Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Smario - s tou netypickostí to už není až tak pravda - Sár už je jako hub po dešti
(i když jméno je to hezké
)
No jo, Sára je krásné jméno, ale je fakt, že jich je hodně a to zase nechci.....
Jé to je trefné - mé dcery se jmenují JANOUŠKOVÁ. Což není tak dlouhé jako vaše, ale i tak. Starší je Eliška po mě -(chtěl její tatínek - ale je to celkem šišlavé) a druhá je BÁRA
( né Barbora - v RL jen Bára aby to bylo co nejkratší).
Jinak Agátu jsme také před 10 lety chtěli ( nakonec neprošla).
Nedávno jsem četla na vítání občánků MÁJA
- to bylo roztomilé.
ještě jsme měli vybráno - JUSTÝNA ( ale to je dlouhé i když se říká týnko) ![]()
Dnes vám na matrice zkrátí a povolí i jiný tvar normálního dlouhého jména - to jen tak pro inspiraci.
V mém okolí je to samá Nella, Ella, Emma…
Pokud nechceš jméno, které je hodně používané, tak za mě rozhodně hlasuju pro Noru ![]()
Bára je moje sestra- moc pěkné jméno a Eliška taky, ale přesně to š..š…Přesně souhlasím s jmény typu emma,ella,
jsou hezká, ale už je toho moc! Agáta prošla u přítele, koho se víc ptát? ![]()
Me taky tesi, Marusko ![]()
Ja jsem na ty priznaky nikdy moc neverila, ale kdyz jsem otehotnela, porad jsem zvracela, maso nejedla, vlastne jen to vyjmenovane ovoce, zvracela jsem i po obycejne vode.. jeste ze jsem prisla na ovoce a vodove nanuky, to bylo jedine co jsem nevyzvracela
pak prislo takove to kulate brisko, pupinky na tele.. tak jsem si byla jista, ze to je holka. Nechteli jsme to vedet, ale pritel me ukecal
Jak ja na tom 3D utz brecela… no, jak mala a pani doktorka mi rika: Neplacte, priste to bude kluk
Ale ona nevedela, ze ja si prala holcicku. Pokud budes mit moznost, jdi na 3D utz, stoji to za to! Dostanes fotku i nahravku na CD, je nadherne videt jaky ma oblicej, jak se tvari, co dela a zaroven to citit zevnitr. Co ty si myslis, ze budes mit? A co by jsi si vic prala? A odkud vlastne jsi? Jmeno pro chlapecka jsme meli Honzik. Ja chtela Dominika, ten mi neprosel, tak Daniel, ten taky neprosel a Max taky ne.. tak jsme zvolili Jan, nebyla jsem s tim nejak spokojena, ale v kalendari toho moc neni :/
My jsme měli na holčičku Sofie - to by se myslím k vašemu příjmení hodilo taky… Líbila se mi ještě Sára, Anna je taky pěkný.
Na chlapečka bych dala asi něco bez š,č a tak… třeba Martin, Jan, Daniel (nebo i Dan), Max je taky pěkný
Já měla půjčenou od kamarádky knížku „Jak se bude jmenovat“ tuším se to jmenovalo a tam bylo jmen že jsem to ani všechno nepřečetla.
Jinak přeju pohodové těhotenstí ![]()
Nevím proč, ale se mi líbí k tomu přijmení třeba Zora, Dita, Nina ![]()
Jinak doporučuju prolistovat knížku od Knappové, tam je jmen habaděj (teda pokud netrváš na tom, že jméno musí být v našem kalendáři) ![]()
Sara, to se mi libi moc. To jsem se rozhodovala mezi Sarou a Viktorii. Takze Saru schvaluju, moc ![]()
Zkus tyto strány - najdeš tam i kolik lidí toto jméno má…http://krestni-jmena.cz/
Mám doma ještě starou knížku - Jak se bude jmenovat kde jsou i hodně stará a netradiční jména - prý se tím řídí i matrikářky..
Náš kamarád dal jméno Amáta ( velmi staročeské) a připadalo mi to hrozné, ale pak když vidíš tak krásnou mimi holčičku a řekneš Amátko tak je to moc krásné..
K tomu 3D se přidávám určitě běž, stojí to za to… byl to jeden z nejkrásnějších zážitků během těhotenství.
Na ty „příznaky“ který se přisuzují k odhadu pohlaví bych nevěřila… Každý to má jinak..
Já si teda taky nechala říct co to bude… ale při druhým už to vědět nechci. Až když se ten drobeček narodí, tak ti dojde (teda mě to došlo) že je úplně ale úplně jedno jestli je to kluk nebo holka protože ho budeš milovat úplně stejně at je to co je to… ![]()
Amáta je zajímavé a určitě je roztomilé dívat se na krásnou malinkou holčičku a říkat: Amátko… ale co až tomu odroste, bude stará babka.. ROzhodně bych přemýšlela i nad tím, jak se to dítě bude cítit s takovým jménem třeba v pubertě…
no, je to těžká a zodpovědná volba…
Smario, a co třeba Anička?
K příjmení mi to docela sedí. Záleží na Vás jaké se vám líbí jména a jaké máte v okolí a v rodině ![]()
Jsme z Prahy z Vinohrad, takže měšťáci
ale s přítelem dost cestujme a milujeme přírodu, takže zase ve volných chvílích razíme pryč z města. Jinak mně je 25, takže si troufám říct, taky mladá maminka, ne?
Už máš koupený kočárek? Vybirám a měřím
Nikdy jsme si nemyslela, že budu taková…starostlivá, a zajímat se tak…nevím, jak to popsat…