Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
zatím bych to nijak nedramatizovala,taky jsem pořád řešila to samé,Zuzanka měla neustále zelenou hlenovitou stolici-všechny možné výtěry a vše negativní,dodneška jsme nepřišli na to proč,je nám 10měsíců
ale vím,že kdykoliv byla trošku nachlazená a ani jsem to třeba vůbec nepostřehla,tak byly okamžitě hleny ve stolici a má to dodneška
jednou měla zánět střev,ale to bylo drsný,vysoký horečky a vyrážka,ale to tě nechci strašit,to už bys poznala,že se něco děje
jinak Zuzka je zatím zdravá,baští cokoliv mléčného,kašičky a mlíčko a nic jí nevadí ![]()
Ano,dodnes, kdyz mala dostane neco nevhodneho ma velike boleni, krouti se a celou noc place, kdyz ji dam ruku na brisko uplne citim bublinky, jak mi praskaji v dlani…chudinka. A to je ji pres rok a pul…je to tedy uz ted lepsi, ale zpocatku to mela snad i po vode.
Obecne bych rekla, nenech se ukolebat tim, ze to nic nemusi byt, jak ti pisou holky (v dobrem) nahore. Mate naprosto stejne projevy jako my a pokud bys nedrzela dietu, vyhrotilo by se to do krve ve stolici a ekzem po tele. Proto se radeji chovej tak, jakoby to alergie na BKM byla. Jak jsem psala, pokud to neni alergie neuskodis ji, pokud ano, pomuzes…
Hmm…to je fakt sila. Ale ta alergie na BKM neni naporad ne? Ty jeste kojis? Nezmizi to po uplnem prechodu na um.stravu? A potvrdil vam to nejaky alergolog? Jo a treba kozi syry apod. jsou vpohode, ne? To je zaplava otazek, ze? ![]()
ahoj, malej měl taky hlen ve stolici, byla zelená a navíc tam měl i krev. jo a šílený koliky, kojila sem. tehdy mi u doktorky řekli, že to může být alergie na kravskou bílkovinu, takže sem byla na nemléčný dietě. určitě studuj složení, kravská bílkovina je totiž úplně všude, i v instantní tomatový polívce
v kozích sýrech určitě taky. vynech i sóju, a po 14 dnech by se měla stolice upravit (aspoň u nás to tak bylo). jedla sem jenom suchary s ramou a marmeládou
pak sem musela přestat kojit a malýho jsme převedli na nutrilon allergy care, jak psala MGNancy, ten je pro děti s alergií na kravskou bílkovinu. a koliky přešly teda až s přechodem na UM.
ale pro jistotu bych nechala u doktorky miminku udělat odběr ze zadečku, pro vyloučení zánětu.
jinak co sem četla, tak alergií na BKM trpí 4% kojenců a snad u 80% se to během prvního roka srovná.
a ještě jeden odkaz http://www.porodnice.cz/node/42623
Ahoj, oživuji tuto diskuzi, protože jako nováček ještě nemohu založit novou. Chtěla bych se zeptat, syn dva roky měl dnes docela dost průhledného klenu ve stolici. Má ale už dva dny rýmu. Může to být myslíte tím, že třeba rýmu spolyká a pak ve formě hlenu ve stolici vykaká? Děkuji. ![]()
@Agnes3 Ano bud v klidu, když to nevyjde nosem, musí to jít jinudy ![]()
@Šárka 1990 pokud nebolí bříško tak neplaš.
píšeš že jí jogurt, v tom je kravské mléko taky. Syn to měl v tom věku občas taky. Ale jestli máš strach, zavolej své doktorce, buď si vás k sobě pozve nebo tě alespoň uklidní ![]()
Chtěla bych se zeptat, dnes ráno jsem objevila u dcerky (skoro 9 měsíců) hlen ve stolici. Byly to takové delší „snoplíky“, které se táhly. Co by to mohlo být, jí pořád to stejné, nic jsme ve stravě nezměnily, je stále ještě kojená + dokrm. V noci se mi ale často budí s křikem, je vidět, že jiněco bolí. Je možné, že je to od zubů nebo co by to mohlo být? Mám jít s tím k doktorce? Jinak ji nic není, přes den je živá, bez problému spí, teplotu nemá.