Orchideje a voda

49
16.6.20 15:40

Orchideje a voda

Dobrý den
Chci se zeptat, včera jsem oddelala z mé orchideje keiku byla poslední měla jsem 3 keiky, matku jsem musela vyndat a tu třetí keiku dala jsem je nad vodu nemaji dostatečné kořeny na presazeni kořeny jsou momentálně ve vodě a chci se zeptat jak dal jestli vodu vylít a pak dát vodu nebo ty kořeny nechat nad vodou děkuji snad to pochopíte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16.6.20 15:53

Zdravím, mám dojem, že kořeny ani nemají být ve vodě. Co vím, tak na orchideje jsou takové speciální květináče a berou si vodu odpařováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
16.6.20 16:08

Nevím o je keika, ale jestli máš kořeny ve vodě může ti ta orchidej uhnit. Nemají rady moc vodu…

• Citovat
  • Upravit
Altavista
16.6.20 16:24

Nehodíš fotku? Jak velké jsou ty kořeny.

• Citovat
  • Upravit
49
16.6.20 17:03

Tato orchidej je matka jak jsem již psala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
16.6.20 17:05

A keika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
16.6.20 17:07

A mimina?

Tahle vypadá, že už to nedá. Většina uhnilá, ale i tak, zkus vzít jejich květináč, hodit substrát pro orchideje. Tento list určitě chcípne. Každopádně kořeny dej do „hlíny“, ve vodě ti tohle uhnije.

(Kořeny co jsou v hlíně jsou to samé co vzdušné)

Vypadá to, že se prostě vydala energií a skončila.

Příspěvek upraven 16.06.20 v 17:16

• Citovat
  • Upravit
Altavista
16.6.20 17:08

Mimino je nádherné, to normálně zasaď :) Všechny do květináčku do substrátu pro orchideje, není co řešit. Však se tam ty kořeny rozrostou. Dlouhé jsou dost, jen dbát na správný substrát a nepřemokřit, ať to neuhnije.

Já chci takýýý.

• Citovat
  • Upravit
2.11.21 08:17

Zkusím oživit diskuzi :D mám dilema zapoměla jsem před časem, týden orchidej ve vodě, samozřejmě od středu uhynula, jenže je to tak 3 měsíce, možná dýl a kořeny jsou stále krásné. Vyroste nová rostlina? Nebo to mám vyhodit? :mrgreen: máte někdo zkušenost? Zkusila jsem ji dnes vyndat a ostříhat staré kořeny, aby měli víc světla, jestli ji to třeba nepomůže… na fotce je položená střed rostliny jsem zatím nechala, ale je KO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí