Vecer neji - chyba rezimu?

43035
18.12.09 16:04

Vecer neji - chyba rezimu?

mam dojem, ze rafankovi nevyhovuje mnou nmastaveny rezim. po sedme hodine koupeme, krmime a pak davam spat. Byva uz nevrly, plactzivy, ale po nakrmeni se obvykle trochu rozveseli, nicmene v postylce krasne sam usina, spi podle toho, kolik sned 3-5 hodin, pak uz mene.

problem je v tom, ze vecer neji, vecerni krmeni je nejvetsi boj, misto, aby se na spani naprasknul, tak to do nej musim nasilim rvat a podari se mi toé tak obden, casto jde spat tak s dvackou v brisku a potom se prave budi brzo.

jinak tedka spinka uz 3 hodiny po prochazce v kocarku. nevim, jestli ho mam nechavat takhle dlouho vyspavat a jestli bych nemela ten rezim nejak upravit.

co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
18.12.09 16:23

Pudli já bych asi budila, mě malá spala 3 hodiny v kuse jen jako malé mimčo tak do 2 měsíců a že byla spavá. Možná víc popiš režim v kolik vstává a kdy jí a spí. Mě v tomhle věku malá spala každou pauzu cca hoďku jak kdy. TAkže většinou to bylo najíst, pak byla chvilku vzhůru pak chrupnout pak chvilku vzhůru a další jídlo. Samosebou to bylo pokaždé trošku jinak ale přibližně. 3 hodiny v kuse mi už teda nedala. Ale večer teda padla za vlast třeba už v 6, dodnes chodí spát v půl sedmé a spí do rána.

Takže režim máme 6:30 vstává v 7 jídlo, 8-9 spánek v 10 jídlo pak ještě tak půl až třičtvrtě hodinky spánek, 12:30 oběd, 13-14:30 spánek 15:30 jídlo, pak už většinou nespí a nebo jen venku v kočáře doma jí nejde zabrat, pak 17:30 koupání, po 18 hodině kaše a kolem půl sedmé jde chrupat.

Je divné že Rafánek už večer nechce jíst, buď je najedený z předchozího krmení a nebo už je hodně utahaný. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.12.09 16:47

Zkus o půl hodinky režim předejít a nakrmit před koupáním( pokud tedy není Rafánek poblion)..Možná ho koupel ( i když ho baví) trochu zmáhá a pak už by to možná rád zalomil bez té práce - kojení.Přeji dobré pořízení. :mavam:
ps. Když se stane že to poslední spaní před večerem Bára vytuhne nějak na dlouho, jdu určitě vzbudit - nechci s ní potom strašit do devíti, když jsem zvyklá že kolem sedmé jde spát. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
18.12.09 17:13

Tak já takhle bojuju s 10 měsíčním synkem,přes den papá krásně ale večer,to je boj :roll:
Pudli určitě Rafánka nebud,i když ti spí přes den 3 hodky,myslim si,že je prostě večer už utahanej a jídlo je to poslední co chce :roll: Pamatuji se,že mi tohle Honzík taky dělal kolem toho 4 měsíce,trvalo to tak 14 dní a pak zase večer baštil mlíčko dobře já jsem to přisuzovala nějakému sprutu,ale čemu to mám přisoudit ted to nevim.Naštěstí to nějak nemá vliv na Honzíkův noční spánek,takže je asi taky večer už utahanej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
18.12.09 17:16

Štěpánek je spavec, takže koupeme už o půl šesté a nejdýl kolem šesté má jídlo a po něm jde hned spát. Je unavenej, dýl už by mi nic nesnědl.Ale je pravda, že ráno vstává už kolem půl šesté. V noci tak 2× na jídlo.
Pudlo možná bych zkusila vykoupat dříve. Možná je to na něj už opravdu pozdě. Třeba starší syn jak nemá večeři kolem půl šesté, tak už se pak nenavečeří, je moc unavenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.12.09 17:21

Tak já klidně budila, pokud Majda zůstala spát i ve stojícím kočáru, jinak by se mi úplně rozhodil večerní rituál. Tak, aby před koupáním byla aspoň hodinku a půl, dvě hodiny vzhůru.

