rýma u novorozence

258
20.12.09 18:29

rýma u novorozence

Ahojky všem, máme 14denní miminko, které má od narození rýmu… už v porodnici měl „soplíky“ v nosíku ale myslelajsem že je to následkem plodové vody… Doktorka nám při kontrole doporučila při každém kojení kapat Libenar kapky, to děláme a ještě nosík vysaju odsávačkou a nosík vypadá čistý, ale vzápětí znovu a znovu chrčí… mlíčko dáváme mateřské i umělé z lahvičky a malému dělá velký problém pořádně se napít… Doktorka malému udělala stěry a zítra se dozvím výsledky, ale pokud nic nenajde, čím tu rýmu léčit. Je to velký trápení, dneska je pořád uplakaný, špatně spinká, blinká… nosík vypadá čistý ale chrochtí, jako by měl tu rýmu v kořeni nosíku. Prosím poraĎte čím takovou rýmu léčit a miminku ulevit. Na různá vyšetření je maličký, tak co s tím, jsem již docela zoufalá, protože je to dost velký trápeníčko… Moc vám děkuji za odpovědi… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22
20.12.09 18:55

Dcera měla rýmu už z porodnice a nezbavila se jí do dvou let…nechali jsme jí vyndat nosní mandli,nijak zvlášť to nepomohlo.Čím to bylo nevím,ale je pravda,že na rýmy trpí docela často.Na alergologii vyšetřena opakovaně,bez nálezu.Myslím,že některé děti jsou k rýmě hodně náchylný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.12.09 19:07

Myho nejstarsiho hodne zahlenovalo kravsky mliko. Rymy, kasle…uzili jsme si, co jsem odstavila. Takze to muze byt i tim…pripadne jestli ho navic pijes hodne i ty. Jinak fakt tezko rict, pricin muze byt hromada :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
20.12.09 20:03

Máme stejný problém…mám dojem, že se hodně zahlení vždycky při kojení, protože moc hltá :-?

Jediné co nám pomáhá, je odsávačka na vysavač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
20.12.09 21:48

Ahoj, soplíky v nosíku měl malý taky. Dětská říkala, že je to z mlíka, že je ještě malý a jak leží, prostě to má v nosíku. Libenar je super, malý měl ve 2 měsících normální rýmu a zlatého stafylokoka a vyléčili jsme, taky používám odsávačku na vysavač. Nic moc jiného u tak malého miminka nejde, jen nějaká ta mořská voda nebo co. Libenar krásně nosík pročistí. Myslím, že se to věkem zlepší.. My už tento problém nemáme (dlouho ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
20.12.09 22:20

Náš mladší to má stejně a doteď. Přes zimu mu neustále tečou zelený nudle, zánětů uší měl nespočet, zkoušeli jsme všechno možný, atb měl 7×. Přičítám to očkování na TBC, co dostal už v porodce. Mandli má venku a zlepšení nikde. Zkoušíme to léčit homeopaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6156
20.12.09 22:27

AHOJ HOLKY,
TAK NAŠE MALÁ SI TAKTÉŽ DOVEZLA TZV. RÝMU Z PORODNICE, TRPĚLA NA TO DO TŘÍ MĚSÍCŮ,ŽÁDNÉ KAPKY NÁM NEZABÍRALY,ODSÁVAČKA TA JEN NA CHVÍLI POMOHLA,PAK MI DR. NAPSALA PRO MALOU KAPKY-ANTIBIOTIKA,KTERÉ MŮŽOU DĚTI OD TŘÍ MĚSÍCŮ A HOLKY,MY OD TÉ DOBY NETRPÍME ABSOLUTNĚ RÝMOU,JEN TAKOVÁ TA SLABŠÍ SE NĚKDY VYSKYTNE. JAK ZAČNĚ CHRČET V NOSU,TAK ZAČNEME FÍKAT STERIMAR S MĚDÍ A ZA CHVÍLI O NÍ NEVÍME. NÁZEV TĚCH ANTIB. SI UŽ NEPAMATUJI,AKURÁT VÍM,ŽE TO ZAČÍNALO NA PCH,ALE MŮŽU SE ZEPTAT. TAK PŘEJI HODNĚ ZDARU A ZDRAVÁ MIMINKA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
20.12.09 22:35

Ahoj,já z rýmy byla taky nešťastná.Malej ji dostal hned po příchodu z porodnice.Bylo to hrozný…
Tak Honzíkovi udělali stěry a našli mu zlatého stafylokoka,bylo nám řečeno,že toto onemocnění je běžné a že ho doktor nebude ani přeléčovat.Tak jsem odsávala napřed ruční odsávačku a pak jsem si vzala na pomoc odsávačku na vysavač.Je to rychlejší a Honzík přestal úplně u toho brečet.Kapala jsem Libenarem a na týden jsme dostali antibiotické kapky,které si myslím nepomohly.S rýmou jsme bojovali dva měsíce.Ted už je to dobrý… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka2602
25.12.09 19:10

Ahojky, mám 4,5 měsíčního syna a mám stejný problém, soplíčky měl už v porodnici a nezbavil se jich doteď. Odsávám je vysavačem a když to nejde, tak používám Otrivin baby, pomáhá, ale úplně jsme se jich nezbavili. Doktor to nijak zvlášť neřeší.

• Citovat
  • Upravit
Minnetonka
26.9.10 22:20

Rýma u miminek

Zajímavý článek na toto téma najdete i tady:
http://www.bizy-bee.com/…mu-u-miminek

• Citovat
  • Upravit
49
10.11.17 10:37

Jak dlouho nakonec u vás ta rýma trvala? Dcera ji má taky už od narození, takže tři měsíce. Nevypozorovaly jste, že by rýmu zhoršovalo kr. mleko (u kojeneho ditete)? Začínám mít podezření na nějakou alergii. Možná právě mléko nebo ořechy. Na pár dní se to vždy zlepší a pak zase zhorší atd. Taky máme s paní doktorkou podezreni, že to je z reflexu… Ale reflux se jí lepší, rýma moc ne ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí