Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky..
Nase dvouletacka dnes dostala ortezky na noc.. ma to na obe nohy od kotniku az po trisla
mate s tim nektera zkusenost? Jak ji to zkouseli v ordinaci, desne plakala uz tam..az mi bylo taky do breku..
Jak to vase deti snasely, nemate nejake figle jak ji vysvetlit, ze nohy v dlaze jsou ok? Je dost tvrdohlava a temperamentni…docela se desim nasledujicich noci ![]()
Diky moc!
@Keirina neboj, zvládne to, chce to jen čas
měla už někdy dlahy/sádry?
Mrkni k nám do skupiny Pes equinovarus ![]()
Dcera měla jen na jednu nohu, nejdřív jen pod koleno, ta byla v pohodě. Pak dostala tuhle dlouhou a na tu si nikdy nezvykla. Když se potřebovala otočit, nešlo jí to a to ji budilo. Teď čekáme na nějakou novinku, co se materiálů a zpracování týče, bude mít denní i noční, tu noční už určitě nechám udělat jen kratší
Asi jste zeptám blbe, ale k čemu slouží tyto ortezy? Měli jsme trable s kyclemi, snad nás něco obdobného nepotká.
@Shari81 nemela nikdy zadne dlahy, resime uz asi pul roku nozicky do O. levou teda moc ne, ale pravou hodne. Byli jsme u trech ortopedu, vsude rekli ortezky i oresto ze je malicka a muze to byt pouze vyvojove a casem se to srovna.. zadnou diagnozu pes equinovaris nam tez nesdelili a vlastne ani zadnou jinou. Proste se pry casem uvidi, ale i presto jsme dostali tyhle OrtezkY
I rentgenY neprokazaly nic vadnehk v kolenou ci kyclich..proste ta kost je do O…
@Etcetera78 Holka k nam chodi vprostred noci.jak to bude delat ted, to nevim..vyleze z postele a rozseka se. Jsem z toho fakt nestastna..dneska spinka u babicky, od zitra zacnem, tak pak podam hlaseni.
@83alena Melo by to srovnat nozicku. helet my s kyclema meli je trochu trable, chodila jsem s ni do pul roka, protoze mela opozdena jaderka ale nakonec v pohode.jen jsme mistk trech navstev byli asi 6×.
Mrzi me, ze jsem to nezacala resit driv. rikala jsem to pediatricce uz kdyz male byl rok a ona mi porad rikala ze je to ok.. ted uz to resime pul roku na vlastni pesr a od doktoru slycham, ze to ma fakt hodne..
Omlouvam se za interpunkci.pisu na tel..
@Keirina kdyby šlo jen o ten noční přesun k vám, tak si holt zavolá a vy ji donesete. Ale jestli je „vrtěcí“ nebo ráda spí v klubíčku, tak s těma znehybněnýma nožkama je spaní fakt peklo
já to u dcery nakonec vzdala a o to víc se věnujeme cvičení přes den.
U vás by možná byly schůdné ortézky s kloubem v koleni, aby držely nohu správně rovnou, ale umožnily ji pokrčovat…ale nevím, jak moc to jde vyrobit
nicméně se můžeš pídit ![]()
Mala je ma taky, vecer v nich usne, ale tak okolo pulnoci zacne jecet a prestane az kdyz ji to sundam. dokaze to servat i sama, jeste ke vsemu se pak kope do hlavy, az se bojim, ze si rozsekne celo. takze timpadem efekt nic moc.
dohanime to davanim treba pri pohadce nebo tak, to jde, ale kope vsude sebe (to dela i normalne, takze to neni reakce na dlahy) a je s tim dost nebezpecna, zejmena pocitaci
@Keirina jo aha, já myslela, že vám dali nějakou diagnozu…hele každé dítě reaguje jinak, naše malá má PEC na obou nožkách a tím, jak se to léčí už od narození, tak je už nějak zvyklá a spí v nich úplně v pohodě. Teď ve 2 letech byla na operaci a měla 4 týdny sádry na obou nohách a pak ještě další 3 týdny na jedné noze a zvládla to v pohodě. Každopádně držím palce…jo a nedávej dlahy na holou nohu