Vyřvávácí metoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
19.2.10 14:11

zkouší..

Ahojky , musím souhlasit, náš malý uličník, to dělá stejně prostě zkouší, kdo vydrží déle, občas ,ale přece pochovám,ale poté hned šup do postýlky a pusenku na dobrou noc a spinkáme až do dalšíhopapání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
19.2.10 14:57
oliverka píše:
Ahoj holky,malej má skoro 3měsíce a chce se stále nosit.Já se pokouším o metodu vyřvání ale rve mi to srdce.Malej pláče a já s ním.Pláče třeba dvě hodiny v postýlce,pohladím ho odejdu a za pět min.začne řvát znovu.Chce se jen nosit,jsem už zoufalá.V noci mi teda spí ale u mě u prsa.V náruči mi usne hned ale jak ho položím tak se hned probere.Vydrží se koukat a smát max.půl hodky a pak zase pláče.A já pláču taky.Myslíte že to přestane?A kdy? :cry:

Prostě ho to na zádech nebaví. Ve třech měsících to bylo nejhorší. Já teda nosila - sama si nedovedu představit, že budu ležet celý den na zádech. Navíc chci mít geniální dítě, takže nosím, aby měl hodně podnětů. Jinak teď mu je 5 měsíců, nosit chce furt, ale už občas vydrží 10-15 min na bříšku a sám si hraje, pak zase chvíli nosím, zas položím, hraju si sním, pak si ho třeba položím na zem a uklízím okolo něj… Dětem jde hlavně o podněty, aby se okolo něco dělo. Myslím, že je nošení přejde, až se sami budou umět přemístit. Na todle bych teda vyřvávání nepoužívala.

• Citovat
  • Upravit
10704
19.2.10 21:33

Ahojky. Na vyřvavání je ještě brzo, miminka začínají vydírat až od 8 měsíce.
Do půl roka se prý miminko rozmazlit nedá, se říká.
Já jem zastánce nošení, mazlení, prostě nikdy nenechat vyřvat! Moc se mi líbilo vysvětlení, proč je důležité hned k miminku přijít, kdykoli zapláče.
Miminko pláčem komunikuje, protože neumí mluvit. Když pláče, něco nám sděluje a chce, abysme mu naslouchali a pomohli mu jeho potřebu naplnit, protože ono samo nemůže. A když je mu smutno, něco ho bolí, chce pochovat, pláče. A teď si vezmi, jak je tobě, když pláčeš- a jak by ti bylo, kdyby jsi věděla, že je ti moc moc smutno a něco tě bolí a manžel je vedle v pokoji, slyší tě plakat a přesto nepřijde!?!
Miminko, ke kterému nikdo nepřijd, opravdu přestane časem plakat. Ale ne proto, že by pochopilo, že nemá plakat. Přestane proto, že zjistí, že nikdo nepřijde, nikdo mu nepomůže- a rezignuje, ztratí důvěru v okolní svět. Naopak, když maminka vždycky přiběhne, miminko zjistí, že se může spolehnout, není na to trápení samo a bude spokojené a bude mít důvěru, která mu pomůže zvyknout si na ten obrovitý neznámý svět…
Do těch 8 měsíců se tohodle klidně drž :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
20.2.10 13:34

manisa: to je hezké vysvětlení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
21.2.10 20:43

