Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych klidně dala Hana - jeden exemplář mám i doma. A ke všemu toto jméno nejde ani říkat nějak hanlivě.
No, lita mi ta vaha 18-20kg … strasne bych si prala abych uz doktorovi nemusela hlasit kolik vazim a on to prestal do te prukazky zapisovat… strasne se stydim to cislo vyslovit nahlas
zvlast, kdyz muj doktor vazi 20kilo aji s posteli
taky bych uz chtela prestat stoupat na vahu… Jsem rada, ze to rikas, protoze kdyz se divas na webu nebo v casopisech, knizkach ..vsude pisi, ze zena ma pribrat tak 7 az 13 kilo a to me prave vrta hlavou ![]()
Taky mi bylo trapně pořád hlásit jak moc žeru
, ale psalo se to do průkazky až do konce. Ke konci už jsem si to vymýšlela a říkala, že už nepřibírám ![]()
teda holky, věřím, že pro osobní pocit to není nic příjemného, ale když tě ten chlap miluje a chce s Tebou mít dítě- není co řešit, ne? Uznávám, že, jako žena se nemusíš cítit dobře, ale když se pěkně oblékneš a nalíčíš a třeba ho i svádíš
nemůže přece odolat ![]()
Hehe, taky jsem mu minule nahlasila jen jedno kilo nahoru
ale byly to 4 kila. Jenze kdo by odolal horkemu kakajicku ![]()
No, co se me tyka, tak na zadne svadeni nemam chut ![]()
Netrapi me to, jestli se mu libim nebo ne, ale spis to, ze je strasne namahave zvednout se z gauce, vany, klouby me boli, proste citim, ze to me telo nejak moc nezvlada. Boli to, je to neprijemne spis z tohoto hlediska… ale zase, co bychom pro ty nase krasna vonava miminka nevydrzely
![]()
Kakajíčko si dávám ještě taky občas večer, ale už to tolik nezajídám susešnkama. Ta váha je pěkný strašák. Ale jak to psala Smaria, i s „pár kilama“ nahoru se přece dokážeme udělat krásnými, aby se ten chlap za náma otočil ![]()
Ja to nejradeji zajidam rohlikem s dobrou domaci marmeladou ![]()
Jeste me obcas napada, ale to je asi blbost, nevim, aby miminko nebylo nejak moc obrovske
ale asi by melo byt podobne rodicum, velikostne..
To samé napadalo i mě. Oba s manželem jsme měli při narození 3,2kg no a Oliverek trošku přerostl. Asi těma dobrotoma co jsem mu dopřávala
Měla jsem z porodu lufty, že 5 kilovýho cvalíka prostě rodit nechci. Když si vzpomenu co všechno jsem dělala, jen abych už porodila. Stejně nic nepomohlo a až přišel jeho čas, tak se jednoduše ozval… Ale na druhou stranu raději větší než malinkatý v inkubátoru
takze to asi napada kazdou maminku, co?
no, kazdopadne mas pravdu, radeji vetsi nez malinkate v inkubatoru. Pry se na tech velkych miminkach hodne podileji i vitaminy, ktere se jedi v tehotenstvi.. Ja osobne jim jen magnesium a ostatni vitaminy beru z ovoce a zeleniny
Tak se teda těším, co všechno mě ještě čeká
rohlík s marmeládou jsem nikdy neměla ráda a vypadá to, že takovou meruňkovou bych si klíďo dala
Jinak každého do diskuze ráda vítám, ať je co nejvíc info- mně se to hodí
Jinak bych se chtěla zeptat, jestli je pravda, že podle své pojišťovny máš nárok jne na určitý počet ultrazvuků? Maria
Ahojky,
počet UTZ nevím jestli souvisí s pojišťovnou ale řekla bych že záleží spíš na doktorovi. Mě dělala UTZ při každý prohlídce (až mi to přišlo zbytečný, sice jsem byla ráda, že jsem mimíska pokaždý viděla, ale někde jsem četla že mimísek te utz vnímá a že se maj dělat max. 3×) Navíc mě od začátku každej dr. říkal, že vypadá tak o 14 dní větší, že budu rodit určitě dřív a moje dr. mě „strašila“ obříkem… no a nakonec jsem rodila 2dny po poslením termínu a malej měl 3.65 takže to zas až takový obřík neby.
![]()
Jinak si myslím že jídlo ani vitamíny na velikost děťátka vliv nemaj. Já teda brala jen listovku asi do konce 2. měsíce. No a pak mi dr. preventivně napsala magnézko a jod. Teda jod jsem brala, ovšem magnézko ne, kdybych měla nějaký problémy neřeknu, ale brát ho preventivně se mi nechtělo a nic se nestalo.
Jedla jsem všechno (jen teda plísňový sýry jsem si dávala jen tepelně upravený) od každýho jsem slyšela něco co bych neměla jíst, takže nakonec bych nesměla asi nic.
Podle mě je nejlepší brát vše normálním rozumem, těšit se na miminko, radovat se z těhotenství…
Já si teda bříško užívala maximálně. Sama sobě jsem si připadala krásná s tím pupíkem. Malej se narodil 20.srpna takže to největší břicho jsem nosila v létě ale nijak mi to nevadilo. Na to jak mě všichni strašili jak to bude hrozný v těch vedrech tak já si to užívala. Ale určitě to je i tím, že jsem neměla naštěstí žádný potíže (to bych asi mluvila jinak)
Jééé já se rozepsala ![]()
Jo jinak kočárek určitě doporučuju otáčecí přední kolečko (nebo kolečka) já si to teda nemůžu vynachválit. Krásně se s tím jezdí i teď ve sněhu a že ho teda máme ![]()