Opuštěná koťata

143
16.6.14 15:24

opuštěná koťata

Ahoj, potřebuju radu: máme doma 3 dvoutýdenní koťata, jejich matka asi v 10 odešla do zahrady a od té doby se neráčila ukázat. V pelíšku je ticho, prckové spí. Mám je budit a nějak dokrmovat? Doma mám polotučné mléko v lahvi, zakysanou smetanu, kočičí kapsičky (pro dospělé kočky) a paštičky pro starší koťata (od 6 týdnů věku). Na netu jsem našla radu - kotěcí sunar. Ten může manžel dovézt až tak za 2 hodiny - neublíží koťátkům tak dlouhý půst? Už začínám plašit, protože je sezóna bazénů a sekaček, tj. kočka už klidně může někde ležet nohama vzhůru :( Je to mladá matka prvorodička, ach jo…
Dík Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43068
16.6.14 15:32

Dala bych vodu s glukopurem strikackou. ale nevim, jestli takova pauza vubec vadi, kockam nerozumim. jen vim, ze glukopur urcite neublizi, kravske mleko by mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
16.6.14 15:36

Dokud spí, nechala bych je spát a připravila se, pokud se matka nevrátí (sehnala ten sunar).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
16.6.14 15:41

Dokud spí, nech je spát, hlady se určitě pak vzbudí a začnou lézt a mňoukat- to si všimneš :-). Kdyby je měla toulavá kočka, tak je taky nechá a půjde někam lovit, ne? A jinak se kotěcí sunar dá nahradit Tatrou grand, jen nevím, v jakém poměru- zkus to zadat do googlu. Taky jsem hledala- máme třídenní koťata a vypadalo to, že jedno bráškové odstrkujou.. nakonec to nebylo potřeba, tak jsem to nedohledala přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.14 15:43

@sparkling

vydrž a dej jim event. kočičí mléko, kravské jim může ublížit, nemají enzymy na trávení krav. mléka, radši si jej opatři hned, pokud se čičina nevrátí, držím palce, ať dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
@eetkikinka píše:
Dokud spí, nechala bych je spát a připravila se, pokud se matka nevrátí (sehnala ten sunar).

Taky bych nebudila, aby koťátka neplýtvala energií. Třeba se máma zatím vrátí.

• Citovat
  • Upravit
5411

Zavole na veterinu a zeptej se tam. Dostanej profesionalni radu a zadarmo. Tady jsou sami lajci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
16.6.14 16:03
@Denis11 píše:
Zavole na veterinu a zeptej se tam. Dostanej profesionalni radu a zadarmo. Tady jsou sami lajci.

zatímco každý veterinář povinně odchoval pár vrhů koťat než dostal diplom :)

@sparkling třeba tady je nějaké info http://www.mazlicci.cz/…_tena_ko_ata ale já myslím že se kočena vrátí. Vidíš, miminka spí. Ona ví na jak dlouho je může nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.6.14 16:45

Myslím, že koťata by se ozvala, kdyby měla hlad. Máme shodou okolností taky dvoutýdenní koťata od prvničky, ta je věčně v tahu, nosí myši, ale koťata jsou pěkně tlusťoučké a spokojené. Taky jsem si říkala, že na ně kašle, ale ne, stíhá trajdat i krmit. Uvidíš, horší by bylo, kdyby se nevrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
16.6.14 16:49

Ahoj, co vím, tak takhle malá koťata se ještě samy nevykadí-musí se jim masírovat bříško, proto je kočka furt olizuje, ale nevím do jakého věku se to musí dělat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
16.6.14 20:00

Ahojky, už se ti kočička vrátila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
16.6.14 20:31

Ahoj, takže potvora se dostavila v půl šesté, mezitím jsme už s manželem stihli koťata nakrmit tím sunarem. Kočka asi něco nepěkného zažila, byla celá nesvá, ke koťatům se moc nezná… zítra nepůjde ani na krok, snad se to uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
16.6.14 20:35

@sparkling
Já bych je zbytečně nepřikrmovala, za tak krátkou dobu se jim nemůže nic stát. Kočka od nich normálně odchází a když nemá možnost odejít ven, lehá si často mimo místo kde jsou koťata, zřejmě aby si odpočinula nebo je učila samostatnosti? Taky zrovna máme takové prcky :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
16.6.14 20:40

@sparkling nám se stalo něco podobného až nato, že kočka se vrátila po 3 dnech domů hladová a špinavá. A koťata mezitím zakousnul kocour.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
17.6.14 22:33

Naše kočka se taky toulá, ale ona ví, kdy se vrátit. Kdyby nebyla celý den, tak bych začla plašit. Teď mají cca 3 týdny a ona chodí za nimi tak 2* denně a v noci nevím, protože máme takové to okno pro zvířata, tak si může chodit jak chce. To je normální, neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný