Orlické hory - tip na výlety

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1938
24.7.10 14:44

Orlicke hory - tip na vylety

Ahoj, chystame se do Orlickych hor na dovcu,ktera bude trochu cyklo a trochu turisticka. Muzete mi dat nejake tipy na vylet, co bychom si nemeli nechat ujit? Diky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
24.7.10 14:53

Alenko, Orlické hory znám dobře… Jenomže, víš, můj styl psaní je trošku moc rozvláčný… Aspoň naznač, čeho by se případné tipy měly týkat.

Apropó, ve kterém místě budete bydlet??? To taky hraje roli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 14:59

Ještě se zeptám - jak je na tom chlapská část rodiny se vztahem k vojsku a vojákům? V Orlických horách prakticky nemůžete nenarazit na bunkry z první republiky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
24.7.10 16:26

Ahoj,
my taky jedeme do Orlických hor, už podrué, tak se také ráda inspiruji.
Loni jsme byli v pevnosti Hanička a tvrzi Bouda, muzeum řemesel a muzeum strašidel v Letohradě, Masarykova chata na Šerlichu a výlet na rozhlednu Velká Deštná, kostel v Neratově (má skleněnou střechu), zámek v Opočně, hrad Litice a Potštej. Víc už si nějak nemůžu vzpomenout.
My jsme ubytovaní v Orlickém Záhoří.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 16:34

Halko, co takhle výlet na Králický Sněžník? Pramení tam naše matička řeka Morava… :mrgreen:

Jo a k těm pevnostem - pokud mám prochozené, tak je potřeba pečlivě hlídat dítka u bunkrů mezi Starým Městem pod Králickým Sněžníkem a chatovou osadou Kronfelzov. (Kousek od železniční stanice Branná.) I když to už vlastně nejsou Orlické hory, to je dost bokem… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 16:36

A ještě dodatek - je lepší nechodit blíž k několika bunkrům u Českých Petrovic, v jejich podzemí je armádní muniční sklad. Takže sledovat nejenom mapu, ale taky výstražné cedule v lese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
24.7.10 16:43

Když bude sychravo, tak v Rychnově nad Kněžnou je muzeum hraček. Náš Kubík si pořád chce odtud prohlížet fotky,a tahá nás tam znova na výlet.
Je to fakt pěkné.

My byli v roce 2009 v Dobrém u manželova strýce, to je kousek od Dobrušky, jen to spojení je dost hrozný. My tenkrát ještě nepojízdný.
Ještě jsme byli na zámku v Častolovicích, mají tam pěkný park s hřištěm pro děti a oboru s daňkama a jelenama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 16:46

Taky mě napadají zámky Náchod a Opočno, ale to je taková ta turistická klasika… Že by někoho pustili v kVasinách na prohlídku automobilky, to nepředpokládám… :pankac:

No a pak ještě… Ano, samozřejmě!!!!! Police nad Metují - Muzeum stavebnice MERKUR!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 16:51

A co takhle Třebechovice pod Orebem - dřevěný pohyblivý betlém?

Dál mě napadají České Libchavy - mezi Letohradem a Brandýsem nad Orlicí. První týden v září se tam jezdívalo rodeo jak na Divokém Západě - krocení koní a krav, westwernové ježdění… Byl jsem ale na něm už před 12 lety, tak nevím, jestli se ještě jezdí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 18:17

Ještě mě po nějaké chvilce napadl zámek v Novém Městě nad Metují. Když jsem tam byl před 9-10 lety, tak v restauraci na náměstí velice dobře vařili, ale netuším, jestli to platí i dneska… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 18:23

Dál třeba taky výlet do Dobrušky, rodiště kupce F.L.Heka (alias F.L.Věka z Jiráskova románu…) a taky Běloves u Náchoda, mají tam vzorně restaurovaný betonový bunkr „Březinka“ (na svahu nad obcí). Když se zeptáte, kam vojáci v bunkru chodí na záchod, tak vám ho kluci bunkráci rádi ukážou :mrgreen: Záchod v bunkru ( a navíc s vodním septikem), to byl československý unikát…
Známou běloveskou minerálku IDA si už bohužel načepovat nemůžete, ta slovenská firma v tomto pohnojila, co mohla… :pocitac:

Stačí nebo mám pokračovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
24.7.10 19:52

Jeee, takze upresnim. jsme spis zamereni na prirodu. Zamky, hrady prohlidnem max z venku, berem sebou sviste. mam rada zriceniny, prirodni zajimavosti, neco pro deti, takze muzeum hracek vyborny napad! Muz a vztah k armade..no pozitivnim vztahem bych to nenazvala, mozna si prohlidneme jednu pevnost, se synkem to bude stejne peklicko. Bydlet budeme v Kunvalde. Ale koukala jsem, ze tam jezdi nejake cyklo busy a mame auto, takze budem pohyblivy, pokud to bude stat za to. Urcite se podivame kolem Divoke Orlice.. Jinak Nachodsko si nechame na jindy, teta bydli v Broumove, takze to pak spojime s navstevou u ni.
A mimo tema, diky Juro za tipy u Straznice, dreziny byly super :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
24.7.10 20:00

Alenko,zajeďte autem na parkoviště u Šerlichu, zajděte si pěšky na Velkou Deštnou (je tam rozhledna) a zpátky a pak si můžete zajít na Masarykovu chatu na párek a limču (obojí nechutně předražené:)…
A zajděte k Zemské bráně.

V Orlických horách je doma můj muž, ten by ti poradil podrobně:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
24.7.10 20:16
baghira píše:
Alenko,zajeďte autem na parkoviště u Šerlichu, zajděte si pěšky na Velkou Deštnou (je tam rozhledna) a zpátky a pak si můžete zajít na Masarykovu chatu na párek a limču (obojí nechutně předražené:)…
A zajděte k Zemské bráně.V Orlických horách je doma můj muž, ten by ti poradil podrobně:)

Tak ho dotahni ke stroji a at sype tipecky :lol: Jinak diky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
24.7.10 20:37

Alenko, ten armádní muničák je na kopci mezi Divokou Orlicí a Českými Petrovicemi, tomu kopci se radši vyhněte, ušetříte si trable s vojenskou policií. Některé ty kluky znám a jsou docela ostří…

Těší mě, že se vám líbila Ratiškovka. Pro spoustu lidí je to kus života…

Teď se dívám, za hřebenem Orlických hor podél polské hranice je značená cyklostezka - a relativně po rovině… Šerlich, Kunštát, Orlické Záhoří, Podlesí, Neratov… Až do Bartošovic v Orlických horách. Ale to už tu mysím padlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí