Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mame cvicit na zadech, macka se vybezek za uchem, hlava rotovana 30°, na druhe strane pod prsem. Ma zvedat nohy se zapojenim briska. Hodinu po krmeni. bez dudlicku. obleceny, polosvleceny, nebo nahaty.
obcas nohy zvedne, ale asi tak ve stejne frekvenci, jako to dela i normalne pro zabavu.
nejake napady? dalsi kontrolu mame az v lednu.
Tento cvik presne neznam, ale z osobni zkusenosti vim, ze pokud jsem delala nejaky cvik a nic, delala jsem ho spatne. Zkus si zavolat na rehabku a probrat to nebo se tam jeste ukazat, spatne cviceni je horsi nez zadne cviceni - mi bylo receno..
Tímhle cvikem se vždycky začíná, ne? Nemáte ještě žádnej jinej, tohle první, viď?
Zkus buď chvilku vydržet, nám třeba trvalo i 2-3 minuty než poprvé zabral. Nebo zvětšit tlak na ten bod pod prsem. Jestli to nezabere, pak nejspíš něco děláš blbě a cinkla bych na rehabku, buď poradí po telefonu nebo spíš si vás pozvou a by to zkoukli. ![]()
Ahoj, cvicime to taky… a po 2 kontrolach jsem prisla na to jak to delat
skus se pohrat s tim bodem pod prsickem… Evinka ho ma na jedne strane jakoby bliz ke sternu a musim ho chvilku hledat. na druhe strane uz ted vid kde ten bod je, tak hned se povede. ale nez jsem nasla ty body tak nam to taky nic nedelalo. hlavu nech v klidu, soustred se na hledani tech bodu a kdyz se povede, napolohuj hlavu. hodne zdaru!
p.s.: kdyby tohle nekdo zmaknul napoprve, tak je machr!
Ahoj, taky máme mačkat bod pod prsíčkem, myslím, že říkala, že se to jmenuje reflexivní přetáčení. Ale hlava rotovaná? to jsem asi nevnímala.říkala, že mám hlavu držet rovně s páteří- myslím. Přesně jako u vás, nebrečí, povídá si,nohy pokrčené až když najdu ten bod tak začne natahovat nohy a řvát. V pondělí nám bude 5 měsíců. Chtěla bych se zeptat jak jste na tom se zájmem o hračky? Náš malý kouká, chytne strčí do pusinky, ale že by jako bláznil a snažil se k hračce dostat to ani omylem
Stačí mu pozorovat okolí a je v poho, žádná velká aktivita. Jinak se směje reaguje vše se mi zdá OK. Jenom je mu šumák, že má vedle sebe hračku klíďo kouká z okna a kope nohama, máte to někdo taky tak? Jinak se omlouvám, že Ti Pudlo, skáču do diskuze… Díky Bára
Tak my cvičíme taky ten cvik s bodem pod prsem a stejně jako ten tvůj se Ondra snaží prohýbat do luku a „zdrhnout“ mi. Dát ho na kraj stolu mě nenapadlo takže to zkusím ale co jsem chtěla…nám to jde na jednu stranu krásně ale na druhý to jde podstatně hůř. Prý se to bude postupně zlepšovat podle toho jak si vypracuje to svalstvo. Máme držet bod tak dlouho než 4× nožičky přitáhne. Radila mi že když prst směřuješ směrem k protějšímu ramenu, tak to stimuluje víc tu ručičku aby jí natáhnul a otevřel dlaň a když pak ten svůj prst stočím aby šel rovně jakoby k tomu protějšímu prsu, tak to stimuluje ty nožičky, takže to střídám…prostě ho mám na jednom místě jen tlačím buď jedním nebo druhým směrem…snad jsi to pochopila, nevím jak to jinak popsat ![]()
Vojtovka chce cvik a trpělivost. Stav se co nejdřív na rehabilitaci a nech si cvik znovu ukázat. Možná budou ještě rádi za maminku, která se snaží
. A věř mi, budou i horší cviky
, já je kolikrát pochopila až po 14ti dnech
![]()
diky holky za rady, dneska to slo nejak lip, zkpusela jem teda hledat bodik na hrudniku vsude mozne a minimalne to smejdeni ho treba vyprovokovalo ke cviceni. Taky diky za info, ze staci 4× zvednout nohy, nam rikala 1,5 minuity, coz mi prislo divny, nekdy nohy nezvedl vubec, nekdy 10×.
Ahoj, mám asi blbej dotaz, ale proč tu Vojtovku cvičíte? Co nedělal dobře?
stune cvicime, protoze je jak paragraf. Opozdedej snad neni, ikdyz se uz tocil na brisko a zase prestal, jinak mi prijde, ze vetsinu veci (usmevy, pohledy, broukani, manipulace s vecma) zatim zvladal o neco driv, nez norma.
Už jste to asi uzavřeli, tak jen přidám náš poznatek - Mareček nereagoval, pokud jsem tlačila na bod málo, nebo jsem tlačila jinde než byl ten správný bod. Trvalo mi to tak 3-4 dny, než jsem se to naučila správně. Po měsíci cvičení už sám „cvičil“, jakmile jsem ho svékla a naštelovala do polohy
.
ahoj ![]()
taky jsme cvičily, a opravdu to bude tím bodem, buď málo mačkáš, nebo na špatném místě. Mě pomohlo, když jsem to začala mačkat hranou posledního článku palce, než jenom prstem, máš tak větší plochu a větší šanci že se trefíš
Jinak hlavičku jsme taky měly mít rovně a pokud jí držela sama, tak ještě mačkat bod na kolínku. Cvičení nejdřív mělo ttrvat minutu, potom protádnout na dvě. Přeju hodně trpělivosti ![]()
Nicky - to je přesně ono. Pokud jsem tlačila jiným prstem, než palcem, nikdy jsem neměla dostatečný tlak.