Jak spí jinak přes den? Možná bych zkusila koupat a dávat spát dříve, paradoxně tak může spát déle a lépe.

Když Majda začala najednou spát jinak, než obvykle, psala jsem si to (na minutu) na papír, mnohem snáz jsem tak vypozorovala nový režim (jinak bych si to nezapamatovala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.09 17:24

panuška není to úplně pravidelné, vstáváme kolem 6, krmím teďka po 3 hodinách, dřív není šance. večerní nám vyjde obvykle mezi 19-20:00. mezi každým kojením spí přesně 30 minut, oidpoledne jedeme na procházku, na které usne a spí, dokud ho nevzbudím.nikdy jsem ho teda nenechala přetáhnout krmení dýl, než o hodinu. spí teda tak dlouho, podle toho kdy vyrazím na procházku, dneska jsem šla dost brzo po krmení.

dopoledne se mi zdá docela znavený, možná by chtěl nějaký delší spánek i dopoledne, ale to bych ho asi musela zavinout, nebo jít taky na prochajdu. ale to by zase už spal snad celý den.

v noci tedka spi cca po 4 hodinach a nestezuji si, protoze pred asi 14ti dny to bylo sileny, vstavala jsem co hodinu a jist nechtel - a toiu dobou jsem ho hodne nechavala spat pres den, myslim, ze to bylo tim. v posledni dobe jsem hlidala, aby tolik nespal a zlepsilo se to (jenze u nas zaroven furt resime i zdravoztni problemy, kdovi cim to bylo)

posledni vecerni interval bejva dost protivny a resim obvykjle, jestli ho udrzet vzhuru dyl (za brekotu), nebo nakrmit driv nez po 3 hod. (coz obvykle nejde). vcera jsem zkusila dat mu min na predchozi kojeni v nadeji ze vyhladne a nepomohlo to, narvala jsem do nej sice 120, ale nasilim, bude me brzo nenavidet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.09 17:25

lizbethja napsala pro zjednoduseni koupani, ale koupeme vzhledem k atopu jednou za 3 dny, jindy jen mazeme a prevlikame. zkusim vypozorovat nejakou zavislost, zda se mi, ze neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.09 17:30

Levi pipet mozna zkusim, ale moc se mi do toho nechce, znamena to, ze se nejdelsi interval spani posune dopredu a ja se vyspim tim min. on potom totiz spi cimdal kratseji. abych nebyla od pulnoci vzhuru. co myslite?
vubec me nenapadlo, ze by mohl byt unaveni i na jidlo.

ale to predposledni krmeni taky nebyva nic moc (dnbeska nasilim po 20 ml s 5 min pauzama), mam pocit, ze behem dne chce jist min a min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.09 17:33

spis jsem myslela, ze by se jako mohl odpoledne prospat a pak dyl vydrzet.

kolik hodin vlastne decka maji v 4m spat? ono je to asi dost indivindi, co? nevim, jestli na nej neni moc, chtit ho drzet12 hodin v posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
18.12.09 17:43

Pudlo, u nás je to tak od tří měsíců pořád stejné. Spí přibližně po dvou hodinách co je vzhůru, spánek trvá tak hodinu, akorát v poledne tak dvě hoďky.Já teda kojím, ale večer teď dávám kaši a je to lepší. Předtím měl vždy večer odstř. mlíko s nutritonem, to mu tolik nechutnalo. Takže teď chodí spát tak v 18.15 a poprvé vstává tak v půl jedný, pak kolem půl čtvrté a pak v půl šestý, ale to už pak neusne.Zkoušela jsem mu jídlo posunout tak na sedmou, kvůli staršímu, ten chodí spát po večerníčku a štěpán nemůže v tom rámusu usnout, ale právě to dopadlo tak, že mi večer nechtěl jíst, šmudlal se a byl protivnej, zkoušela jsem i jenom kojit, bez nutritonu, ale to taky bez úspěchu, odtahoval se od prsa a nic sem do něj nedostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
18.12.09 17:57

Pudli,já si myslím,že s tím nic nenaděláš.Nebuď ho odpoledne,moc to nepomůže a bude nevrlý a protivný ještě víc.Je to období a přejde to.Pak přijde zase něco jiného.

Když srovnám svoje dvě děti.Adámek se od narození budil na kojení po 2 i méně hodinách.Budil se i v noci snad do 18 měsíců.V té době byla potřeba kojení v noci spíš psychická,ale to je jiná věc.V 18 měsících začal ze dne na den v noci spát.Byl ale takové mimi,které usnulo v 19 večer,někdy i dříve,v noci je jednou,někdy dvakrát probudil na kojení a vstával kolem 6 ráno.Přes den spával do deseti měsíců dvakrát po hodince,od deseti měsíců jen jednou..

Nijak mi to nevadilo.Byl první dítě,mohla jsem se mu přizpůsobit.Jsem taky typ,který jde raději dřív spát a dřív vstává :lol:

Emička byla od narození šípkovou Růženkou.Snad ode dne příchodu z porodnice spinkala celou noc.Na kojení se budila po třech a více hodinách.Asi v sedmi měsících se to pokazilo a začala chodit moc pozdě spát.V té době spala přes den asi třikrát po hodince.

Taky jsem se ji snažila budit.Byla ale jen nervózní,protivná a podrážděná.Prostě jsme se jí trošku přizpůsobili.Asi za dva měsíce potom začala usínat zase v normální dobu a teď už usíná v postýlce sama kolem osmé a spí zase celou noc.

Neříkám,že by děti měly určovat pravidla ve všem,ale tak jako každý dospělý je i každé dítě jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.09 18:19

no a co ho dat spat hladovyho a vzbudit ho, kdyz pujdu spat? zkousela jste to nektera?

dneska jsem si asi zadelala, kdyz jsem do nej narvala v 16:30 110 ml.
to mu vydrzi na 4 hodiny a hlad bude mit tak 20:30, jenze kolem osme byva krmeni jeste daleko horsi, nez kolem sedme.

tak bych ho mohla dat normalne pred osmou spat a budto by se vzbudil v deset, nebo bych ho vzbudila ja. otazka je, jak mi bude papat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.12.09 18:44

Já nevidím problém v tom ho dát spát nenajedeného, tedy pokud je schopen klidně usnout.Sám se vzbudí a snad to bude lepší a bez odmítání. Ale zase musí potom sám usnout, aby neměl poledne.
docela mě udivuje že v tomto věku je ještě schopen usnout přes den na 3 h v kuse. My jsme v tomto období začli dělat 30 ti minutovky a víc ani tuk. Spí kolem 9h,12h,15h, plus mínus autobus, vždy 2 h hraní a večer jde kolem 18-19 spát. Budí se kolem 3h a potom vstává kolem 6,30. četla jsem článek o spánku dětí a tam vysvětlovali, že nedostatečný nebo neklvalitní spánek má za následek časté buzení či horší usínání.Takže se asi musí vypozorovat zda ho má dostatek, protože pak může paradoxně spát více přes den a kvalitněji i v noci..Hm ale to ti asi s kojením nepomůže vid?? :nevim:
Držím palce - však on se hlady nezhroutí a řekne si.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
18.12.09 19:46

tak se napapal 19:15 - dal 120.
riskla jsem, ze budu vylejvat a vyslo to.
jsem z toho v soku, necekala jsem tak hladky prubeh. mozna by i usnul nezavinuty, ale nehodlam riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí