Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
náš Honzík tedy nejí prášky, ale když něco nechce, tak si dám první já a když vidí, jak to sním, tak to pak sní taky, co si třeba společně smalou brát nějaký vitamín a ještě u toho dělat ňam, ňam.
Syn bere cca od 6 měsíců protialergické léky - tablety. Drtím mu je a sní je vždycky s trochou jídla. I když jsou příšerně hořké, nikdy s tím nebyl problém.
U prášků na štítnou žlázu je výhoda, že nemají nijak výraznou chuť, spíš jsou sladké než cokoliv jiného. Já je beru taky. Normálně bych jí to nadrtila a rozmíchala do pití. Na pitíčko po ránu ji naučíš dřív, než na tabletku, kterou jste jí už určitě dost znechutili tím vnucováním.
Radka
Ahoj, taky dávám synovi každé ráno Letrox na štítnou žlázu. Drtím mu ji a pak smíchám s čajem a natáhnu do stříkačky. Bere ho už cca rok a hned jsem to takhle dělala. Je fakt, že to není napořád, ale má 27 měsíců, tak to zatím neřeším. Jo a taky jsem mu ho zkusila dát přímo do pusiny, ale vyplivoval ho a to mu dávám jeno čtvrtku. Tak hodně úspěchů s medikací. Gabka
Ahoj, nemáte někdo náhodou zkušenost, jak přemluvit naší Gábinku, aby si v klidu vzala každé ráno prášek /na štítnou žlázu /? Strašně u toho /nejen/ vyvádí, musíme ji s manželem držet, ale tak to asi není správně…
díky moc za tipy, magda