Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni, čekám první dítě a mám, jako asi každá dilema s jménem ![]()
Jedná se také spíš o problém s příjmením, protože přítel mé takové dost české a dlouhé- JANOUŠKOVEC, holčička by byla tudíž JANOUŠKOVCOVÁ. Kdyby měl někdo zajímavý typ na jméno- potěšíte mě
Mája
Tak to je jen na vás, ale osobně bych volila kratší jméno jako Iva, Eva, Ema …
V tomto pripade bych se urcite vyhla jmenum exotickym, neobvyklym a taky jmenu Jana/Jan. Myslim, ze zde by bylo na miste klasicke ceske jmeno ( i kdyz me osobne se takova jmena nelibi, ale co se da delat, kdyz chceme aby se to hodilo k prijmeni… ) Dala bych neco jako Lucie, Lenka, Monika…
Přesně jste na to kápla, já osbně taky nemusím úplně ta česká jména, ale proste netypická se moc nehodí. Zatím u nás vede Agáta Janouškovcová a kluk fakt nevííím ![]()
Rada bych poradila, ale taky me toho moc nenapada… Moc drzim palce, at se vam podari vybrat jmeno, ktere se vam bude libit a bude se hodit k prijmeni! Majo a za jak dlouho se ma mimi narodit? ![]()
30.6. až teda skoro v létě, ale letí to strašně rychle
a co vy? Už máte mimí, nebo víc dětí? ![]()
jee, 30.6. jsem se narodila ja
to je dobre datum ![]()
To ano, leti to jako blazen. Ja to zjistila kdyz jsem byla ve 2 mesici, ted jsem ve 30 tydnu. Ted uz si to docela uzivam, ale musim rict, ze prvnich 5mesicu to bylo peklo. Nonstop jsem zvracela… nerada na to vzpominam a moc se tesim, az to bude vse za mnou
Jak se citis ty?
A jak se jmenujete?
No, nevolnosti mě už pomalu odcházejí, ale bylo to taky peklo!!!Zhubla jsem a teď jsem zatím po 4. měsících nabrala kilo. Jinak jsem vzhledově pořád stejná, trochu se zhoršila pleť a začíná trochu růst bříško. Chutě se dost změnil, jím ovoce a na zeleninu vůbec nemám chuť, jím míň než dřív, takže ty řečí jíst za dva na mě neplatí. Únava je snad nejhorší ![]()
Ja Veronika a mala bude Viktorie ![]()
Ja si ten vzhled taky porad pochvalovala, jak se nic nemeni a ze nepribiram a tak, byla jsem spokojena a ted… mam 20kilo nahoru, pupinky na zadech
no, obcas brecim, kdyz lezu z vany, rikam si, to neni mozny, tolik kilo nahoru, co ja budu delat ![]()
Ty chute jsem taky nemela nejak extra, ale nemohla jsem vubec jist maso, to jsem zacala asi tak pred mesicem
ale celou dobu strasne miluju grepy, pomerance a mandarinky ![]()
A prosim, budeme si tykat. Na vykani jsem moc mlada ![]()
Ok, těší me
Maruška!
No, tak to mám přesně já, maso mi moc nejede, já mám vlastně pocit, že nic moc. Hlavně polívky teď frčí a ovoce přesně- pomeranče, mandarinky,…věříš na ty příznaky, co určí třeba pohlaví? Ještě je u mě brzy, ale nemůžu se dočkat, až nám to doktor řekně. Jinak mám bohužel smůlu na doktory, můj je takový starý mrzout…nic moc ho nezajímá…naštěstí mám sestru, která už rodila, tak mi radí a taky jeho sestřička je skvělá!!!! Jaký jsi měla jméno pro kluka? Viktorka je hezká!!!MOC!
Tak já bych byla taky pro něco krátkého, ta Iva i Eva by k tomu šlo dobře a kluk třeba Ivoš?
Jinak já jsem také 30. 6.
Halka
Takových raků se tady vylouplo
a co něco né tak úplně typického? Jako třeba NELA, NORA, ANNA, SÁRA?
My máme příjmení v ženské variantě stejně dlouhé, jako Vy, příjmení je taky typicky české a holčičku jsme pojmenovali Šárka
(kluka máme Vojtu)
Ahojky, my vybírali jméno aby mělo v sobě R (aby to bylo takový znělejší
) A nakonec se nám podařilo i vybrat aby to bylo jako babi a děda (Marie a Karel - zkráceně Mája a Kája) - máme Marka a Klárku (zkráceně Mája a Kája) ![]()
tamichita píše:
V tomto pripade bych se urcite vyhla jmenum exotickym, neobvyklym a taky jmenu Jana/Jan. Myslim, ze zde by bylo na miste klasicke ceske jmeno ( i kdyz me osobne se takova jmena nelibi, ale co se da delat, kdyz chceme aby se to hodilo k prijmeni… ) Dala bych neco jako Lucie, Lenka, Monika…
souhlasím
napadlo mě ještě jméno Marie, ale čtu, že tak se jmenuješ ty, takže to bych neávala. Hodilo by se třeba i Klára, Silva, Petra, Pavla, Iva, Anna …
a samozřejmě gratulace k těhotenství a ať se vám narodí krásné a zdravé miminko ![]()
Sandra