Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dotaz, myslíte si, že pokud dítě zvedá v 5 měsících hlavičku, když leží na zádech, že může brzo sedět??? mojí švagrové malá, když leží, tak zvedá hlavu, jako kdyby si chtěla z leže sednout. Dělaly to taky vaše děti??(naše malá to nedělá) a kdy potom seděly?
derido teda nevím zda to má vliv na to že bude dítě brzy sedět, ale mě todle Eliška už dělá skoro tři měsíce, fakt nekecám. ![]()
Posílám video, to měla skoro 4 měsíce a už dobrý měsíc a půl tu hlavu tak zvedala.
Nase mala to delala snad pomalu od narozeni,jak pise Katty 2,sedi od ledna lonskeho roku..
Deri to dělal Tom a seděl až v 9 měsících… ale v leže na zádech měl pořád předkloněnou hlavu, vypadalo to docela legračně
Katy tak to je přesně to, co dělá malá švagrové
úplně jakoby se posazovala. A už se malá přetáčí??
A já si myslela, že je to ojedinělé
ted vidím, že to dělá asi hodně dětí
deri jo jo, už se občas otáčí...........dávám látkové plenky a i v těch se jí to už daří, ale že by jí to nějak extra bavilo to ne, prostě se sem tam přetočí na bříško, chvíli si tak hraje a pak chce zpět, tak že jí musím překulit. ![]()
Děti se obvykle zpočátku neposazují z lehu na zádech, ale většinou z kleku, některé dokonce až ze stoje, takže myslím, že to tak nebude, ale určitě je fajn, že má tak silné svaly.
Ahoj..mám 3měsíční miminko a hlavu také zvedá v leže,ale opravdu si nemyslím,že by to mělo vliv na brké sezení ![]()
Taky to malý dělal, nevím už přesně od kdy, ale brzo a neustále… a seděl až dlouho po tom. Jak už tu někdo psal, pravé posazení pak probíhá úplně jinak. Byl jen prostě zvědavej a posiloval břicho (i za mě) ![]()
Mám skoro 4 měsíční holčičku a nic s ní teda nehne… je to pěkná brambora..
když jí položim na bříško, aby zvedala hlavičku, tak je hrozně vzteklá, žádné zázraky z ní nepadají a když jí otočím, tak funí, jako by běhala maraton ![]()
Když leží na bříšku, tak nejlépe jí jde zvedat prdku ![]()
Naše Bára také dost brzy posilovala břišáky ( asi kolem 2 až 3 m).Nyní již dost dobře sedí na klíně a počítám že do měsíce bude sedět sama, už se hodně a ráda válí.
nám je skoro 8 měsíců a dělá to taky už pěkně dlouho, ale ještě nesedíme, tak si myslim, že to vliv nemá =)
Naše malá začala v leže přitahovat hlavičku ve 2 měsících, ale sama se posadila na den přesně v 8 měsících.