Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, opuštěných maminek je určitě spousta a spousta ti jich napíše i do téhle diskuse… Taky jsem bývala jednou z nich (teda nepřipadala jsem si opuštěně to vůbec ne), ale máš pravdu, že ten život je jiný. Každopádně pokud se chceš někam posunout a už se nepitvat ve svém minulém vztahu, nevybírala bych si kamarádky podle toho, jestli jsou nebo nejsou zrovna ve stejné životní situaci jako ty. Dneska třeba mají fungující vztah zítra nemusí a naopak, tak už to v životě chodí. Určitě je celkově fajn poznávat nové lidi, navazovat nová přátelství a netrávit čas jan sama s dítětem. Přeji hodně štěstí, síly a pevné nervy
. Kdyby jsi si chtěla popovídat, klidně napiš SZ ![]()
@Ivana007 Díky. Rozhodně nechci kamarádit jen s opuštěnými maminkami… představovala bych si třeba někam na víkend na pár dnů vypadnout. Existují třeba výlety pro rodiče s dětmi nebo můžu jet s někým známým, rodinou, kamarádkou… ale nezadaní řeší jen jak se zadat, zadaní se chtějí pitvat v tom co bylo a rodina víceméně také a ke všemu vlastně každý někoho má. Není pro mě teď lehké vidět jak to jiným klape když my se rozešli právě kvůli tomu že jsme nebyli schopni se vzít ani za ruce… a nemusím nutně hned někam odjíždět ale třeba jen někam vyrazit nebo normálně pokecat ve stylu ty jo dnes je pěkně a prcek má rád klouzačku aniž by následovala otázka A co vy… nevím jak to vyjádřit ![]()
@Anonymní píše:
@Ivana007 Díky. Rozhodně nechci kamarádit jen s opuštěnými maminkami… představovala bych si třeba někam na víkend na pár dnů vypadnout. Existují třeba výlety pro rodiče s dětmi nebo můžu jet s někým známým, rodinou, kamarádkou… ale nezadaní řeší jen jak se zadat, zadaní se chtějí pitvat v tom co bylo a rodina víceméně také a ke všemu vlastně každý někoho má. Není pro mě teď lehké vidět jak to jiným klape když my se rozešli právě kvůli tomu že jsme nebyli schopni se vzít ani za ruce… a nemusím nutně hned někam odjíždět ale třeba jen někam vyrazit nebo normálně pokecat ve stylu ty jo dnes je pěkně a prcek má rád klouzačku aniž by následovala otázka A co vy… nevím jak to vyjádřit
až si zvykne tvé okolí že seš single jen s prckem, přestanou se ptát.. prostě tě začnou brát jako samostatnou jednotku - vlastní zkušenost ![]()
jinak ten divnej smutek - plná ZOO šťastných rodin a jen já sama s dětma, v kauflandu šťastný páry s vozíkem a já sama.. znám znám.. to je prostě fáze.. přejde..slibuju
důležité je neuzavírat se a nehledat společenstvo „stejně postižených“
Ani nevíš jak ti rozumím. My se budeme nejspíš taky rozcházet, vlastně už bydlíme každý odděleně. Je mi smutno už strašně dlouho a chybí mi pokec s někým stejně postiženým
Bude líp ![]()
Holky, jsem sama s 5měsíčním prckem, jsem optimistická a zvládám, napište SZ a pokecáme ![]()
Me opustil partner po oznámení těhotenství, i když jsme mimi dva roky intenzivně dělali. Mám dobrý kamosky, ale ty tráví večery a víkendy s partnerama a já to chápu, protože tak jsme před rozchodem žili taky. Chodim do predporodniho kurzu, po porodu budu chodit do poporodnich kurzu a cvičení, hledám novy kamosky spontánní cestou nebo tady na emiminu. Pro me je stres i předporodní hodina pro maminky s doprovody tatinku…víkendy travim s rodinou, abych se vyhla těm šťastným davům. Ale říkám si, když je rozvodovost a rozchodovost nad 50 procent, tyhle pocity musí mít semtam polovina populace…
@jdukolem píše:
až si zvykne tvé okolí že seš single jen s prckem, přestanou se ptát.. prostě tě začnou brát jako samostatnou jednotku - vlastní zkušenost
jinak ten divnej smutek - plná ZOO šťastných rodin a jen já sama s dětma, v kauflandu šťastný páry s vozíkem a já sama.. znám znám.. to je prostě fáze.. přejde..slibuju
důležité je neuzavírat se a nehledat společenstvo „stejně postižených“
Tak já, ač šťastně vdaná, taky často obrážím Zoo apod sama, protože oba máme s manželem nepravidelnou pracovní dobu, tak se málokdy stane, že máme spolu volný víkend. Takže jsem buď já sama s dětma nebo on sám s dětma, takže né všude jsou lidi po párech, i když to tak někdy vypadá ![]()
@Kfětoslava píše:
Tak já, ač šťastně vdaná, taky často obrážím Zoo apod sama, protože oba máme s manželem nepravidelnou pracovní dobu, tak se málokdy stane, že máme spolu volný víkend. Takže jsem buď já sama s dětma nebo on sám s dětma, takže né všude jsou lidi po párech, i když to tak někdy vypadá
ano ale věř že když jsi sama a nebo SAMA vnímáš to jinak… my nebyli s ex siamský dvojčata a kupu věcí jsme dělali i sami, ale furt tam někde byl. věděla jsem že někdo blízký někde je.. ted se to vnímá fakt jinak a zpočátku to doopravdy bolí a všímáš si víc těch dvojic, rodin než těch osamělých singlů… a když už se s tím singlem dáš do řeči tak je to o tom… my máme taťku v práci..a vy? no my jsme tu sami, protože jsme sami… au au.. chce to prostě čas no.. nic jinýho nepomůže
@jdukolem píše:
ano ale věř že když jsi sama a nebo SAMA vnímáš to jinak… my nebyli s ex siamský dvojčata a kupu věcí jsme dělali i sami, ale furt tam někde byl. věděla jsem že někdo blízký někde je.. ted se to vnímá fakt jinak a zpočátku to doopravdy bolí a všímáš si víc těch dvojic, rodin než těch osamělých singlů… a když už se s tím singlem dáš do řeči tak je to o tom… my máme taťku v práci..a vy? no my jsme tu sami, protože jsme sami… au au.. chce to prostě čas no.. nic jinýho nepomůže
Rozumím..
@jdukolem píše:
Myslím, že dnes je pořád ještě rozšířený názor, že život sigle nebo samoživitele je něco neuspokojivého, stále se hovoří o nevýhodách, málo o výhodách. Tak se na to, zakladatelko, zkus podívat opačně, když už se to stalo - jsi svobodná, Tvůj život a Tvého dítěte se bude ubírat podle Tvých představ, budeš pánem svého času, svých myšlenek, rozhodování, paní svého hospodaření, budeš mít i více času při starosti o domácnost…Jeden citát, který je výstižný :Mužům svědčí každé manželství. Ženské duši však prospívá pouz funkční vztah. Jinak je jim lépe samotným.
@Burj Chalifa píše:
Myslím, že dnes je pořád ještě rozšířený názor, že život sigle nebo samoživitele je něco neuspokojivého, stále se hovoří o nevýhodách, málo o výhodách. Tak se na to, zakladatelko, zkus podívat opačně, když už se to stalo - jsi svobodná, Tvůj život a Tvého dítěte se bude ubírat podle Tvých představ, budeš pánem svého času, svých myšlenek, rozhodování, paní svého hospodaření, budeš mít i více času při starosti o domácnost…Jeden citát, který je výstižný :Mužům svědčí každé manželství. Ženské duši však prospívá pouz funkční vztah. Jinak je jim lépe samotným.
ano..je to jen v hlavě a jde o to si to umět přenastavit..a za mě lepší spokojená single samoživa než uhnaná uštvaná frustrovaná manželka.. a to můžu říct s čistým svědomím
@jdukolem píše:
ano..je to jen v hlavě a jde o to si to umět přenastavit..a za mě lepší spokojená single samoživa než uhnaná uštvaná frustrovaná manželka.. a to můžu říct s čistým svědomím
Těch výhod je hodně, akorát na ně ženské zapomínají. Samozřejmě to nevylučuje, že dotyčná má „přítele na telefonu“, co se přijde v době, kdy nejsou děti doma, podívat, zda je vše v pořádku
,.Jak se říká, kvůli pivu si ještě nemusím domů pořizovat pivovar. A nejde jen o ten sex, ale i o to, že je stále paní domu, děti se nemusí a to i nedobrovolně sžívat s cizím chlápkem v bytě a v případě rozchodu není třeba měnit zámky a stěhovat kufry za dveře. Ty kufry tam totiž nikdy naštěstí nebyly.
@Burj Chalifa píše:
Těch výhod je hodně, akorát na ně ženské zapomínají. Samozřejmě to nevylučuje, že dotyčná má „přítele na telefonu“, co se přijde v době, kdy nejsou děti doma, podívat, zda je vše v pořádku![]()
,.Jak se říká, kvůli pivu si ještě nemusím domů pořizovat pivovar. A nejde jen o ten sex, ale i o to, že je stále paní domu, děti se nemusí a to i nedobrovolně sžívat s cizím chlápkem v bytě a v případě rozchodu není třeba měnit zámky a stěhovat kufry za dveře. Ty kufry tam totiž nikdy naštěstí nebyly.
tohle podepíšu taky.. představa že by se mi tu prostřídalo několik „tatínků“ nemyslitelné
@jdukolem píše:
tohle podepíšu taky.. představa že by se mi tu prostřídalo několik „tatínků“ nemyslitelné
prostřídalo několik „tatínků“ a později ještě několik sourozenců, o které děti nestály, nikdo se jich na nic neptal.Ani na to, zda chtějí doma nového chlápka nebo nové sourozence.Pak novofotřík odejde, přibyde akorát pseudosourozenec a matinka se ohlíží po dalším… ![]()
Maminky zdravím vás a chci se zeptat. Existuje nějaká stránka nebo něco jako emimino pro opuštěné maminky? Bohužel nám to s partnerem také nevyšlo, je to čerstvé a aktuálně řešíme co dál. Mám kolem sebe rodinu i přátele ale všichni žijí no tak nějak jinak - fungující vztahy apod. Ne že bych se neměla na koho obrátit, ale tak nějak se mi nechce pořád pitvat v tom co se stalo chci se posunout kousek dál a chvíli myslet na něco jiného. Zvláště víkendy, které většina tráví s rodinami jsou krušné. A tak se ptám zda je něco takového? Děkuji za zachování anonymity.