Ortodoncie pro dospělé Ostrava

Anonymní
9.8.12 00:38

Ortodoncie pro dospělé Ostrava

Ahojte. Hledám opravdu dobrého ortodonta/ortodontku z Ostravy (či okolí). Moc by mě zajímaly vaše konkrétní zkušenosti s konrétním ortodontem. Velké plus by bylo, kdyby se zaměřoval na vady čelisti - ale není podmínkou. Moc děkuji za reakce a omluvte prosím anonymitu. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4923
9.8.12 08:43

Mudr Maschkována nádražní ulici v centru Ov
mám taky vadu čelisti a to vrozenou - doteď jsem neměla o ní ani potuchy a Dr šikovně vysvětlila, a začala konat, má přehled, umí, zná a čučím jaké má nápady, když se improvizuje…
jediné minus dávám za nesoukromí…v ordinaci dvě křesla na jednom pracuje dr na druhém den hygienistky a jsou tam dva pacienti najednou a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 10:25

@Soira Ahojky, moc děkuji za reakci :kytka:. Máš na mysli tuto ortodontistku?
http://www.ortomaskova.cz/ . A můžu se zeptat jak dlouho jí navštěvuješ a jaké jsou u Tebe pokroky? Kdyby se Ti chtělo můžeš napsat i jakou vadu čelisti máš - čili jaký máš problém a jak to řeší. Jestli se Ti to nechce psát veřejně napsala bych Ti sz. Děkuji moc ;). Dva pacienti najednou by mi ani nevadili, jestli je Mudr. opravdu dobrá.. Vyměnila jsem už dva ortodonty a žáden mi s mým problémem nepomohl :(.

• Citovat
  • Upravit
4923
9.8.12 13:27

JJ tuto, napsala jsem jméno německy… :mrgreen:
jsem u ní půl roku, v období dětství jsme byla u Dr Gobela a nic moc, pak jsme šla na doporučení kolegyně
mám nevyvinutou dolní čelist -jak se to spec jmenuje nevím, ale než jsem tam po rtg a Opg a kefalo šla tak mě konzultovala na Motole se stomchirou posílala jim scany ke konzultaci a měla pro mne dvě varianty s operací a bez, a podle toho jsem se rozhodla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.12 19:14
@Soira píše:
JJ tuto, napsala jsem jméno německy… :mrgreen:
jsem u ní půl roku, v období dětství jsme byla u Dr Gobela a nic moc, pak jsme šla na doporučení kolegyně
mám nevyvinutou dolní čelist -jak se to spec jmenuje nevím, ale než jsem tam po rtg a Opg a kefalo šla tak mě konzultovala na Motole se stomchirou posílala jim scany ke konzultaci a měla pro mne dvě varianty s operací a bez, a podle toho jsem se rozhodla

Jeeee, tak to mám totožný problém :hug: :hug: :hug:. To si zlatá, že si se ozvala, mají od 13.8. do 7.9. vypsanou dovču, tak jí zkusím hned zítra zavolat jestli přijímá nové pacienty. Mě právě můj předešlý lékař řekl, že jediná možnost je operace - což odmítám - bojím se :oops:. Ty ses rozhodla tedy pro jinou variantu než operace? Nemohla bys mi trošičku více popsat jak tedy tvůj problém řeší? :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
4923
9.8.12 19:22

Hele bere, dnes jsem tam byla na kontrole :pankac: a ptala se, ale do tel uvěď, že máš tu čelist .....pro sichr
1.varianta OPERACE -jedine MOTOLA příprava na ní je asi 1,5-2 roky, snímací rovnátko a cosi ještě…nevýhoda je že operace stojí 220 000Kč, zatím ji poj. v indik. případech což jsem proplácí, ale během té přípravy 1.5-2roky, by se teoret mohlo stát, že to platit nebude, tak jestli to bude tak rozjeté, jestli si to zaplatím…což jsem odmítla…

2.variatnta - rovnou fixní rovnátko na 2-3 roky, plus třmínek a 2 zuby ven, plus zářezy na dolních zubech -tam nebude třeba trhání

šla jsem do varianty 2, v puse to mám od 20.6 a už te´d jsou vidět výsledky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.12 20:16

@Soira Děkuji moooc za popis. Ten třmínek je prosímtě co? A ty zářezy spodních zubů? :think: Promiň, že se tak vyptávám, jen mě zajímá co mě eventuelně čeká..Můžu se ještě zeptat jak Tě to vyšlo finančně a taky jak dlouho od první návštěvy Ti fixní aparát nasadili? Potřebovala si doporučení od klasické zubařky nebo si šla na vlastní pěst a v pohodě Tě vzala? Já tam bohužel v pátek nestihla zavolat a od zítřka mají dovolenou tři týdny :? - To mě mrzí, že jsem to nestihla ale tak zkusím v září :)

• Citovat
  • Upravit
4923
12.8.12 20:20
@Anonymní píše:
@Soira Děkuji moooc za popis. Ten třmínek je prosímtě co? A ty zářezy spodních zubů? :think: Promiň, že se tak vyptávám, jen mě zajímá co mě eventuelně čeká..Můžu se ještě zeptat jak Tě to vyšlo finančně a taky jak dlouho od první návštěvy Ti fixní aparát nasadili? Potřebovala si doporučení od klasické zubařky nebo si šla na vlastní pěst a v pohodě Tě vzala? Já tam bohužel v pátek nestihla zavolat a od zítřka mají dovolenou tři týdny :? - To mě mrzí, že jsem to nestihla ale tak zkusím v září :)

doporučení nnepotřebuješ, platíš jen ty konzultace…30kč..jak je dáno zákonem, když tě prohlídne doktor
Třmínek - zkusím popsat, mám vytrhlé všechny 8 -to musíš taky když máš malou čelist aby bylo kam posouvat. A to rovnátko drátek a zámky-na každý zub, musí být jakoby za něco zatáhlé aby se to dalo utahovat, takže mě dali na 6tky nahoře kovový kroužek a do toho se provlíká ten drátek, který se pak utahuje..a aby se mi ty šestky nerozjely a byly zhruba naproti sobě na stejném místě musely se spojit, takže přes patro os levé 6 po pravou 6 vede drát ocelový co je drží ve stejném postavení…
ceny mám keramiku takže 10200Kč jenda čelist komplet i se třmínkem

víc asi nemá smysl popsiovat každý se léčí jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.12 20:40
@Soira píše:
doporučení nnepotřebuješ, platíš jen ty konzultace…30kč..jak je dáno zákonem, když tě prohlídne doktor
Třmínek - zkusím popsat, mám vytrhlé všechny 8 -to musíš taky když máš malou čelist aby bylo kam posouvat. A to rovnátko drátek a zámky-na každý zub, musí být jakoby za něco zatáhlé aby se to dalo utahovat, takže mě dali na 6tky nahoře kovový kroužek a do toho se provlíká ten drátek, který se pak utahuje..a aby se mi ty šestky nerozjely a byly zhruba naproti sobě na stejném místě musely se spojit, takže přes patro os levé 6 po pravou 6 vede drát ocelový co je drží ve stejném postavení…
ceny mám keramiku takže 10200Kč jenda čelist komplet i se třmínkemvíc asi nemá smysl popsiovat každý se léčí jinak

Děkuji si moc hodná :kytka: Dvě osmičky mám venku a na dvě jdu teď :?. Jasně, každý má ten chrup jiný - já chtěla vědět jen přibližně co a jak. Si zlatá, držím palce ať je léčba úspěšná a můžes se smát až se budou hory zelenat :kytka: :kytka: :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4923
12.8.12 20:50
@Anonymní píše:
Děkuji si moc hodná :kytka: Dvě osmičky mám venku a na dvě jdu teď :?. Jasně, každý má ten chrup jiný - já chtěla vědět jen přibližně co a jak. Si zlatá, držím palce ať je léčba úspěšná a můžes se smát až se budou hory zelenat :kytka: :kytka: :mavam: :mavam:

jj už jsou vidět výsledky :mrgreen: ještě mě čeká spodní čelit tak celkem 20500Kč pak nevím co se bude platit třeba výměny gumiček nebo matroše to zatím zkušenosti nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty