zatim nemerila. Rymu myslim nema…je to tezke poznat, protoze male casto vyleti mlicko nosem, tak se ji tam srazi a dycha spatne spise kvuli mlicka. Snazim se ji to kazdy den cistit, ale stejne tak chrape.

• Citovat
  • Upravit
7870
22.12.09 13:00

A nemá rýmu? Malej, když byl nastydlej, tak co spolikal měl i v plíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.12.09 13:11

Takhle extrémně zelenou jsme nezažili. Jj, taky si myslím, že když to jde trochu do hnědé, že se to zlepšuje. Tak to holt s tou dietou vydrž a uvidíš. Tedy máš můj obdiv, nebylo to vůbec lehké a to jsem to držela sotva týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
22.12.09 13:56

Kostko, je to URCITE reakce na mlecnou bilkovinu. Takze vydrz s dietou a hlavne studuj slozeni vyrobku.
Ja jsem jedla pouze brambory, maso a zeleninu, jinak mela mala ekzem a hloen a krev ve stolici.
A zahlenena je taky kvuli tomu. Pokud vytrvas, uvidis vysledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kostka75
22.12.09 15:26

A meli jste taky velke boleni briska? Mala ma nekdy uplny amok, krouti se a place.

• Citovat
  • Upravit
699
22.12.09 16:22

zatím bych to nijak nedramatizovala,taky jsem pořád řešila to samé,Zuzanka měla neustále zelenou hlenovitou stolici-všechny možné výtěry a vše negativní,dodneška jsme nepřišli na to proč,je nám 10měsíců
ale vím,že kdykoliv byla trošku nachlazená a ani jsem to třeba vůbec nepostřehla,tak byly okamžitě hleny ve stolici a má to dodneška
jednou měla zánět střev,ale to bylo drsný,vysoký horečky a vyrážka,ale to tě nechci strašit,to už bys poznala,že se něco děje
jinak Zuzka je zatím zdravá,baští cokoliv mléčného,kašičky a mlíčko a nic jí nevadí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí