Vyřvávácí metoda

12735
29.12.09 19:41

Vyřvávácí metoda

Ahoj, holky mám dotaz, od neděle naši malou zkoušíme naučit spát celou noc. Bez jídla vydrží až do rána ale teď se budila už co 30 minut a vyžadovala pozornost. Včera řvala první půl hodiny pak půl hodiny spala a pak hodinu řvala a pak usnula a spala až do 5 do rána to se najedla a spala do 10. Ale dneska trošku chraptěla jak brebentila, je to z toho, že? Nemusím plašit? Teploty ani rýmu nemá a nehorší se to. Teď už tam zase půl hodiny strašně řve, rve mi to srdce ale musím vytrvat. Jsou teda ty hlasivky namožené normální, že ve středu příští týden jdeme na očkování nerada bych aby byla nachlazená nebo tak ať nás můžou naočkovat. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
871
29.12.09 20:37

Ahojky,
tak napřed ti napíšu, že se tady určitě najdou holky, které uřvávací metodu odsoudí (už jsem to tady několikrát četla), ale já k nim nepatřím. Přesně takhle jsme totiž našeho malého naučili s manželem vůbec usnout a postupem času prospal celou noc - jupíííí :-)
No ale teďka k hlavnímu. Tak náš malý byl teda pěkný řvounek, vydržel třebas i hodinu, ale nikdy neměl problémy potom s hlasivkama, ale já bych to nehrotila, každé dítě je jiné. Teďka jí budeš pár dní sledovat a na očkování půjdeš až si budeš opravdu jistá, že je úplně zdravá (a vy taky - to je důležité).
Tak hodně štěstí a pevné nervy, ty jsou hodně třeba! :-) pa villa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
29.12.09 20:42

Mě taky děti nechraptily, když sem je odnaučovala nočnímu kojení. Ale klidně to z toho mít může. Vyčkej a rozhodneš se těsně před očkováním.

A držim palce, ať vydržíte. Rozhodně se to vyplatí. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
29.12.09 21:54

ahoj,
tak my jsme aplikovali „vyřvání“, ale tak, že jsme tak každých cca 5min šli, pohladili, uložili a odešli ať nemá pocit, že je sama. řvala tak 45min a spí celou noc. teď má teda problém s usínáním, ale je to 3 týdny po odstavení tak snad je to tím a srovná se to. no a hlasivky jsme tohle chraptění měli taky, tak je to asi z toho. a bylo to dobré za pár dní. držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
30.12.09 07:26

Lady rebeka
kolik ma vas prcek mesicu??? taky se s manzelem do toho chceme pustit, ale obavam se toho , ale zkusime, myslim, ze to pro neho bude jen uzitecne, ale vzdy si rikam, snad ho to psychicky nepoznamena :-), kdyby rval deset minut a dost, tak je to v pohode, ale ta vydrz je usilovna. Ma ted úpet mesicu, tak si rikam, ze jeste mozna chvili pockam:-) nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
30.12.09 11:42

Evulko, malá má příští týden 6 měsíců. No včera jsem to trochu poupravila, nedělám to přesně podle toho jak oni chcou. Řvala tak, že nám fialověla a nemohla popadnout dech, tak jsem řekla a dost. Přes den, když je ospalá ji dám do postýlky a usne během pěti minut, pořve si a usne. Večer po koupání ji dám do postýlky nakrmím jí a nechám jí tam. Ona si chvíli pořve a spí ale po půl hodině se vzbudí a řve a řve a řve, takže jsem to včera změnila dala jsem jí na deku a't si hraje a čekala na okamžík kdy na ní padne unava. Padla až v 11 tak jsme s manželem šli spát taky a zhasli, řekli jí že jsme tam a spinkáme. Chvíli se malinko vztekala a za 10 minut spala, ve 4 se vzbudila na jídlo najedla se a spala do 9. Nemůžu si to vynachválit, každý si to musí upravit dle sebe. Ona to má i přes den půl hodiny spí a pak dvě tři hodinky si hraje pak příjde únava, šup s ní do postýlky a tak to dělam pořád. Ale nutit jí spát, když se jí nechce je blbost. Já jsem spokojená protože se vyspím, ještě o tom po svátcích promluvím s doktorkou a uvidíme. Jinak doporučuju. Malá mi řvala tak, že i když jsem chodila co 5 minut, tak prostě plakala a plakala a i když jsem tam byla. Jsem asi měká ale docílila jsem čeho jsem chtěla. Jinak držím pěsti všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
30.12.09 13:43

Ladyrebeka: tak to je skvele, je fajn, ze se ti to podarilo, holcicky jsou v tomto mam pocit sikovnejsi:-) ono si to vsechno clovek musi upravit podle sebe, neni navod na vsechny deti stejny…ale ja mam pocit, ze malý je unaveny,pritom mu nejde usnout, jak si ho vezmu do ruk, spi do 1O sekund!!!! Hrozne, to je to , ze neumi usnout sam, jen se mnou.. Bude mit teprve 5 mesicu za týden, tak nevim jetsli jeste mesic pockat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
1.1.10 00:40

Záleží na tobě, jeslti je na UM nebo MM. Malá je na UM a s kaší vydrží bez jídla až 10 hodin, pokaždé jinak. Takže taky proto jsem začala tak brzy. Tak přeju mnoho úspěchů, jinak malá dělala to samé. V posteli nespí a na rukou do 10 vteřin tuhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
1.1.10 09:36

Ladyrebeka: no prave, malého kojím, takze asi proto jeste pockame, je to desne…v noci se vyspime,to jo, jak se vzbudi, dame prso a usne, dudlika nechce…Ale proste vim, ze to delame blbe, tak me to stve:-(

Vsem kraaasny novy rok :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janinka4444
5.1.10 12:38

tady nejde o měkkost ale o to ,že každé dítě je jinak citlivé.U syna tahle metoda fungovala,teda já jsem ji praktikovala až ve dvou letech. Ale u mé 3 měsíční dcerky to nejde a ani to nechci a není to potřeba.Když je unavená spí a když ne tak asi potřebuje něco jiného. Děti nebrečí jen tak,je to druh jejich komunikace. Proč všichni tak strašně lpíte na tom,aby spali nejlépe od narození celou noc??? Až vám jednou budou odcházet z domova ještě byste rády měnily za nespaní!

• Citovat
  • Upravit
13114
5.1.10 13:15

holky, tak u nás taky uspáváme na rukou, jenže my máme problém v tom, že malá od narození blinká, takže já vím, že prostě jí je lepší ve svislé poloze, jakmile ji položím do postýlky, tak se vzteká a pak zvrací. Proto budeme muset počkat, až přestane blindit.
Jani, tady nejde o to, aby dítě spalo celou noc, tady jde o to, že odmítám potom tahat 10kilové dítě na rukou a do dvou let s ním skákat na balonu, aby usnula. Podle mě by každé dítko se mělo naučit usínat samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janinka4444
6.1.10 12:35

já ti rozumím neboj,jen jsem ti chtěla říct že ten strach je zbytečný protože tak to nefunguje vím to z vlastní zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
7
11.1.10 21:59

Máme 3 měsíční mimčo a při nemoci jsme si ho naučili usínat jen v náruči a na balonu.Malý má 5 a půl kila a moje záda už protestují,takže o této metodě uvažuji.Nejsem z ní nadšená, ale nic jiného nezabírá.Ve dne pomalu nespí,jen u prsu,v kočárku se uřve a ani tak nespí dlouho.A v tomto počasí je problém s kočárkem vůbec vyjet z domu.
Je na to vyřvaní ještě malý? Mě je ho hrozně líto,ale držet ho v náruči hoďku i dýl se fakt nedá :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.1.10 22:07

Já tedy nevím, jestli je na to malý, ale já si tuto metodu „hodně přizpůsobila“. Nebyla jsem prostě psychicky připravená nechat ho křičet a odejít, byť jen na chvilku. Tak jsem ho položila do postýlky a zpívala mu ukolébavky (pochybuju, že první den vůbec slyšel přes svůj řev, že zpívám).Po 30ti minutách usnul. Druhý den plakal 10 minut a dalších 20 minut poslouchal, než usnul. To se opakovalo další 2 dny, od té doby nepláče, čas uspávání se zkrátil na 15 minut. Já jsem spokojená, že jsem ho nenechala samotného a byla pořád s ním a ani trošku mi nevadí, že ho musím uspávat. Takže i takhle to funguje, ale je fakt, že to byli nervy zůstat v klidu, dál zpívat, hladit ho a nezvedat z postýlky. Otázka jak s tříměsíčním prckem, jestli na to opravdu není moc malinký. Já byla taková, že do půl roka jsem Lukyho nenechávala plakat vůbec, teď už podle situace (když se jen vzteká, tak jen mluvím, ale neběžím hned utěšovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
11.1.10 22:15

Já myslím, že ve třech měsících je ještě na vyřvání malinkej. Naše malá ve 3 měs. v kočárku spala jen 20 minut, byla zvyklá spát v náručí. Postupně se to samo začalo lepšit a ted spí v kočárku dopoledne 4 hodiny v kuse a odpoledne ještě 2. Já jsem četla, že tato metoda by se měla praktikovat až po 6.měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí