Hemangiom - lecba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
17.10.07 08:38

Hemangiom - lecba

Dobry den. Moje 5 mesicni dcera ma hemangiom na prcince. Hemangiom zacal pres veskerou peci " mokvat „. Lecime se v Brne ve Fakultni nemocnici, kde nam uz moc pomohla pani doktorka Faberova. nyni vsak navrhuje jako dalsi nezbytny krok lecbu lehkymi steroidy. Prosim o radu nebo respektive o informace jestli nekdo nema s touto lecnou zkusenosti??? Mame trosku strach - zni to dost "strasidelne“. Moc dekuji za pripadne odpovedi. petr

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10848
17.10.07 12:46

ahoj Petře/Petro ?

co konkrétně vás nejvíc straší? hemangiom jako takovy, nebo fakt ze se nehoji tak jak by mel nebo ty steroidy?
Je pochopitelne, ze mate starosti, jde přece o vaši dcerku, ale zdá se mi, že nejde o nic hrozneho. Hemangiom má v těle kdekdo, a navíc spousta těch, keří o nich ani nevědí :-)

Ty steroidy: vite riskuju, že mi zase někdo vynadá jak jsem nezodpovědná a beru věci na lehkou váhu, přesto ale pro mne jsou to proste léčiva - je velmi rozumné s nimi šetřit, a když to neni nutné, tak použít nejaký šetrnější lék. Ale po vyzkoušení šetrnější léčby mi to přijde rozumne. Steroidy obvykle také zabírají rychleji a není potřeba jich brát určitou přesnou dávku, takže nekdy je třeba stačí užívat dva dny. Takze jich do těla člověk opravdu moc nedostane. Aplikují se také často lokálně - vy budet mít mastičku? Fakt na tom nevidim nic tak hrozneho :-) (Třeba s ATB se to taky přehání posledních dvacet let, a to hodně lidí ještě pořád nevyvádí z míry :-) jako by ATB byly „hodne“ leky a steroidy „zle“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
17.10.07 14:27

Petře, nemám pro vás sice odpověď, ale prosbu. My máme 8 týdení miminko a má hemangiom na ručičce, který dost rychle roste. Teď to máme hlídat a podle toho o kolik to vyroste do další poradny, tak nás prý Dr. pošle na plastiku. Jestli budete mít chvilku, můžete být tak hodný a napsat mi třeba i soukromou zprávu, kde jste s tím byli a co vám dávali a dělali? Děkuji moc. Jsme taky z Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
17.10.07 14:41

ahoj,
moje dcerka má hemangiom na hlavičce, udělal se jí asi ve 3 týdnech. napřed to vypadalo jako škrábnutí, rychle vyrostl tak do velikosti dvoukoruny a teď je naštěstí v klidu. Není ani moc vysoký a začíná se schovávat pod vlásky.Dr. mi řekla, že by se měl do jednoho roku ztratit.
Držím palce ať to u vás dobře dopadne, steroidů bych se zas tak moc nebála, jestli to pomůže rychle, je to určitě lepší než nechat prcka trápit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
17.10.07 21:52

Ahoj. my máme na plosce nohy. Chodíme na kontroly na plastiku-každé 2-3měsíce. Rostl asi do 8.měsíce, ted začíná blednout. Prý se ztrácí až během několika let. (i když moje původní dr. mi taky řekla do roka…)
Kamarádky holčička má vedle pupíka-ted je jí 6 a už tam má jen tečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
26.4.11 18:36

Dobrý den,chci se zeptat,jak jste dopadli s vaším děťátkem? My máme 7-měsíčního syna,který má smíšený hemangiom na ručce a paní doktorka Fáberová začala za hospitalizace léčbu Inderalem..Také mám strach.Ztratilo se vám to?Děkuji za odpověď.Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.16 09:08
@Anonymni píše:
Dobry den. Moje 5 mesicni dcera ma hemangiom na prcince. Hemangiom zacal pres veskerou peci " mokvat „. Lecime se v Brne ve Fakultni nemocnici, kde nam uz moc pomohla pani doktorka Faberova. nyni vsak navrhuje jako dalsi nezbytny krok lecbu lehkymi steroidy. Prosim o radu nebo respektive o informace jestli nekdo nema s touto lecnou zkusenosti??? Mame trosku strach - zni to dost "strasidelne“. Moc dekuji za pripadne odpovedi. petr

zdravim mi tam dvakrat byly a pokazde mi da krem kpo kterym to je furt stejny ted js, e dostala kontakt na jendoho doktora z prahy tak uvidime co u wnj povi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí