Život s našimi zvířecími miláčky

peka83
15.6.14 11:14

Život s našimi zvířecími miláčky

Ahoj, napadlo mě založit diskuzi ohledně života s našimi zvířátky.

Postěžovat si, a nebo taky pochlubit se, protože né každý v dnešní době má nějaké zvířátko doma.
Je řada těch, kteří zvířátko mít nechtějí, protože je to s nimi prostě pracné pracné.
Každé zvířátko umí své pány potrápit, ale i rozveselit. Umí také udělat opravdu nepořádek.
My žijeme s manželem a synem v rodinném domě a máme tady dvě Britské kočičky a jednoho Boloňského psíka co máme v domě.
Venku na zahradě máme Labradora, který patři mému bratrovi, ale ten si ho prostě umístil knám, takže ho beru jako našeho, protože je unás již jedenáct let a je to takovej důchodce. A sním je venku Francouzský Buldoček, který bude mít šest let. Bohužel si předloni v zimě o nevíme co vypíchl oko, takže vypadá ještě drsněji, než obvykle :-).

Chci říct, že své zvířatka milujeme a jsou naší součástí. Ale né každý tohle pochopí. Pár známých už prohodilo fráze typu (ZOO v domě) a nebo máš chlupy na sedačce. Nevím jak Vás, ale mě tihle lidé opravdu docela vytáčí.

Asi nebudu mít nikdy v domě tak luxusně naklizeno jako ti co zvířátka nemají, ale jsme šťastní a myslím si, že to, že zvířátkům padají chloupky tak stím jsme počítali, když jsme si je pořídili. :-D vždyť nám taky padají vlasy a řeknu Vám, že mé dlouhé tmavé vlasy mi vadí víc, než jejich chloupky, když někde najdu.-) Ale jejich láska nám to vždycky skvěle vynahradí.

Tak zatím hezký den a doufám, že je nás takových zvířatkomiů více :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Krasavicaa
15.6.14 11:22

Já mám jednoho psa, křížence čivavy. Uklizeno v bytě mám, i když psa mám. ;) Návštěvy co by si stěžovaly na chlupy na sedačce bych poslala někam :-) Příště už chodit nemusí, že. Bydlí tam pes, ne oni. Jinak mám ještě dvě nanoakvária. Chovám 3 druhy krevetek. Od příštího týdne 4 druhy :dance: Přemýšlím ještě o pořízení Achatiny :-)

Britky jsem v bytě měla a od té doby kočky nesnáším. :oops: :oops: A už nikdy bych kočku nechtěla :think:

• Citovat
  • Upravit
2895
15.6.14 11:28

Ahoj my máme doma venku krysarice a fenku bernskeho salasnika. k tomu deset stenatek a za čtrnáct dni si půjdeme pro andulaka;) pak máme ovečky a uvažujeme nabídku na ustájení ponika. zvažují ještě slepice. Chtěla bych dum někde bokem a tam by se dalo uvažovat i o větším zvirectvu:) lidi jsou mi putna at si říkají co chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
15.6.14 11:29
@marra2 píše:
Ahoj my máme doma venku krysarice a fenku bernskeho salasnika. k tomu deset stenatek a za čtrnáct dni si půjdeme pro andulaka;) pak máme ovečky a uvažujeme nabídku na ustájení ponika. zvažují ještě slepice. Chtěla bych dum někde bokem a tam by se dalo uvažovat i o větším zvirectvu:) lidi jsou mi putna at si říkají co chtějí.

Já chci babče pořídit křepelky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Slepice má :mrgreen: Tak jsem zvědavá co mi na to řekne :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
15.6.14 11:29

S naším kocourem nebudu mít uklizeno nikdy, má dlouhou srst a líná nonstop. Mou současnou chloubou je téměř 800l akvárium s africkými tlamovci v obýváku. Lepší než televize, baví to hlavně nejmenšího. Vždycky jsem chtěla psa, ale zatím to neprošlo přes manžela a asi jen tak neprojde.
Jinak jsem dříve postupně měla křečky, papoušky, potkany a rybičky. Byt, kde mě nevítá žádné zvíře se mi zdá smutný a opuštěný. Docela doufám, že až kluci vyrostou, budou chtít nějaké zvířátko.

• Citovat
  • Upravit
Krasavicaa
15.6.14 11:31
@Elenloth píše:
S naším kocourem nebudu mít uklizeno nikdy, má dlouhou srst a líná nonstop. Mou současnou chloubou je téměř 800l akvárium s africkými tlamovci v obýváku. Lepší než televize, baví to hlavně nejmenšího. Vždycky jsem chtěla psa, ale zatím to neprošlo přes manžela a asi jen tak neprojde.
Jinak jsem dříve postupně měla křečky, papoušky, potkany a rybičky. Byt, kde mě nevítá žádné zvíře se mi zdá smutný a opuštěný. Docela doufám, že až kluci vyrostou, budou chtít nějaké zvířátko.

Hoď foto akvária, prosím prosím smutně koukám :andel:

• Citovat
  • Upravit
15301
15.6.14 11:33

Mám v bytě čivavu, kocoura a křečka, před čivavou jsem měla jezevčíka. Pro mě je tenhle počet zvířátek v bytě maximum, víc ne…ale život bez mazlíčků si nedovedu představit, jsou to naši miláčkové :srdce: S úklidem žádný problem neni, častěji se musí luxovat, ale ta zvířecí přizeň za to stojí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
15.6.14 11:37

Ahoj také se podělím. Máme doma 2 vodní želvy, andulku, korelu. křečka, hada a lab. myši na krmení :) Dříve jsem měla kocoura ale po té co už tu není tak naši nechtěli. Je to pravda že spoustu věci se po nich zničilo a ted když je to nové tak už už řekli že další kocour ne ale já až budu bydlet sama tak bych si chtěla pořídit nějakou pokojovou.Je to takovej můj sen. Zvířata mám moc ráda a co si budeme povídat. Je to lepší jak s lidma. Tahle je vnímám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
15.6.14 11:41

Ahoj, momentální stav dvě border teriérky a často mámina boloňačka, předtím to bývaly rybičky, křečci, morčata, gekon, žáby, želvy a chlap měl hady, pavouky a další příšernosti..ty jsem mu já zakázala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
15.6.14 11:41

@Krasavicaa Jsem ho musela napřed vyfotit, žádnou fotku jsem na počítači nenašla. Kvalita nic moc, strašně blbě se to fotí. Rybky jsou ještě malé, akva je tři měsíce staré.

• Citovat
  • Upravit
peka83
15.6.14 11:43

@Krasavicaa copak Britky dělali, že je od te doby nesnášíš jako kočky:-) Nám jedna začala čurat do rožku domu, ale to jsme zjistili, že je tím, že chce kocoura, takže řešíme, že jí dáme připustit hezky kocourkovi a jak bude mít koťátka, tak potom jí necháme vykastrovat pokud to nepřejde, ale chceme od každé naší kočičky, alespoň jeden vrh koťátek, protože jsou prostě suprovní a tak at jejich gen dělá radost i někomu jinému:-)

No pořádek mám doma taky, ale chloupky se prostě najdou. No já už to tak yneřeším a opravdoví přátelé sna dví, že zvířátka máme a nechodí mi domů na kolaudačku, ale za náma. A jejich děti mají se zvířátek radost.
@Alušáček JÁ MĚLA doma od dětství morčátka nebo laboratorní myšky. A V dospělosti jsem si pořídila SKINNY morčátka bezsrstá. Užasnější morčátko jsem ještě nezažila. Každje tomu říká fuj, ale bylo hřejivý a hebký. Bohužel umřeli nám něco ve vzduchu a jela mi celá chovka :-/ Tak sem do toho znovu nešla moc mě to ranilo jejich umrtí.

@Elenloth já měla andulku, ale jsem alergička na prach, tak šla k sousedům :-D

@marra2 my máme ještě venku králíky a slepice :-) Není nad domácí maso a domácí vajíčka :-) ale když nám jendu dobu utíkali slepice, tak to byla spoušť. Ale mají zastřihnutá křídelka a kohouta už mají, tak mají o zábavu postaráno.-D

• Citovat
  • Upravit
860
15.6.14 11:50

Jé dobrá diskuze. Tak my máme asi 10 potkanů, dřív jsem měla chovku. A pak máme nalezenou kočičku. A také dva pejsky německého ovčáka - rok a 5 měsíců a border collii 3 měsíce. Je to úžasné mít zvířátka. Bez nich by to tu bylo takové prázdné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.6.14 11:51

Fotky sem! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
peka83
15.6.14 11:54

@Blondie66 jůůva deset potkanU. a KD ETO MÁŠ PŘÍMO V BYTĚ?, NEBO NĚJAKÉ SPĚŠL TERÁRKA PRO NĚ,, pOŠLI FOTEČKU.-) Jé pardon psala jsem velkým. nechtěně. No já měla právě tu chovku těch skinny morčátek, ale bohužel vymřeli. Potkani jsou jim hodně podobní.-)

Jinak Německého Ovčáka chce strašně i manžel. Hrozně ty psi miluje, ale říkal, že dokud žije mého bratra ten Labrador, tak ještě počkáme, at nemáme venku tři psi a jednoho doma :-). Že už by to bylo hodně.. Border Colie jsou prý velmi chytří pejsci. Má je dnesa hodně lidí, ale zase na druhou stranu proč ne, kdžy jsou tak inteligentní jak s eo nich mluví.
Já proti žádným psům nic nemám, akorát sousedka má pitbulů pár a jak jdu s mojím psíkem kolem, tak sem dost vystrašená jak útočí hned přez plot.
My pittbula měli fenku kdysi dávno, ale umřela už stářím. Byla hodná, ale psi cizí taky nesnášela. Maj to asi v povaze :-D

• Citovat
  • Upravit
308
15.6.14 11:55

Tak ja setaky pridavam :) mame 2 pejsky (japan chin :) ) a dve fenky ( X Howavartku a samojeda x belgcakem ) jsou to zlata ty velke mame zachranene :) jednu z utulku po trani a druhou od 2 mesicu od. nezodpov. Majitelu :) ale jsou to nase zlata :) nastesti jsou holky od sebe jen o 2 mesice… Takze si ted zaciname uzivat pubertu :-D. Maji rok a pul :) venku dve kocicky a tri male kotatka :) (vse ockovane odcervenenavic kocicky uz i kastrovane a u fenek cekame.na termin :), nemam rada kdyz nekdo rekne ze jsou venku tak nemusi.:-D. ) kolem 150 ks drubeze ( slepice - spouuustu druhu :-D. Kachny a husy to same spoustu druhu :-Dbrojlery, bazanty, krepelky, zebricky a rybcky :-D takze kdyz jde nekdo kolem nasi zahrady tak se na nas diva hoooodne divne a lidi se spis chodi divat na ruzne druhy slepicek, hus a kacen :) takze jsme takova ZOO :mrgreen: :mrgreen: a jeste chceme zelvicku :-D. No aspon se nemusim bat ze az mala bude vetsi (termin mam v cervenci) tak bude chodit a skemrat dalsi zviratko :-D. Jsou to vsechno nase zlata a co neni na vykrm ma jmeno :-D. Sice to je starost od rana do vecera ale nemuzeme rict ze by se u nas nejake se zviratek melo spatne :) nejvic sem mela radost kdyz tu Sla okolo skola.co tady kousek mela vylet na vic dnu… Vsichni namackani na plote :-D a dival se kde co jeste nejdou :-D takze u nas.uz.kazda navsteva vi ze chlupy tu proste k zivotu patri. Jen.me mrzi ze.tady na vesnici kdyz ma nekdo nejakeho „hezciho a draheho psa a pod“ tak mu to lidi otravi… Pani tak prisla o dva nadherne psy… Tak nas mrzi ze neporidime konika nebo oslika… :cert:

Omlouvam se za preklep a pod. pisi na tel :-D

Příspěvek upraven 15.06.14 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný