Orgametril - Vaše zkušenosti prosím

Anonymní
3.12.11 00:41

Orgametril

Mohla bych vás poprosit o zkušenosti s tímto lékem?
Jak dlouho s ním trvala léčba a hlavně po jak dlouhé době jste otěhotněly?
Beru ho týden, Dr. mi ho předepsala protože u mě vůbec nedocházelo k MS. Pokaždé když si ho vezmu je mi za 2-3 hodiny špatně. Bolí mě břicho, je mi na zvracení a mám zvýšenou teplotu, je to normální?
Dlouho se snažíme o mimčo, někde jsem ale četla že orgametril zahnízdění „zabraňuje“…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
3.12.11 10:21

já měla orgametril na oddálení ms, nemyslím, že by zabraňoval uhnízdění, pokud se bere celý cyklus, tak zabraňuje uvolnění vajíčka stejně jako antikoncepce, je to gestagen. V příbaláku píšou, že po požití se můžou dostavit závratě.
Ještě podobný přípravek na úpravu cyklu je třeba utrogestan, tak zkusit zajít za dr, zda bys ho nesnášela líp, ale užívaný orálně způsobuje prý dost velkou únavu :?
Dá se taky zavádět, tak třeba zkusit se zeptat, zda bys ho nemohla užívat zaváděním, pokud je ti z něj na blití, vstřebáním přes sliznici bys ho mohla snášet líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.13 19:48

Beru orgametril na úpravu cyklu, teď jsem si spočítala, že mi do naší vysněné dovolené asi vleze zrovna menstruace, nemohla bych orgametril použít na odsunutí menstruace? Je to blbý, když o tom neví doktor? Já už se k němu asi nestihnu objednat a načasovat to, abysme to pořešili :think:

Beru ho na úpravu takto - 17.-20. den cyklu 1 tableta, 21. den - 25. den 2×1 tableta denně.

Neporadil by mi někdo, jak ho použít na odsunutí menstruace? Nebo nedala by se naopak pomocí něj menstruace přiblížit? To by mi vyhovovalo ještě víc :-D Pomohlo by mi cyklus o 3 dny zkrátit a měla bych vyřešeno :zed:

• Citovat
  • Upravit
884
12.6.13 21:54

Taky se snažím otěhotnět a dr. mi ho předepsala jako podpůrnou léčbu.. když jsem si přečetla, příbalový leták a zjistila k čemu se užívá, naprosto jsem se zděsila, zdálo se mi to naprosto nevhodný.. Dr. mě pak uklidnila, že to má pomoci uhnízdění vajíčka a prý se užívá i k udržení těhotenství. Cyklus jsem měla v pořádku, akorát se mi to díky tomu posunulo o 3 dny později. Užívala jsem taky asi 14. den po MS, ale 2krát denně. Zatím jsem ho brala první měsíc, bylo mi trochu nevolno a když se dostavila menstruace, začaly šílené bolesti. Dr. mi taky navrhovala jako alternativu ultrogestan, ale ještě jsem s užíváním nezačala. Co se týká posunutí menstruace, raději bych alespoň telefonicky zkonzultovala s doktorem, kdy a jak začít brát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.13 21:06

Prosim vas mate nekdo takovou zkusenost? ma ms trva uz 12 den v podstate se mi podruhe rozjela ms byla jsem dnes u gynekologa ktery mi nasadil orgametril. rekla jsem mu ze planujeme miminko a on mi rekl ze orgamentril neni antikoncepce ze je jen na upravu cyklu.mam ho brat ode dneska 2× denne 1 tabletu po dobu 15 dnu. v pribalovem letaku se ale pise ze zamezuje ovulaci.tak je tedy mozne otehotnet nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
1104
5.11.13 21:17

Musíš ho začít brát po ovulaci. Jinak toi v ní pravdu zabrani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
5.11.13 21:22

Já jsem cca 4 měsíce užívala Ogrametril. Brala jsem ho tuším od nějakého 16. DC po dobu 5 dní. Měl by se užívat až po ovulaci, jinak ji blokuje. Mě teda k otěhotnění nepomohl, ale výrazně mi zkrátil mé megadlouhé cykly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.13 22:10

Dobre ale ja mam ms 12 den v kuse takze u me ovulace neprobehne. nechapu tedy proc me doktor upozornil ze to neni ha. jakobych mohla otehotnet

• Citovat
  • Upravit
97
19.3.14 11:56

Ahoj, oživuji téma :-) Měla bych otázku co se týče braní orgametrilu na oddálení menstruace…Zajímá mě zda se tím odšoupne jen jedna MS nebo zda takhle šoupnutá už zůstane i další cykly???Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.4.15 12:00

Domcinka

Ahojky mam uz dluho ms a včera jsem dostala orgametril a doktorka rikala ze by mi to do 3 dnu mělo skončit tak jsem se chtěla zeptat myslíte ze mi to teda do 3 skončí kdyz beru orgametril dekuji za odpoved.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.19 17:34

Tak ja jsem si vzala antikoncepci ze stejneho duvodu. Nejsem ze sebe nadsena. Ale dostala jsme prvni ms 8 mesicu po porodu. Zatim mi probehli 3 cykli. A masakr. U more bych s tamponem nevydrzela ani hodinu. Takze jsem si nechala napsat antikoncepci abych mela jistotu. Protoze co jsem cetla ty oddalovaci prasky nefungujou vzdy.No ze si za ty 3 mesice rozhodim cyklus vim.Ale ono na tom co jsem ted 3× mela asi nejde nic skazit :lol: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.19 17:35

Pardon to bylo do jineho tamatu. Jednalo se o stejny nazev leku :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.22 12:08

Hezky den holky, rada bych oživila téma a prosím o vaše zkušenosti. Můj gynekolog mi předepsal Orgametril. 3×1 po dobu 15ti dní. Poslední dvě menstruace jsem měla „divné“ předposlední menstruace přišla o 14 dní později, trvala dva dny a byla extrémně slabá. Poslední menstruace přišla zase opožděně, první tři dny opět skoro nic, pak se teda trošku rozjela, trvala skoro deset dní a byla prostě jiná než klasické menstruační krvácení, od skončení té divně menstruace buď zase začnu krvácet, špinit a tak zvláštně mě tlačí podbřišek. Ultrazvuk ukázal nepravidelnou sliznici a proto prý podle doktora, krvácím/nekrvácím. Ještě mi bral krev na hormonů a CRP jestli tam třeba nemám nějaký zánět a to bylo v pořádku. Včera mi teda předepsal Orgametril. Prý by mi po něm měla sliznice nárůst a po dobrání se během pár dnů spustit klasická menstruace. Máte prosím někdo zkušenosti? Po přečtení přívalového letáku jsem taková na rozpacích. Moc děkuji. Ještě jsem přemýšlela nejdřív zkusit třeba kontryhelový čaj.

• Citovat
  • Upravit
3714
24.11.22 12:39

Duveruj svemu lekari. Ja ho beru skoro rok,2-0-2 a jsem spokojena. Ba nadsena, ze neberu progesteron vaginalne, ale oralne. Nemam zadne vedlejsi ucinky a jak rika doktor,2 dny pred planovanou ms to prestanes brat a ms se dostavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
24.11.22 13:11
@Anonymní píše:
Hezky den holky, rada bych oživila téma a prosím o vaše zkušenosti. Můj gynekolog mi předepsal Orgametril. 3×1 po dobu 15ti dní. Poslední dvě menstruace jsem měla „divné“ předposlední menstruace přišla o 14 dní později, trvala dva dny a byla extrémně slabá. Poslední menstruace přišla zase opožděně, první tři dny opět skoro nic, pak se teda trošku rozjela, trvala skoro deset dní a byla prostě jiná než klasické menstruační krvácení, od skončení té divně menstruace buď zase začnu krvácet, špinit a tak zvláštně mě tlačí podbřišek. Ultrazvuk ukázal nepravidelnou sliznici a proto prý podle doktora, krvácím/nekrvácím. Ještě mi bral krev na hormonů a CRP jestli tam třeba nemám nějaký zánět a to bylo v pořádku. Včera mi teda předepsal Orgametril. Prý by mi po něm měla sliznice nárůst a po dobrání se během pár dnů spustit klasická menstruace. Máte prosím někdo zkušenosti? Po přečtení přívalového letáku jsem taková na rozpacích. Moc děkuji. Ještě jsem přemýšlela nejdřív zkusit třeba kontryhelový čaj.

Před dvanácti lety jsem orgametril brala v kuse necelé tři roky. Bez přestávky. Tehdy mi tímto primář „léčil“ endometriozu. Takže jiný problém, nicméně pokud se ptáš na nějaké negativní projevy při užívání, tak si nic zvláštního nevybavuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí