Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebuju radu: máme doma 3 dvoutýdenní koťata, jejich matka asi v 10 odešla do zahrady a od té doby se neráčila ukázat. V pelíšku je ticho, prckové spí. Mám je budit a nějak dokrmovat? Doma mám polotučné mléko v lahvi, zakysanou smetanu, kočičí kapsičky (pro dospělé kočky) a paštičky pro starší koťata (od 6 týdnů věku). Na netu jsem našla radu - kotěcí sunar. Ten může manžel dovézt až tak za 2 hodiny - neublíží koťátkům tak dlouhý půst? Už začínám plašit, protože je sezóna bazénů a sekaček, tj. kočka už klidně může někde ležet nohama vzhůru
Je to mladá matka prvorodička, ach jo…
Dík Eva
Dala bych vodu s glukopurem strikackou. ale nevim, jestli takova pauza vubec vadi, kockam nerozumim. jen vim, ze glukopur urcite neublizi, kravske mleko by mohlo.
Dokud spí, nechala bych je spát a připravila se, pokud se matka nevrátí (sehnala ten sunar).
Dokud spí, nech je spát, hlady se určitě pak vzbudí a začnou lézt a mňoukat- to si všimneš
. Kdyby je měla toulavá kočka, tak je taky nechá a půjde někam lovit, ne? A jinak se kotěcí sunar dá nahradit Tatrou grand, jen nevím, v jakém poměru- zkus to zadat do googlu. Taky jsem hledala- máme třídenní koťata a vypadalo to, že jedno bráškové odstrkujou.. nakonec to nebylo potřeba, tak jsem to nedohledala přesně.
vydrž a dej jim event. kočičí mléko, kravské jim může ublížit, nemají enzymy na trávení krav. mléka, radši si jej opatři hned, pokud se čičina nevrátí, držím palce, ať dojde.
@eetkikinka píše:
Dokud spí, nechala bych je spát a připravila se, pokud se matka nevrátí (sehnala ten sunar).
Taky bych nebudila, aby koťátka neplýtvala energií. Třeba se máma zatím vrátí.
Zavole na veterinu a zeptej se tam. Dostanej profesionalni radu a zadarmo. Tady jsou sami lajci.
@Denis11 píše:
Zavole na veterinu a zeptej se tam. Dostanej profesionalni radu a zadarmo. Tady jsou sami lajci.
zatímco každý veterinář povinně odchoval pár vrhů koťat než dostal diplom ![]()
@sparkling třeba tady je nějaké info http://www.mazlicci.cz/…_tena_ko_ata ale já myslím že se kočena vrátí. Vidíš, miminka spí. Ona ví na jak dlouho je může nechat.
Myslím, že koťata by se ozvala, kdyby měla hlad. Máme shodou okolností taky dvoutýdenní koťata od prvničky, ta je věčně v tahu, nosí myši, ale koťata jsou pěkně tlusťoučké a spokojené. Taky jsem si říkala, že na ně kašle, ale ne, stíhá trajdat i krmit. Uvidíš, horší by bylo, kdyby se nevrátila.
Ahoj, co vím, tak takhle malá koťata se ještě samy nevykadí-musí se jim masírovat bříško, proto je kočka furt olizuje, ale nevím do jakého věku se to musí dělat ![]()
Ahoj, takže potvora se dostavila v půl šesté, mezitím jsme už s manželem stihli koťata nakrmit tím sunarem. Kočka asi něco nepěkného zažila, byla celá nesvá, ke koťatům se moc nezná… zítra nepůjde ani na krok, snad se to uklidní.
@sparkling
Já bych je zbytečně nepřikrmovala, za tak krátkou dobu se jim nemůže nic stát. Kočka od nich normálně odchází a když nemá možnost odejít ven, lehá si často mimo místo kde jsou koťata, zřejmě aby si odpočinula nebo je učila samostatnosti? Taky zrovna máme takové prcky
.
@sparkling nám se stalo něco podobného až nato, že kočka se vrátila po 3 dnech domů hladová a špinavá. A koťata mezitím zakousnul kocour.
Naše kočka se taky toulá, ale ona ví, kdy se vrátit. Kdyby nebyla celý den, tak bych začla plašit. Teď mají cca 3 týdny a ona chodí za nimi tak 2* denně a v noci nevím, protože máme takové to okno pro zvířata, tak si může chodit jak chce. To je normální, neboj ![]()