Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den
Chci se zeptat, včera jsem oddelala z mé orchideje keiku byla poslední měla jsem 3 keiky, matku jsem musela vyndat a tu třetí keiku dala jsem je nad vodu nemaji dostatečné kořeny na presazeni kořeny jsou momentálně ve vodě a chci se zeptat jak dal jestli vodu vylít a pak dát vodu nebo ty kořeny nechat nad vodou děkuji snad to pochopíte ![]()
Zdravím, mám dojem, že kořeny ani nemají být ve vodě. Co vím, tak na orchideje jsou takové speciální květináče a berou si vodu odpařováním.
Nevím o je keika, ale jestli máš kořeny ve vodě může ti ta orchidej uhnit. Nemají rady moc vodu…
A mimina?
Tahle vypadá, že už to nedá. Většina uhnilá, ale i tak, zkus vzít jejich květináč, hodit substrát pro orchideje. Tento list určitě chcípne. Každopádně kořeny dej do „hlíny“, ve vodě ti tohle uhnije.
(Kořeny co jsou v hlíně jsou to samé co vzdušné)
Vypadá to, že se prostě vydala energií a skončila.
Příspěvek upraven 16.06.20 v 17:16
Mimino je nádherné, to normálně zasaď
Všechny do květináčku do substrátu pro orchideje, není co řešit. Však se tam ty kořeny rozrostou. Dlouhé jsou dost, jen dbát na správný substrát a nepřemokřit, ať to neuhnije.
Já chci takýýý.
Zkusím oživit diskuzi
mám dilema zapoměla jsem před časem, týden orchidej ve vodě, samozřejmě od středu uhynula, jenže je to tak 3 měsíce, možná dýl a kořeny jsou stále krásné. Vyroste nová rostlina? Nebo to mám vyhodit?
máte někdo zkušenost? Zkusila jsem ji dnes vyndat a ostříhat staré kořeny, aby měli víc světla, jestli ji to třeba nepomůže… na fotce je položená střed rostliny jsem zatím nechala, ale je KO