Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj Petře/Petro ?
co konkrétně vás nejvíc straší? hemangiom jako takovy, nebo fakt ze se nehoji tak jak by mel nebo ty steroidy?
Je pochopitelne, ze mate starosti, jde přece o vaši dcerku, ale zdá se mi, že nejde o nic hrozneho. Hemangiom má v těle kdekdo, a navíc spousta těch, keří o nich ani nevědí ![]()
Ty steroidy: vite riskuju, že mi zase někdo vynadá jak jsem nezodpovědná a beru věci na lehkou váhu, přesto ale pro mne jsou to proste léčiva - je velmi rozumné s nimi šetřit, a když to neni nutné, tak použít nejaký šetrnější lék. Ale po vyzkoušení šetrnější léčby mi to přijde rozumne. Steroidy obvykle také zabírají rychleji a není potřeba jich brát určitou přesnou dávku, takže nekdy je třeba stačí užívat dva dny. Takze jich do těla člověk opravdu moc nedostane. Aplikují se také často lokálně - vy budet mít mastičku? Fakt na tom nevidim nic tak hrozneho
(Třeba s ATB se to taky přehání posledních dvacet let, a to hodně lidí ještě pořád nevyvádí z míry
jako by ATB byly „hodne“ leky a steroidy „zle“.
Petře, nemám pro vás sice odpověď, ale prosbu. My máme 8 týdení miminko a má hemangiom na ručičce, který dost rychle roste. Teď to máme hlídat a podle toho o kolik to vyroste do další poradny, tak nás prý Dr. pošle na plastiku. Jestli budete mít chvilku, můžete být tak hodný a napsat mi třeba i soukromou zprávu, kde jste s tím byli a co vám dávali a dělali? Děkuji moc. Jsme taky z Brna.
ahoj,
moje dcerka má hemangiom na hlavičce, udělal se jí asi ve 3 týdnech. napřed to vypadalo jako škrábnutí, rychle vyrostl tak do velikosti dvoukoruny a teď je naštěstí v klidu. Není ani moc vysoký a začíná se schovávat pod vlásky.Dr. mi řekla, že by se měl do jednoho roku ztratit.
Držím palce ať to u vás dobře dopadne, steroidů bych se zas tak moc nebála, jestli to pomůže rychle, je to určitě lepší než nechat prcka trápit
Ahoj. my máme na plosce nohy. Chodíme na kontroly na plastiku-každé 2-3měsíce. Rostl asi do 8.měsíce, ted začíná blednout. Prý se ztrácí až během několika let. (i když moje původní dr. mi taky řekla do roka…)
Kamarádky holčička má vedle pupíka-ted je jí 6 a už tam má jen tečky.
Dobrý den,chci se zeptat,jak jste dopadli s vaším děťátkem? My máme 7-měsíčního syna,který má smíšený hemangiom na ručce a paní doktorka Fáberová začala za hospitalizace léčbu Inderalem..Také mám strach.Ztratilo se vám to?Děkuji za odpověď.Marie
@Anonymni píše:
Dobry den. Moje 5 mesicni dcera ma hemangiom na prcince. Hemangiom zacal pres veskerou peci " mokvat „. Lecime se v Brne ve Fakultni nemocnici, kde nam uz moc pomohla pani doktorka Faberova. nyni vsak navrhuje jako dalsi nezbytny krok lecbu lehkymi steroidy. Prosim o radu nebo respektive o informace jestli nekdo nema s touto lecnou zkusenosti??? Mame trosku strach - zni to dost "strasidelne“. Moc dekuji za pripadne odpovedi. petr
zdravim mi tam dvakrat byly a pokazde mi da krem kpo kterym to je furt stejny ted js, e dostala kontakt na jendoho doktora z prahy tak uvidime co u wnj povi
Dobry den. Moje 5 mesicni dcera ma hemangiom na prcince. Hemangiom zacal pres veskerou peci " mokvat „. Lecime se v Brne ve Fakultni nemocnici, kde nam uz moc pomohla pani doktorka Faberova. nyni vsak navrhuje jako dalsi nezbytny krok lecbu lehkymi steroidy. Prosim o radu nebo respektive o informace jestli nekdo nema s touto lecnou zkusenosti??? Mame trosku strach - zni to dost "strasidelne“. Moc dekuji za pripadne odpovedi. petr