Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jak dlouho může trvat suchý kašel u dítěte 4 roky? My už máme kašel asi 3 týdny, zítra má jít do školky.Týden měla suchý, pak mokrý, brala mucosolvan, vypadalo to už OK. A zase už 2 dny v noci kašle, začne asi kolem 11 hod. Dávala jsem tussin na nic, včera robitussin stejně se probudila s dráždivý kašlem suchým a zabral až dithiaden. Co Vám pomohlo prosím nebo čím to může být? Bere i aerius ale stejně na nic. Jinak se nedusí nebo něco podobného prostě záchvaty suchého kašle. Už si nevím rady!!!!
Mela to uz nekdy ? Trpi na zanet prudusek ? Jak pri tom kasli vypada ? V kolik hodin kasle - je v tom nejaka pravidelnost ? Nam na to prave zabrala homeopatika, ale mam dve deti, kazde ma jiny kasel a kazde pomohlo neco jineho, tak proto se ptam.
Bubina
Měli jsme to samé, tussin na noc. A pak mi jiný doktor řekl, že je to špatně, tusin, nutí po 4-5 od podání vykašlávát, a jak leží tak jí to nejde. Vždycky jsme to rozdýchávaly na balkóně- jednou fakt začala modrat-hleny chtěly ven, ale nešlo to. Od té doby tussin nedávám nikdy na noc.
Trpíme hodně na zápaly plic, měly přesně stejný příznak jak popisujete.
Na pneumologii nám řekli, že jsou to teď nové typy zápalů, které se chytají ve školce, nejsou s horečkami, ale jen s kašlem, poslechově nejdou slyšet, jen jdou vidět na rengenu. Nechci strašit, třeba je to jen obyč. kašel- ale tyto zápaly trvají práve 3 týdny a déle.
Momentálně zase kašlame. Pan doktor doporučil ACC 100 je to šumivka do čaje, takže se super užívá. Dám to těsně před spaním a pak co 8 hodin- je to fakt super. Skoro nekašleme.
Přeju hodně štěstí s léčbou.
ona právě kašlala týden suchý kašel pak zase měla |Mucosolvan na uvolnění to minulý týden zabralo a v noci nekašlala a předevčírem v noci zase suchý kašel kolem 23 00 hod. Večer předtím jsem jí dávala robitussin a na nic stejně. Tak pak dithiaden a spala. Nijak se nedusila nebo tak něco ale něco ji hodně dráždí. Na alergo jsem byli má na pyly, bere aerius. Také foukala tak astma by to být nemělo. Co to je to ACC to je suchý kašel také? Už jsem z tho bezradná, u lékařky do 4 dny a zase mi dá akorát jiné kapky.
Ano je to na suchý kašel, alespoň nám to říkal doktor, aerius jsme brali taky a nic, alergie také jen na pyly. Ješte dávám v noci mokrý ručník přímo k posteli)Jak se topí je suchý vzduch a špatně se dýchá. Jinak jsme to měli stejně, dokonce potom tak, že přes den mucosalvan v noci 1/2 dithiadenu. Mucosolvan se nesmí dávat po 5 hodině večer, jinak strašně dráždí. A když to přešlo na suchý kašel tak zase tussin,
koukněte tady, snad to pomůže, my to máme taky na suchý kašel.
Vždycky nám zabíral SILOMAT, ten se ale ukázel jako škodlivý. Taky kupuju halls, a před spaním dám pocucat(chudáky zuby), ale pasta taky dráždí.
http://www.lekarna.cz/…ive-tablety/
My máme ACC 100.
Vím co to je, ta bezradnost, když dítěti nemůžu pomoci.
Ahoj.
Me zkusenosti se sice presne neshoduji s vasim popisem problemu, jen chci poukazat na moznost, ze nekdy je kaslani v noci z rymy (kdy se usazuji hleny). Pres den dcerka nekasle vubec, jen v noci… takze kasel to u nas asi urcite nebude a tuhle teorii nam potvrdila i Dr.
Tak treba to vase kaslani v noci je take jen z rymy???
H.
No ona právě nemá rýmu vůbec jen ten kašel. Už z toho šílím. Nastoupila jsem do nové práce po MD 1.10. a po týdnu paragra, pak babička atd. Zítra už ji nemám kam dát, teplotu nemá tak asi bude muset do školky, jinak nevím. Takže když mám doma ten robitussin tak ho nemám dávat večer a dát raději ten dithiaden? Protože k tomu robitussinu se prý nemá podávat dithiaden zároveň tak nevím. Včera jsem jí ho dala v 20 00 a pak v noci jak se vzbudila dithiaden kolem 24 00 hod. Doufám že jsem nic neprovedla. Takže dnes nějak nevím, jestli dát ty tabletky na utišení večer a v noci další dávku nebo jen dithiaden.
Zítra půjdu koupit asi ten ACC
Lajlo,
pokud ma kaasel hlavne kolem pulnoci, ze kasle az se davi a modra a nema rymu, tak bych ti doporucila homeopatika Droseru 15 nebo 30ch a pred spanim dat asi 5 az 10 kulicek (ve skutecnosti to muze byt i 1, ale je to jedno) a uvidis. Pokud to nezabere tak druhy den nedavat, nas to zachranilo skoro pred udusenim. Nam nic jineho nezabiralo (myslim kapky a sirupy).
Bubina
Ze zkušenosti doporučuji Thymomel (se šaškem - od 1 roku) … zabírá a dětem moc chutná ![]()
http://www.lekarna.cz/…/v/16585.jpg
http://www.lekarna.cz/…100ml-sirup/
Volně k dostání ve všech lékárnách.
Petula_
Tu Droseru muzes koupit nprmalne v lekarne, pokud ji nemaji tak ti to objednaji. Ale jestli vam to nepomuze, tak to po dvou dnech vy:,–(.
Bubina
Tak se musím podělit se zkušeností. 5 dnů večer robitussin a v 23 00 další kašlání. Teď 2 dny jsem dala 5 kuliček drosery večer k těm kapkám a ona dneska spala celou noc.Musím Vám poděkovat za radu velmi. Ale teď nevím jak dál, mám vy:,–(it ty kapky úplně a dávat tu droseru? Jak dlouho ještě?
Promin, ze jsem neodepsala driv. Tu droseru davat tak max. 4 dny, sirup nedavej. V kazdem pripade ne vic jak tyden (je to takove slozite vysvetlovani, proc ne dele..
). A pak uvidis jestli to zabralo trvale.
At jste zdravi
Bubina