Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím
V létě máme jet s dětmi na týdenní dovolenou do termálů, takže mě čeká celodenní koupání a jak na potvoru my mé dny vychází na termín dovolené
Ptala jsem se své doktorky, předepsala mi Orgametril. Jinak prý tampony :-/ Máte s Orgametrilem někdo zkušenost? Někde jsem četla, že je to dost dryák, tak aby z toho nebylo víc škody jak užitku. Děkuji moc za info ![]()
Mě čeká to samé. MS přijde přesně na začátku dovolené a trvá 7 dní, takže celou dovolenou :-/ Po přečtení několika diskuzí jsem se rozhodla pro tampony.
Já mám zkušenosti z norethisteronem. Taky dryák, ale byla jsem v pohodě, dokonce mi to ani příliš nerozházelo cyklus, takže do něj jdu v létě znova. Pořád lepší, než řešit, kde se převlíct a "přebalit. To tedy v termálech asi nebude problém, tam bych to možná řešila kalíškem. Zas na druhou stranu, ani ten nevydrží nekonečně dlouho.
Oddalovala jsem si MS loni, vycházela mi taky přesně na dovolenou. A už nikdy více
Akorát mi to o týden prodloužilo PMS, takže jsem celou dovolenou byla jak před výbuchem, bolela mě prsa a pak nějakou dobu trvalo, než se cyklus zase hodil do normálu. Letos pokud mi MS opět vyjde na dovču, pojedu vybaven menstruačním kalíškem.
S kalíškem zkušenost nemám. A nevím, zda jsem schopna do té doby natrénovat správné zavádění
A taky, nemám MS moc silnou. Normálně používám jen intimky, tak nevím, zda to má pro mě smysl. Jde mi jen o tu dovolenou. Ach jo…
@EvikM Kalíšek můžeš mít zavedený až dvanáct hodin, takže zavedeš ráno a celý den se o to nestaráš. Se silnou menstruací, jako mám já, je to jiný kafe
Takže v tomto případě bych to asi řešila tím kalíškem. Přeci jen do tamponu se voda dostane, do kalíšku ne.
@Amys Jenže nevím, zda to správně zavedu (fakt jen špiním), takže nepoznám, zda mi někde něco uteče, zda to těsní jak má
a aby se mi tím spíš něco nedostalo dovnitř. Už jsem se dívala na ceny, velikosti a na youtube na instruktážní video - o uvidíme. Mám ještě měsíc čas na případný trénink ![]()
@EvikM Kup nějaký levný. Já začala s lilcupem za tři stovky i s poštovným. Opravdu bys pak ani nevěděla, že nějakou MS máš a nemusela by ses cpát hormonama.