Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Katalog je tisteny i na netu, na google ho najdes snadno. Je na prvni a druhe pololeti zvlast. Co bys potrebovala vedet konkretneji?
Katalog sezenes v kazdem vetsim hrackarstvi. My si ho nosime z Bambule. Jinak doma toho mame tuny, tak se ptej;)
Obecne bych rekla, ze vyber sady zalezi na veku, pro male duplo, od cca 5let klasicke lego, od cca 10let technic nebo sberatelske serie. Pro ty mensi je take otazka, zda chces kostky a nebo nejaky set typu pozarni stanice, zda planujete zustat u par sad ci jich budete mit klidne desitky.
Obecne - nejlepsi vzit jednu tematickou sadu (farma, hasici, zavody) - na prvni pohled vic nadchne. a k tomu koupit sadu obycejnych kosticek. z tech tematickych sad toho totiz nejde moc postavit, jde tam spis o ty specialni dilky. takze nejak obyc kostkicky se pak hodi na dostaveni vetsich staveb a vetsi kreativitu.
@Ali-Ali Bohužel v součastnosti nejsou samotné kostičky k dostání. Vždycky jsou tam nějaké nechtěné dílky a hlavně pidi kostky. Základní kostky typu 4×2, 2×2 a 1×1 nejsou prakticky k sehnání. Snas zas s něčím vylezou, protože máme doma kopec lega a není prakticky z čeho stavět, protože chybí právě tyhle základní kostky… ![]()
Příspěvek upraven 05.09.15 v 10:13
@Black Cat Nerekla bych, ze vydaji samotne kostky, mozna tak strechy, dvere a kola, ale staveni z kostek ma za ukol sada classic, kde je tedy dost tech tvych zminenych pidikosticek.
@Black Cat píše:
@Ali-Ali Bohužel v součastnosti nejsou samotné kostičky k dostání. Vždycky jsou tam nějaké nechtěné dílky a hlavně pidi kostky. Základní kostky typu 4×2, 2×2 a 1×1 nejsou prakticky k sehnání. Snas zas s něčím vylezou, protože máme doma kopec lega a není prakticky z čeho stavět, protože chybí právě tyhle základní kostky…Příspěvek upraven 05.09.15 v 10:13
fakt? tak to je na houby, kdysi se daly koupit takove ty kybliky nebo krabice jen s kostkama. my zatim aktualne kupujem Duplo, takze nejsem moc v obraze.
@Black Cat základní kostky jsou třeba tady http://www.dracik.cz/hledani/?…
Jinak taky doporučuju jednu tematickou sadu (existují i „easy to built“ od 4 let) + sadu kostek.
@Cuddy
jo, presne neco takoveho jsem myslela:
http://lego.heureka.cz/…eativni-box/
@lucenka jenze vtom Classicovi je prave spoustu tech divne tvarovanych ci malinkych kostek, neni to tak, aby z nich clovek postavil trba velky domek. Ale jinak tuto radu hodnotim jako velmi povedenou, tech 40 barev je neuveritelnych.
Já mám celou tu žlutou sadu Classic se kterou vyšli tento rok. Je tam spoustu všeho možného, ale těch základních kostek je dohromady opravdu málo. Když chceš postavit neflekatý barák, tak máš smůlu, nevyjde ti to ani na jednu stěnu. Z každé barvy je těch opravdu základních kostek opravdu málo.
Já bych chtěla něco takového , ale bohužel už není k dostání…
@Black Cat Presne tak, je to vyborna sada na staveni dle fantazie, ale na to, ze ma clovek s temito sadami cca 5tis kosticek to kupodivu na zadna veledila neni.
@Black Cat tak neflekatý domek jsem ze základní sady nedokázala postavit ani v dětství ![]()
Jak se orientujete v legu?? Syn se začíná více zajímat o lego poté, co viděl nějaké reklamy, ale těch výrobkůje obrovské množství, dá se sehnat nějaký katalog, kde by se člověk zorientoval a vybral si? děkuji za rady!!!