Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máte zkušenost s dětskou odsávačkou hlenů, připojitelnou na vysavač??? díky za každý příspěvek ![]()
Ahoj mám ji krátce a jsem s ní celkem spokojená. U té obyčejné - s tím modrým vrškem, jsem nikdy nevěděla jak hluboko jí můžu zavést a neměla jsem takový tah, abych něco pořádného odsála. Je pravda, že u té odsávačky na vysavač mi musí pomáhat manžel, malého nejsem schopna sama udržet a nejsem si jistá, jestli si Sebík nevytvoří k vysavači blok, ale snad to bude dobrý. Můj závěr - jsem spokojená.
ahojky,my ji mame asi dva mesice a nikdy jsem nemela nic sikovnejsiho.Syn trpi na rymy cely rok,je maly,nevysmrka hleny a s touto odsavackou mame do tydne po ryme a hlavne,nepolyka hleny,nezvraci a nosik ma krasne cisty.Mohu jen a jen doporucit.
Jeste jsem zapomnela dodat.....syn se vysavace od narozeni nebal…slysel ho v brise denne,ale i tak bereme odsavani jako hru.Nejdriv si jako odsavam ja,pak mu odsavam prstiky,aby vedel,ze mu to neutrhne nos a pak si da i sam odsavacku k nosu.Po odsati ho to necham vymontovat a odnest na umyti…ma to opravdu jako hru a nikdy mi nezabrecel.Kdyz reknu,ze jdeme odsat,uz si sam leha…asi vi,ze mu to ulevi.Tak hodne stesti!!!
taky pořád ještě uvažuju o koupi…odsávám sice tou hadičkovou taky přes vysavač (stačilo do čtverečku kartonu udělat dírku na hadičku a dám to na hadici..tlakem to drží
a saje skvěle) ale pořád si říkám jestli nebude ta „nová“ lepší…máte někdo srovnání? zatím se mi líbí (neviděla jsem na živo), že si všichni pochvalují ten tvar „násosky“ , že je to elegantnější a i bezpečnější…
Zdenik
ahoj, tak já nevím, ale mám trošku opačnou zkušenost - je sice pravda, že malá pořádnou rýmu ještě neměla, takže odsáváme takové ty běžné nudle, ale tu vysavačovou jsem vyzkoušela i na sobě - a fakt to bylo dost nepříjemný,jen si to zkuste. S tou hadičkovou jsem zatím vždycky vystačila, chce to trošku cvik, ale celkem nám to jde.
TAk ja mam odsavacku udelanou jako Zdenik, klasika hadickova a davam na vysavac........
JAk hluboko zavest???? V nemocnici treba odsavaji hooodne hluboko a kdyz mel malej hodne rymu zavedla jsem kam az slo… dulezite je netlacit aby se neposkodila sliznice, ale pokud mate cvik a vite jak na to, tak se da zavest az do nosohrtanu a krasne odsat.....je to neprijemne, ale trva jen par vterin a pak sme meli celou noc klid.
K
Já jsem 100% pro vysavačovou. Teď zrovna procházíme pěknou rýmou a už si to jinak nedovedu představit. Teda, Ondra u toho řve jak tur, to je jasný, ale u té hadičkové to bylo ještě horší a navíc se mu hned spustila krev (jakmile jsem zajela jen trošku víc do nosánku). Ta vysavačová se přitistkne jen na kraj a během pár vteřin je vysáto. S klasickou to trvalo hrozně dlouho, sama jsem ho neudržela a musel odsávat manžel, já na to ani nemám dech.
Pravda je, že se teď Ondra vysavače bojí
Tak snad na to do další rýmy zapomene a budu moct v jeho přítomnosti vysávat.
