Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, prosim o radu, máme 1/5 roku, do roka jsem kojila, ted sunar..
Mimco bylo v pohode nez zacaly rust molary a spicaky, vsechny temer na raz, pri nejakem vetsim vylezu se mi zdalo ze zacal byt prujem ale i takove „ukaknutí“, ze ktereho byl hned opruzeny zadek… Byla dieta, vse ok 3 tydny nic a znova, zase tak mesic a pul nic a ted znova…
Zadek je do ziva opruzeny, ale to fakt hned po jednom pokaknuti, ktere spis vypada na takovy maly prd, uz nevim co s tim, zitra zas brnknu doktorce, ale obavam se ze bude dieta ![]()
Prebaluji „hned“ venku je mimco nahate a jak rika proste to zacne takovym malym bobkem, ktery skoro neni videt a je vsakly do pleny.. Pritel tvrdi, ze to asi bide umelym mlekem, ze nesedlo, ale to by byl prujem porad ne? Nemate s tim nekdo zkusenost? Nemuze to byt zpubkama? Ted uz dorustaji posledni dolni spicaky, od vcera se prorezavaji ![]()
Resim to zde, protoze uz je to po 3. co je zadek fakt do ziva rudy a je to opravdu z „niceho nic“
Imazol pasta koupíš v lékárně…osobně vyzkoušeno jsem po operaci zadku… hned jak se namaže přestává pálit, svědit prostě vše slabě to chladí ikdyž je stále zadek rudý a horký… dětem jsem mazala taky a vždy pomohl a pak jsem po operaci vyzkoušela i já a nevěřila jsem, že hned uleví od bolesti ikdyž zadek vypadá stejně. Nevím jak líp to popsat ![]()
Sestra měla zkušenost, přesně takovou jak píšeš, do krve opruzeniny z průjmu při růstu zubů… Jde o období, u mé dcery to bylo tehdy taky, ne opruzeniny, ale průjem a k tomu i rýma…
Je potřeba dítě vždy umýt jen vodou, nechat vysušit, mazat. Nepoužívat ubrousky vlhčené…
Jinak si myslím, že to budou zuby obě holky když rostli zoubky tak byl průjem
@Blanka S píše:
Imazol pasta koupíš v lékárně…osobně vyzkoušeno jsem po operaci zadku… hned jak se namaže přestává pálit, svědit prostě vše slabě to chladí ikdyž je stále zadek rudý a horký… dětem jsem mazala taky a vždy pomohl a pak jsem po operaci vyzkoušela i já a nevěřila jsem, že hned uleví od bolesti ikdyž zadek vypadá stejně. Nevím jak líp to popsat
Pardon, za otázku.. Jsi po operaci hemeroidů?
Dekuju, Imazol je zazrak to nam pomaha hrozne, kdyz je nejhur, mimo pouzivam rybilku, zadek myji a kdyz zrovna neni moznost tak pouziji olej. ubrousky, ale to na to vliv nema ze to opruzeni vznikne takhle hned po tom prujm. prdu- asi je to i hodne agresivni ty vymes. tekutiny..
Dekuju za rady, zitra budem zase nahaty tak se to na vzduchu trochu zhoji
Trapi me to hlavne kvuli tomu jak mimco place a narika a krouti se mi, tak zkousim rady zlusenejsich, dekuju ![]()
Ja používam také imazol pastu a vždycky to pomohlo. Koupíš ji v lekarne. Malé kdyz rostou zuby tak na taky zadek rudý.
@pannda píše:
Pardon, za otázku.. Jsi po operaci hemeroidů?
ano a nepřála bych tuto operaci ani nejjjjvětšímu nepříteli byla to hrůza, ale měla jsem po porodech problémy.
Imazol pasta je super. Ja to delam tak, ze zadecek umyji pod vodou, osusim a na chvili prilozim obklad namoceny v silnem odvaru z repiku. Treba jen na minutu, necham oschnout a namazu Imazolem.
@Blanka S píše:
ano a nepřála bych tuto operaci ani nejjjjvětšímu nepříteli byla to hrůza, ale měla jsem po porodech problémy.
Ano, slyšela jsem o tom už ledacos…Kolega z práce na tom byl a také trpěl, ale měl krvácivé hemeroidy, ty já nemám. Jen vnější a svědí. Tak se ptám, páč jsem o odstranění uvažovala, ale mám strach
Tak já měla brutální první porod a hodně jsem si vytlačila střevo ( 3cm) a druhá dcera byla až za 4 roky a ta doba mi taky nepřidala. Na operaci jsem byla po 6 letech od 1 porodu a 3m mi nefungoval svěrač
než se to upravilo takže jsem nemohla nikam daleko od domova, super zážitek. Bolest po operaci byla hrozná ta první noc píchají něco na bázi morfínu po 6h a po 4h brečíš bolestí a škemráš o další..o první velké ani nemluvím porod procházka růžovou zahradou, ta bolest odezněla tak cca do třech týdnů. IMAZOL byla má záchrana
a nic lepšího neznám…no záleží co dělají holka co ležela semnou měla nějaké gumičky šlo malej zákrok a ta byla v pohodě a sestra říkala, že záleží o co jde.
Ahoj, nám se skvěle odvědčila Rybilka Neo, je super v tom, že se krásně roztírá, nedělá hrudky a příjemně voní. Ocenuju obal, který má bezvadnej uzávěr, takže jde lehce a hygienicky otevírat. Obsahuje mimo jiné osvědčený Panthenol a rybí olej. K Rybilce navíc používáme ubrousky Neo Plus, také s Panthenolem a skvělé je, že se mohou spláchnout do wc. Myslím, že za ty peníze… ![]()