Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mudr Maschkována nádražní ulici v centru Ov
mám taky vadu čelisti a to vrozenou - doteď jsem neměla o ní ani potuchy a Dr šikovně vysvětlila, a začala konat, má přehled, umí, zná a čučím jaké má nápady, když se improvizuje…
jediné minus dávám za nesoukromí…v ordinaci dvě křesla na jednom pracuje dr na druhém den hygienistky a jsou tam dva pacienti najednou a tak…
@Soira Ahojky, moc děkuji za reakci
. Máš na mysli tuto ortodontistku?
http://www.ortomaskova.cz/ . A můžu se zeptat jak dlouho jí navštěvuješ a jaké jsou u Tebe pokroky? Kdyby se Ti chtělo můžeš napsat i jakou vadu čelisti máš - čili jaký máš problém a jak to řeší. Jestli se Ti to nechce psát veřejně napsala bych Ti sz. Děkuji moc
. Dva pacienti najednou by mi ani nevadili, jestli je Mudr. opravdu dobrá.. Vyměnila jsem už dva ortodonty a žáden mi s mým problémem nepomohl
.
JJ tuto, napsala jsem jméno německy… ![]()
jsem u ní půl roku, v období dětství jsme byla u Dr Gobela a nic moc, pak jsme šla na doporučení kolegyně
mám nevyvinutou dolní čelist -jak se to spec jmenuje nevím, ale než jsem tam po rtg a Opg a kefalo šla tak mě konzultovala na Motole se stomchirou posílala jim scany ke konzultaci a měla pro mne dvě varianty s operací a bez, a podle toho jsem se rozhodla
@Soira píše:
JJ tuto, napsala jsem jméno německy…
jsem u ní půl roku, v období dětství jsme byla u Dr Gobela a nic moc, pak jsme šla na doporučení kolegyně
mám nevyvinutou dolní čelist -jak se to spec jmenuje nevím, ale než jsem tam po rtg a Opg a kefalo šla tak mě konzultovala na Motole se stomchirou posílala jim scany ke konzultaci a měla pro mne dvě varianty s operací a bez, a podle toho jsem se rozhodla
Jeeee, tak to mám totožný problém
. To si zlatá, že si se ozvala, mají od 13.8. do 7.9. vypsanou dovču, tak jí zkusím hned zítra zavolat jestli přijímá nové pacienty. Mě právě můj předešlý lékař řekl, že jediná možnost je operace - což odmítám - bojím se
. Ty ses rozhodla tedy pro jinou variantu než operace? Nemohla bys mi trošičku více popsat jak tedy tvůj problém řeší?
![]()
Hele bere, dnes jsem tam byla na kontrole
a ptala se, ale do tel uvěď, že máš tu čelist .....pro sichr
1.varianta OPERACE -jedine MOTOLA příprava na ní je asi 1,5-2 roky, snímací rovnátko a cosi ještě…nevýhoda je že operace stojí 220 000Kč, zatím ji poj. v indik. případech což jsem proplácí, ale během té přípravy 1.5-2roky, by se teoret mohlo stát, že to platit nebude, tak jestli to bude tak rozjeté, jestli si to zaplatím…což jsem odmítla…
2.variatnta - rovnou fixní rovnátko na 2-3 roky, plus třmínek a 2 zuby ven, plus zářezy na dolních zubech -tam nebude třeba trhání
šla jsem do varianty 2, v puse to mám od 20.6 a už te´d jsou vidět výsledky…
@Soira Děkuji moooc za popis. Ten třmínek je prosímtě co? A ty zářezy spodních zubů?
Promiň, že se tak vyptávám, jen mě zajímá co mě eventuelně čeká..Můžu se ještě zeptat jak Tě to vyšlo finančně a taky jak dlouho od první návštěvy Ti fixní aparát nasadili? Potřebovala si doporučení od klasické zubařky nebo si šla na vlastní pěst a v pohodě Tě vzala? Já tam bohužel v pátek nestihla zavolat a od zítřka mají dovolenou tři týdny
- To mě mrzí, že jsem to nestihla ale tak zkusím v září ![]()
@Anonymní píše:
@Soira Děkuji moooc za popis. Ten třmínek je prosímtě co? A ty zářezy spodních zubů?Promiň, že se tak vyptávám, jen mě zajímá co mě eventuelně čeká..Můžu se ještě zeptat jak Tě to vyšlo finančně a taky jak dlouho od první návštěvy Ti fixní aparát nasadili? Potřebovala si doporučení od klasické zubařky nebo si šla na vlastní pěst a v pohodě Tě vzala? Já tam bohužel v pátek nestihla zavolat a od zítřka mají dovolenou tři týdny
- To mě mrzí, že jsem to nestihla ale tak zkusím v září
doporučení nnepotřebuješ, platíš jen ty konzultace…30kč..jak je dáno zákonem, když tě prohlídne doktor
Třmínek - zkusím popsat, mám vytrhlé všechny 8 -to musíš taky když máš malou čelist aby bylo kam posouvat. A to rovnátko drátek a zámky-na každý zub, musí být jakoby za něco zatáhlé aby se to dalo utahovat, takže mě dali na 6tky nahoře kovový kroužek a do toho se provlíká ten drátek, který se pak utahuje..a aby se mi ty šestky nerozjely a byly zhruba naproti sobě na stejném místě musely se spojit, takže přes patro os levé 6 po pravou 6 vede drát ocelový co je drží ve stejném postavení…
ceny mám keramiku takže 10200Kč jenda čelist komplet i se třmínkem
víc asi nemá smysl popsiovat každý se léčí jinak
@Soira píše:
doporučení nnepotřebuješ, platíš jen ty konzultace…30kč..jak je dáno zákonem, když tě prohlídne doktor
Třmínek - zkusím popsat, mám vytrhlé všechny 8 -to musíš taky když máš malou čelist aby bylo kam posouvat. A to rovnátko drátek a zámky-na každý zub, musí být jakoby za něco zatáhlé aby se to dalo utahovat, takže mě dali na 6tky nahoře kovový kroužek a do toho se provlíká ten drátek, který se pak utahuje..a aby se mi ty šestky nerozjely a byly zhruba naproti sobě na stejném místě musely se spojit, takže přes patro os levé 6 po pravou 6 vede drát ocelový co je drží ve stejném postavení…
ceny mám keramiku takže 10200Kč jenda čelist komplet i se třmínkemvíc asi nemá smysl popsiovat každý se léčí jinak
Děkuji si moc hodná
Dvě osmičky mám venku a na dvě jdu teď
. Jasně, každý má ten chrup jiný - já chtěla vědět jen přibližně co a jak. Si zlatá, držím palce ať je léčba úspěšná a můžes se smát až se budou hory zelenat
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji si moc hodnáDvě osmičky mám venku a na dvě jdu teď
. Jasně, každý má ten chrup jiný - já chtěla vědět jen přibližně co a jak. Si zlatá, držím palce ať je léčba úspěšná a můžes se smát až se budou hory zelenat
![]()
![]()
![]()
jj už jsou vidět výsledky
ještě mě čeká spodní čelit tak celkem 20500Kč pak nevím co se bude platit třeba výměny gumiček nebo matroše to zatím zkušenosti nemám
Ahojte. Hledám opravdu dobrého ortodonta/ortodontku z Ostravy (či okolí). Moc by mě zajímaly vaše konkrétní zkušenosti s konrétním ortodontem. Velké plus by bylo, kdyby se zaměřoval na vady čelisti - ale není podmínkou. Moc děkuji za reakce a omluvte prosím anonymitu.