Doteď si pamatuju, jak jsme jednou v noci s tou klasickou hadičkovou vysávali rýmu Matýskovi a než se nám to při jeho škubání podařilo aspoň jakžtakž vysát, chudinka se z toho řevu úplně osypal (myslím tím takové ty krvavé tečičky pod kůží v obličeji). Mě to samozřejmě ráno vyděsilo, nespojila jsem si to s tím nočním řevem při odhleňování, a letěla s Matesem k doktorce, co to může být
. Ta taky netušila a pro jistotu nás poslala na odběr krve… Ježíš, chudinka malá. Doteď je mi ho líto, že kvůli mé neobratnosti musel chudák na odběry
. Chjo, takže teď mám vysavačovou a je klid.
M.
Taky mám doma vysavačovou odsávačku a jsem moc spokojená. Příjde mi, že ta koncovka do nosu je o dost šetrnější, než ta obyčejná hadičková odsávačka. Malé to nijak neubližuje, dokonce mi při odsávání pomáhá - drží si to u nosu sama. Nicméně umí i smrkat, což je pro ni asi příjemnější, než odsávání.
Ahoj, tak ja se pripojuji a jsem pro vysavacovou. Jsem s ni moc spokojena! A samozrejme, ze jsem to zkusila nejdriv na sobe, a az tak moc neprijemny to zas nebylo, navic to trva opravdu par sekund a je hotovo. Kamaradka zase odsava tim obycejnym balonkem, ktery se pouzival drive, ale doktori to nedoporucuji, ze to neni moc setrne (nevim, nemam vyzkouseno). Nastesti dcera uz se naucila smrkat sama. Jana
Ahoj - at už se rozhodnete pro jakoukoliv odsávačku - lékaři neradi vidí časté odsávání - to je tak na zničení sliznice - bohužel, stejně se laik nedostane tam, kam by potřeboval. Takže - pokud by dítko bylo pod stresem z odsávání - vykašlala bych se na to.
JInak mám lepší zkušenosti s vysavačovou.
Nejdůležitější je při rýmě zvýšená poloha, chladno a zvlhčovat… zvlhčovat… mokrá prostěradla doma, do nosu ideálně Libenar. Na spaní tak max 18st.
Tak ať je rýma fuč.
Ahojky všem,tak já se dlouhou dobu té odsávačky „bála“,připadalo mi to hrozně drastické,ale potom,co měl malý rýmu asi 2 měsíce vkuse,jsem si jí pořídila a musím říct,že je to skvělý vynález a ten kdo to vymyslel by měl dostat metál
Malý už si taky sám pro ní běží a fakt těch pár minut zvládá skvěle,ale musí sedět,nesmí ležet,to se pak kroutí.
Já bych ti jí teda doporučila!Je to fakt dobrá investice!
Děkuji všem, dneska jsem svého drobečka „mučila“ klasickou odsávačkou i s balonkem na konci, máme první rýmu a rvalo mi srdce jak u toho plakal, ale co pořád lepší trocha řevu, než zánět středního ucha nebo podobná nepříjemnost, takže jsem dala na většinu z vás a objednala baby vac, takže jsem zvědavá jak uspěju s touhle odsávačkou, když mě dneska pozoroval můj muž, dělala jsem si z něho legraci, že na malým testuju odsávačky co náš trh nabízí a pak na ně budu psát recenzi
, ještě jednou díky a hlavně všem dětičky bez rýmy a jiných neduhů.
Já se teď taky rozhoduju, kterou odsávačku. Tu vysavačovou jsem byla rozhodnutá nekoupit, po tom, co jsem vždycky viděla mého synovce, jak u toho řve a brání se. Ale možná, když z toho udělám hru, tak to mimi bude bavit ![]()
No, uvidím. Manžel bude asi proti, taky mu to přijde drastický, ale asi to zkusím. Lepší než rýmy ![]()
ahoj holky
manžel byl tak prvně proti odsávačce na vysavač, ale hrozně rychle naštěstí přišel na to , že je to pro malou rychlejší , efektivnější a ted na ní nedá dopustit, takže já jí jen mohu doporučit, malá u toho sice řve, ale né tím že by jí to bolelo, ale že jí prostě děláme něco co nechce a jak vysavač vypnu je okamžitě vysmátá, takže to opravdu nebolí