Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dobrý den. Dostali jsme před 14 dny ortopedické botky. Našemu chlapečkovi jsou 4 měsíce a je to na srovnání chodidel. Máte s tím někdo zkušenosti? Snáší to špatně v noci, celou noc probrečí a tak nám nakonec doktorka řekla, že mu je máme dávat postupně a když jsem mu je v průběhu noci sundala tak přestal a spal skoro celou noc (čož předtím takto pěkně spal). Nejdříve nám řekli, že mu je máme dávat pořád (celou noc i den) na kontrolu jdeme za měsíc. Děkuji za případné komentáře a zkušenosti. Monika
@Monika114 Vidím, že nikdo neodpověděl… no, já s nimi zkušenost nemám, ale mám synovce, který je měl od malička asi třikrát vždy cca na dva měsíce, jestli pomohly, to nevím, ale vím, že si na ně postupně zvykl a nevadily mu. Bobci, musí si někdy vytrpět, ale jsou k novinkám docela přizpůsobiví ![]()
Maminky, které dětem dáváte ortopedické boty na předpis od ortopeda… které kupujete? jen Santé a DZO?
Jedná se mi o to, že já je dceři (4roky) mám také koupit (dr.mi dal recept do zdr. potřeb na 1000kč), ale zdá se mi, že Superfit jsou měkčí, lepší… jenže na tyto e předpis nevztahuje… to mi ani tak nevadí, já je zaplatím, ale zase kdyby byly některé ortopedické boty srovnatelné se Superfitkama, tak bych předpisu využila a peníze si ušetřila… Santé znám… DZO ne. Co si o tom myslíte?
Moc děkuji za odpověď. I tak. No snad to nezakřiknu, ale vypadá to, že si zvykl. V noci spí o hodně lépe. Přes den mi přijde víc ukňouraný, ale snad se to taky srovná. No pořád si říkám, že na tom jsme dobře, některé dětičky si musí vytrpět daleko víc.
@Monika114 To je dobře, přeji hodně trpělivosti a ať se to brzy s nožkama zlepší ![]()