Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
Je to normální, protože jak nastoupila od nové školky, tak se setkala s novými bacily, navíc je to pro ni stres..... Skoro každé dítě, když je ve školce nové, tak marodí.
Jo, ale blbé je to pro tebe v nové práci, to chápu. Leda zkus zapojit manžela, jen co se vrátí, ten už má práci asi celkem jistou.
Ahoj
možné to je i když do školky nechodí - oba moji kluci to mají ted zrovna tak… pokud ti nemá kdo hlídat, je to blbé:o((( téměř všechny děti první minimálně 3-6 měsíců ve školce dost marodí:o((( téměř všechny maminky co je tu mám v okolí a jejichž dítka chodí do školky mi to říkaly… 2 z nich dokonce stáhly dítko ze školky zpět domů… (byly na rodič. s druhým dítětem…)
Takže vydržet, pokud chceš překlenout jen zkušebku, tak zapojit okolí..
anonymní,
bohužel je to naprosto normální…nové prostředí, podzim,nové bacily v uzavřeném prostoru…připrav se, že to takto může jít až do dubna…jestli můžeš tak na ten rozjezd zapoj všechny okolo - kolem vánoc už se to bude lepšit, nakupte vitamínů, echinaceu,čaje a začněte malou dopovat
…hlavně ať ty počátky s horečkama (může to být i reakce malé na nové prostředí) rychle pominou a už vás bude trápit „jen“ školková rýma bez dalších komplikací.
věřím, že musíš být ve velkém presu..je to přímo na zabití, hlavně se přehoupnout přes tu zkušebku…
držím palce
Zdenik
ahoj zkuste si zeptat doktorky zda by ji doporoucili ockovani proti chripce.holky rikali ze se ockujou na podzim a na jare.pokud je pravda.plati se nevim kolik cena.zeptej se v klidu vse info od doktorky.
Anonymni píše:
Holky já se zblázním!!! Minulý týden v pondělí s malou 4 roky u lékařky kašel atd. Týden jsme brali hedelix, nasivin atd. atd. Včera vypadala ,že bude dobrá a v pondělí půjde do školky po 14 dnech! Já jsem nastoupila 1.10 do nové práce, tam jsem byla týden a týden paragraf. Teď v pondělí jsem ji odvezla k babičce a šla do práce. Dnes mi babička volá ,že malou bolí bříško..babička bydlí na vesnici 30 km..tak jsem tam z práce jela no a malá horečka. Takže jsem ji přivezla opět domů a je mi do breku. Jsem ve zkušební době, nemůžu jít zase na paragraf. Takže dcera starší zítra bude bulat školu, protože nemám jinou možnost a musí s ní jít také k lékaři,,manžel je na služebce a já musím být v 7 00 hod v práci. Již teď se na mě dívali špatně po týdnu paragragu.
To je děs,malá chodí do školky také od 1.10. a už je 2 týden doma. Doufala jsem že se uzdravuje a nic, po klidných dnech zase horečka!!! je to normální?
Ráno jsem byla u doktorky, prý má něco na mandlích asi angína ale na antibiotika to není a na kašel mucosolvan. No a ted má zase teplotu. Holky já fakt nevím neměla by už mít antibiotika? Přece zase nebudu čekat do pondělka co bude nebo nebude. Jsem na Bohnice!!!
Večer jsem zjistila žeč má ještě hodně flekatý jazyk a červenolu skvrnu a říkala že jí štípe. Ráno u doktgorka byla a ta neříkala nic ale mám obav aby to nebyla spálová angína. Teplotu měla večer 37,6 a prý jsou u toho vysoké ![]()
Ahoj anonymní, asi moc neporadím, náš malej je taky furt nemocnej, a to do školky zatím nechodí. Nám teď doktorka doporučila užívat Preventan pro děti, je to na zvýšení imunity pro děti od tří let. Snad to zabere a bude aspoň na chvilku klid, už jsem z těch jeho nemocí taky dost na nervy.
Lucie
Ahojky, malá taky začala chodit do školky, chytila rýmu a skončila v nemocnici se streptococem pleum. Jen co jsme se vrátily 2 dny, tak horečka 38,7°C. Už jsem z toho taky blázen. Dávám jí vitamíny, jak přírodní, tak tabletky a Preventan Junior a stejně.
Co můžu více dělat?
Teri
Ahojky, oživuji toto téma. Malá byla před 14 dny nemocná, běžné nachlazení a dnes v noci zase kašel a rýma, bude jí za týden rok. Poraďte zda bych jí mohla něčím zlepšit imunitu, zda jste dávali v tomto věku nějaké vitamíny? A od kdy jste dávali do čaje med? Moc díky za rady…
@ježourek x.x.x můžeš imunitu posilovat i tak, že ji nebudeš zbytečně teple navlékat, že ji necháš hrát si na zemi, nebudeš to přehánět s hygienou - např savo na podlahu a pod
Jinak vitamíny v tomhle věku? většina co znám, je pro děti od 3 let
jinak čaj s medem od cca 2 let (tedy u nás).
@ježourek x.x.x mě v lékárně doporučuli toto je to od 1 roku.
med nemám v plánu ještě dávat. syn má 13 měsíců…
Já jsem dávala med od 12 měsíců. Z umělých vitamínů pro takhle malé děti asi nic moc není. Nemáte třeba odšťavňovač? Že bys jí udělala sem tam nějaký džusík z ovoce. Nic jiného mě nenapadá, jedině to otužování, ale tam se výsledky dostaví až za dlouho ![]()
@ježourek x.x.x med jsem dávala zhruba od toho roku. Vitamíny žádné, je jich dostatek v ovoci a zelenině. A jinak jsem kluka nikdy nějak extrémně nenavlíkala, nehrotila hygienu, chodila ven za každého počasí.
A jinak u nás byla rýma a s tím spojený kašel jako příznak růstu zubů.
@lucenka No možná máš pravdu s těma zoubkama…teď ji roste stolička a dolní špičáky tak by to mohlo být asi od toho co? A jak dlouho vám to trvalo, myslím rýma a kašel ze zoubků?
Holky já se zblázním!!! Minulý týden v pondělí s malou 4 roky u lékařky kašel atd. Týden jsme brali hedelix, nasivin atd. atd. Včera vypadala ,že bude dobrá a v pondělí půjde do školky po 14 dnech! Já jsem nastoupila 1.10 do nové práce, tam jsem byla týden a týden paragraf. Teď v pondělí jsem ji odvezla k babičce a šla do práce. Dnes mi babička volá ,že malou bolí bříško..babička bydlí na vesnici 30 km..tak jsem tam z práce jela no a malá horečka. Takže jsem ji přivezla opět domů a je mi do breku. Jsem ve zkušební době, nemůžu jít zase na paragraf. Takže dcera starší zítra bude bulat školu, protože nemám jinou možnost a musí s ní jít také k lékaři,,manžel je na služebce a já musím být v 7 00 hod v práci. Již teď se na mě dívali špatně po týdnu paragragu.
To je děs,malá chodí do školky také od 1.10. a už je 2 týden doma. Doufala jsem že se uzdravuje a nic, po klidných dnech zase horečka!!! je to normální?