ahoj, maniso moc hezky jsi to napsala, až mi zatrnulo u srdíčka…člověk nechce udělat chybu ve výchově a udělá jich tolik…tak stejně je to s tím uspáváním. Snad to miminko chce naučit už od malinka,aby samo po uložení do postýlky spinkalo, ale kdo to dělá…když tak krásně jako ti nejmenší usínaj u toho prsa. Jenže věkem se to mění, alespoň u nás, z uspávání u prsa, kdy hned usnul, bylo usínání hodinu a půl, jen se hnu je vzhůru, tak jsem zkusila taky tu metodu usínání samotného. bylo nám 6 měsíců, když jsme to začali zkoušet. Musím říct, naučil se to krásně( asi tedy po měsíci, že fakt usnul bez žádného pláče, mám na mysli Estvilovu metodu s vlastní úpravou - s pohlazením), tedy ne hned, ale kolikrát si tam povídal a pak hned spinkal a já byla tak šťastná, že se to naučil a já můžu mít večer čas na nějaké svoje věci( uspávala jsem kolikrát od osmi do půl desátý a to jsem mohla jít rovnou spát). Nemělo by se to porušit a to jsme asi ted v 7 měsících udělala, ale prootže mi ho ej líto, pohlazení jsme prodlužovala a když jsem viděla, že ho to uklidňuje a usíná, tak jsem tam byla dýl..no a už to teď dělám pořád, ale nevadí mi to, vidím, že je klidnej, když tam jsem a cítí mě. Asi se to nedá fakt dělat všechno podle předpisu, ale podle intuice…no ale dnes jsem tam třeba byla už třikrát behem hodinky, vždycky se vzbudí a začne plakat, tak pohladím, nebo dám napít( ted pije jak duha…)JInak se říká, že ta Estvilova metoda naučí dítě spát celou noc..ani náhodou tedy u nás ne, jsme vzhůru často a teď každou noc jsme vzhůru dvě hodiny, je úplně svěží vyspalej, zato my jsme KO. Doted nevím, co mám dělat…nechat si ho hrát a lézt po nás, nebo prostě ho pořád dokola ukládat do postýlky????Na kojení si ho vždycky beru k sobě do postele a kdyby tam ctěl se mnou být a usnul, tak si ho tam nechám, ale on je jak živel …dneska jsem mu dala v těch dvou hodinách napapat z prsa, napít, pak jsem mu dala i mlíčko z flašky, přabalila a když pořád nic a řádil, tak jsem ho prostě v tý postýlce držela, plakal..pak jsem mu začala zpívat, říkat mu jak všichni spinkaj, že si spolu zítra budeme hrát atd…přitom jsem ho hladila po obličeji, no a pak se najednou zklidnil a usnul. Já necítila rameno a pak nemohla usnout, protože zase pochrupoval muž…no někdy se mi chce už vážně brečet..cítím, že jsem už kolikrát v noci nervozní z tohodle ponocování.Myslím, že to není tím, že by mu něco bylo, něco ho boelelo, prostě má vyspáno. A kdyby pak alespon pak trochu dýl spal, ale to usne v půl pátý a v šest už zase vstáváme..takže než pořádně usnu, zase vstávám..utěšuje mě, že si jdu lehnout pak s ním. Máte někdo podobný problém?? Možná spíme víc přes den, když slyším nějaké maminky, tak jejich děti zas nespí přes den, ale v noci pak ano. My spíme za den tak těch 5 hodin(dopoledne 2 h, po obědě 2h, odpoledne 1h..jak kdy..)Prostě je po dvou hodinách, co je vzhůru unavený, tak ho dám spinkat. Ještě, že mám jen jeho takhle malinkýho, mít ještě jedno malé dítě, tak nevím, nevím, za chvilku bych odpadla jak švestka a skláním kloubouk, jak to musí maminky zvládat :roll: . ¨No kdyby jste něketrá měla radu s tím nočním nespaním, napište prosím…třeba jsem někde udělala chybu.Jo kdyby jste chtěly poradit, ab se mnou spal v posteli…to máme za sebou, taky jsme se budili jen pohnutím se…proto jsme myslela, že chce svůj klid ve svý posteli. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
21.2.10 20:55

Já bych upravila ten denní spánek. Dítě se vyspím moc přes den a v noci pak nespí. Mě spal syn přes den 5 hodin tak ve 3 měsících. Teď mu je 5 měsíců a spí tak 2,5-3 hodiny. Asi bych nebudila, to mi přijde dost drastické, ale spíš se snažila natáhnou intervaly mezi spaním tak, aby už neměl ten 3. spánek. Prostě ho zabavit. Začni pomalu, je na něco zvyklý a násilně to rychle změnit nepůjde snadno. Mě dřív kluk usínal ještě podvečer okolo půl 6 a pak strašil do půl desáté. Tak jsem ho už v půl šesté nenechala spát. Sice to dalo fušku zabavit ho tak, aby neplakal. Nosila jsem ho, hrála divadlo, tancovala a já nevím co všechno, ale vyplatilo se a v noci spal jak zabitý.

• Citovat
  • Upravit
94
21.2.10 21:42

To natahování jsem právě včera zkusila, den předtím nechtěl odpo¨ledne usnout, tak jsem ho v kočárku posadila a nespal tedy od dvou do šesti a noc stejná, včera jsme ho zkoušeli dávat spát po třech místo dvou hodinách a špatně usínal, jakoby to přetahoval, noc opět stejná, dnes zas po dvou hodinách jak je zvyklý a bylo to klidnější…no ale při pomyšlení na noc se mi už ani nechce jít spát, i když jsme už táááák unavená.Od doby, kdy usnul se do hodiny proral třikrát…ted spinká, tak toho raději půjdu využít, at něco naspím. Tak uvidíme, já jen čekám, kdy ho to přejde. Ty spánkový renonci holt dospávám přes den, když ho muž nebo babičky vozí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
21.2.10 22:06

Já když klukovi taky najednou změnim režim (zkrátím denní spánek), tak spí paradoxně v noci ještě hůř. Musí se postupně a hlavně to zkusi třeba 3-5 dní za sebou, aby se to ustálilo. To nebude ráz na ráz.

• Citovat
  • Upravit
2
22.2.10 16:59

:palec: Dobře radíte.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
26.2.10 20:50
slunickop píše:
To natahování jsem právě včera zkusila, den předtím nechtěl odpo¨ledne usnout, tak jsem ho v kočárku posadila a nespal tedy od dvou do šesti a noc stejná, včera jsme ho zkoušeli dávat spát po třech místo dvou hodinách a špatně usínal, jakoby to přetahoval, noc opět stejná, dnes zas po dvou hodinách jak je zvyklý a bylo to klidnější…no ale při pomyšlení na noc se mi už ani nechce jít spát, i když jsme už táááák unavená.Od doby, kdy usnul se do hodiny proral třikrát…ted spinká, tak toho raději půjdu využít, at něco naspím. Tak uvidíme, já jen čekám, kdy ho to přejde. Ty spánkový renonci holt dospávám přes den, když ho muž nebo babičky vozí. :roll:

Jsme na tom podobně, naší malé jsou 4 měsíce a přes den mi spinká nádherně.....zato v noci. :roll:
Vstáváme zhruba každou 1,5 hod. někdy i častěji, zkoušela jsem snad všechno ale nic nezabírá :-(
Hold budem muset čekat až si ten režim otočejí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky