Jakou máte ZP pro mimi?

Nikynka86
18.12.09 10:24

Jakou máte ZP pro mimi?

Holky,
moc bych Vas prosila…
U jake jste pojistovny,jste spokojene a jake mate vyhody na sebe ale predevsim na miminka,deti?
Chci zmenit pojistovnu,protoze jsem velice zklanama,od 1.4.2009 zrusila vsechny vyhody pro deti,to je prispevek na ockovani 500kc i jine,1000kc na aktivity miminka (plavani,atd) tez zruseno,jsem opravdu sklamana a chceme odejit.
Premsleli jsme o Ministerstva vnitra,jak to funguje tam?
Nechci vypadat jako social,ktery jde tam,kde mu daji to ci ono,ale toto me u VZP orpavdu sklamalo na plne care.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
18.12.09 10:35

Ahoj,
já jsem u Ministerstva vnitra (211), obě děti jsme už přehlásili k Oborové zdravotní pojišťovně, kde je manžel. Ministerská dá dítěti jakýkoliv příspěvek pouze v případě, že jsou u ní registrovaní OBA rodiče (což není náš případ). U starší mi ministerská pojišťovna dala aspoň příspěvek na batolecí cvičení, ale čerpala jsem to na sebe, ne na ni (balíček pro těhotné a kojící), ale mám pocit, že teď už i k tomu dali podmínku obou pojištěných rodičů. Holt na ně dolehla krize. Jinak výše těch příspěvků pro dítě s oběma rodiči tam pojištěnými je myslím podobný, jako píšeš u Všeobecné.
Oborová (207) dává dítěti 500 korun, je-li registrováno samo, 1000, pokud je i jeden rodič a 1500, pokud oba rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8499
18.12.09 10:53

Ahoj, o změně pojišťovny přemýšlím už dlouho, ale zatím jsem vše nechávala při starém - jsem také pojištěná u VZP. :-?
Já uvažuju o Vojenské zdravotní pojišťovně, má celkem pestrou nabídku nadstandartů pro pojištěnce. Tak uvidím, ale u VZP taky zůstat nechci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.12.09 11:18

Ahoj, my jsme u zp ministerstva vnitra celá rodina. Výhody letos taky krouhli, asi i na ně přišla krize… :roll: .

Mrkni tady:
http://www.zpmvcr.cz/…ni-pece.html

Já si myslím, že je to asi fuk, u které pojišťovny budete, ono to je asi s těma výhodama všude stejné. Chvilku budete mít výhody tam, chvilku tam, chvilku tam,..... ale za čas budou krátit všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
18.12.09 11:55

AHoj, já jsem u OZP - 207, mají příspěvek tisíc korun na těhotenství, tuším že 1000 nebo 1500 když je rodiš u pojištovny a když děcko tak 500, letos měli i akci,že propláceli vitamíny do pětistovky. Jsem tam mooooooooc spokojená

• Citovat
  • Upravit
16291
18.12.09 12:08

My jsme taky u ministerstva vnitra, letos jsme poprvé využili ten balíček pro kojící a děti, či jak to je, jen mne naštvali, kupovali jsme helmu, na netu mají, i oni osobně mi řekli že se na ni přidává 500 maximálně, a ono když je to JEN ta helma, tak na ni dají cělých 1000 kč :evil: :evil: :evil: Mohl mít vzor jaký chtěl (999 korun), takhle se bral vzor co měli (červená s kočkama, 699 ve slevě). Samozřejmě že to řekli až po donesení účtenky na pobočku. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
18.12.09 12:31

Ahoj,
s příspěvkama to v době krize není žádná sláva. Je menší výběr od pojištěnců = méně peněz na aktivity, očkování, plavání, vitamíny. Ale zdravotní péče, která je dosti drahá se zaplatit musí.
Znám praktiky, když se zaměstnaneckých pojišťoven pošlou klienta v VZP, protože náročnou operaci třeba plic nebo srdce nehradi 8-o . Ve skutečnosti hradí, ale je to už nákladový-drahý pojištěnec, který se jim moc nehodí. Nejraději berou děti a rodiče-protože se předpokládá, že jsou výděleční.
Při výběru ZP je třeba taky trochu přemýšlet, jestli to je jen regionální pojišťovna a když budete cestovat někam dál, jestli lékař má s tou danou smlouvu. Nejrozšířejější jsou vzp, ozp, zpmvčr, a teď sloučená bývalá Hutní, s RBP-kamarádka v Čechách moc nepořídila, tak nevím jestli se situace změnila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
18.12.09 13:14

Mám Vojenskou zdravotní pojišťovnu,Lukáš taky,neměnila bych,jsme spokojená.

• Citovat
  • Upravit
9556
18.12.09 13:15

ja a mala mame Vojenskou a jsem naprosto spokojena, maji stale sirokou nabidku nadstandardu pro tehotne i deti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3287
18.12.09 13:58

Ahoj Niky,

ja s malym presla od Ministerstva vnitra k Metal Aliance, ZPMV hradila 1000Kč na díte, jinak nic…

Metal Aliance jsem zvolila proto, ze proplaci ockovani 4000Kč.

Dobry vyber :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
18.12.09 14:15

mám taky zpmvčr, ale stihla jsem vybrat co se dalo ještě než to začali zkrouhávat. Přesně jak tu někdo psal, teď tam musí být celá rodina. Zatím to neřeším, počítám, že časem se to zase zlepší a nebo přehlásím manžela k nám protože ten má vzp a tam nečerpá vůbec nic. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
18.12.09 14:25

Jo jo,
taky jsem u Ministerstva vnitra a pěkně to stáhli, pacholci. Dřív se dalo využívat víc balíčků najednou, teď jen jeden, takže všechno jde na očkování. Navíc ještě nedávno bylo na očkování 500,– a už je jen 400,–, ale zato udělali novinku, že rodič (samozřejmě taky u MV) může ten příspěvek přepustit dítěti, takže jsme každý dal na jednoho kluka a proplatili nám tak 2× 800,–. Aspoň něco.
Loni jsme kromě očkování čerpali ještě jarní a podzimní balíček (hlavně helmy), ale teď už šlo jen očkování nebo helma.
Jinak to proplácení chválím, formulář stáhnete z netu a proplatili to během pár dní.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.12.09 14:28

Já jsem u VZP,mám vrozenou srdeční vadu a u této pojišťovny jsem od narození.Jako dítě jsem byla často v lázních.Je možné,že během života budu ještě potřebovat operaci a potom lázně.Nadstandarty s tím spojené by mi žádná jiná pojišťovna kromě VZP nemusela uhradit.To mi řekl můj lékař i paní na důchodovém,když jsem taky uvažovala o změně pojišťovny,protože jsem chtěla různé „balíčky pro těhotné“,které VZP nemá.Jinak mi řekli,že lidi,kteří mají podobné problémy i starší lidé,kteří třeba potřebují lázně,tak zůstavají věrní VZP ze stejného důvodu.

Děti mam u Metal Aliance,jsme spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí