Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
To fakt nemáš poblíž odběrové centrum, které má volno? Kdybys šla dneska, tak zítra dostaneš výsledky a můžeš hned běžet k doktorovi.
25 km nejbližší které má dnes volno. Jinak až středa 10km. Ale o to nejde nějak si poradím. Sestra mi řekla, že když přijdu dnes, tak výsledky budou ve středu a mám poslat meila o výsledku a pak se dohodneme. ![]()
@Anonymní píše:
25 km nejbližší které má dnes volno. Jinak až středa 10km. Ale o to nejde nějak si poradím. Sestra mi řekla, že když přijdu dnes, tak výsledky budou ve středu a mám poslat meila o výsledku a pak se dohodneme.
fakt? u nás tedy taky píší výsledky do 48 hodin, ale ve skutečnosti zatím vždycky byly ještě ten samý den, pokud odběr proběhl dopoledne. já bych neházela flintu do žita a vyrazila na odběr.
@Anonymní píše:
25 km nejbližší které má dnes volno. Jinak až středa 10km. Ale o to nejde nějak si poradím. Sestra mi řekla, že když přijdu dnes, tak výsledky budou ve středu a mám poslat meila o výsledku a pak se dohodneme.
no tak asi ti nic jiného nezbyde, než na PCR jít
ale když tvá trvá na PCR testu, tak holt ho musíš podstoupit - to je dneska hrozná doba
@Anonymní píše:
Prosím anonymně. Váš názor. Mám doma dítko, bere ATB. Pediatr to nijak nehrotí. Dítě prohlédl, napsal léky. Já jsem to od prcka chytla také. Mám kašel, ale hlavně stráta hlasů. Předpokládám, že mám Laryngitidu. Nicméně po samolečbě to nepřišlo. Chtěla jsem jít ke svému lékaři. Ten mně ale nepřijme dokud nebudu mi PCR test. Antigenní test neuznává. Jenže až bude volný termín v odběrovém centru a než přijdou výsledky a lékař mně veme budou to tři dny minimálně.
Lékař ošetření nesmí podmiňovat negativním testem. To není názor, ale fakt
Otázka je, jak se domůžeš svého práva na vyšetření ![]()
Správný postup je požádat o písemné odmítnutí ošetření z důvodu toho testu. A podat stížnost. To ti ovšem nepomůže v akutní situaci ![]()
Jiný praktik v okolí nefunguje? Že by tě vyšetřil a rovnou bys k němu přešla?
@Žižkovská žena třeba opravdu nemá
My to máme 50 km do nejbližšího, a volný termíny kolikrát nejsou ![]()
To je desny fakt
Moje kamarádka ma podobne zkušenosti, osetreni jenom po testu
Moje obvodni i pediatr jsou nastesti normalni.
Zkusila bych si najit jineho lékaře.
@Fiducia píše:
Lékař ošetření nesmí podmiňovat negativním testem. To není názor, ale faktOtázka je, jak se domůžeš svého práva na vyšetření
Správný postup je požádat o písemné odmítnutí ošetření z důvodu toho testu. A podat stížnost. To ti ovšem nepomůže v akutní situaci
no, otázka je, jestli by jí lékař tedy nepřijal (pak už by po něm těžko mohla vyžadovat písemné odmínutí ošetření) a nedal jí rovnou podepsat negativní reverz, tedy písemné odmítnutí doporučených vyšetření, které povedou ke stanovení diagnózy
byla by tam, kde je a když by si šla stěžovat, měl by lékař v ruce papír, že on ji léčit chtěl, ale ona to odmítala
mám takový mlhavý pocit, že jsem kdysi zachytila i info, že vyhýbat se testu v případě, že lékař vyhodnotí, že zdravotní problémy může způsobovat kovid, je trestné. jako neověřovala jsem to, ale logiku to dává, protože úmyslné šíření nebo zvyšování rizika šíření nakažlivé choroby (nejen kovidu) trestné je ![]()
Já jsem na test jela nedá se nic dělat. Jela jsem do vzdálené nemocnice. Tam byla skvělá sestřička a poslala mně na internu. Tam mi řekli, že lékař nemá nárok vás odmítnout. Ale tím že nemám hlas mě poslali na ORL.
@sagina jednak pacient nemá povinnost reverz podepsat ![]()
Dál lékař musí vyšetřit a pak doporučit test. Ne naopak. Nesmí podmiňovat testem návštěvu ordinace, což činí. Po telefonu ordinovat nesmí. Výjimka je karanténa. Tam se vystavuje po kontaktu s kovidu pozitivně testovaným na základě telefonické domluvy. Ale to je jiná situace.
Zakladatelce doporučuji rozhovory s lékařem nahrávat pro případ, že se ji pokusí takto zbavit ![]()
Nahrávka výkonu povolání či pro vlastní ochranu je legální. Paragraf 88 občana ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem na test jela nedá se nic dělat. Jela jsem do vzdálené nemocnice. Tam byla skvělá sestřička a poslala mně na internu. Tam mi řekli, že lékař nemá nárok vás odmítnout. Ale tím že nemám hlas mě poslali na ORL.
Sestřička má pravdu ![]()
Takze abys potenciálně nenakazila nekoho covidem, radsi máš do světa rozsít laryngitidu nebo jinou libustku, co urcite mas. A jeste si ji nechat hezky tri dny rozjet
Hrozná doba.
@Fiducia píše:
@sagina jednak pacient nemá povinnost reverz podepsat
nemá. potom ale reverz podepíše sestra jako svěděk, že pacient odmítl doporučené vyšetření i podepsání reverzu. a pokud lékař trvá na svém podezření na kovid jako jedné z možností stavu, tak pacienta na test pošle i poté, co na něj v ordinaci koukne, a případnou léčbu stejně započne až po výsledku testu. pokud na něj pacient půjde rovnou, tak ušetří zbytečnou cestu do ordinace a urychlí tak stanovení své diagnózy
osobně jsme tenhle postup s naší pediatrou praktikovali už dávno před kovidem, pokud to bylo možné. moc nechápu, proč někteří tenhle postup berou, jako že lékař odmítl pacienta ošetřit. neodmítl, naopak, naordinoval první vyšetření ![]()
@sagina píše:
nemá. potom ale reverz podepíše sestra jako svěděk, že pacient odmítl doporučené vyšetření i podepsání reverzu. a pokud lékař trvá na svém podezření na kovid jako jedné z možností stavu, tak pacienta na test pošle i poté, co na něj v ordinaci koukne, a případnou léčbu stejně započne až po výsledku testu. pokud na něj pacient půjde rovnou, tak ušetří zbytečnou cestu do ordinace a urychlí tak stanovení své diagnózyosobně jsme tenhle postup s naší pediatrou praktikovali už dávno před kovidem, pokud to bylo možné. moc nechápu, proč někteří tenhle postup berou, jako že lékař odmítl pacienta ošetřit. neodmítl, naopak, naordinoval první vyšetření
Co chceš tady ordinovat po telefonu? Antibiotika? Nelze! Na test má odeslat pro podezření na covid, po tom, co provede osobně klinický vyšetření a bude mít podezření, že to kovid být může. Nelze preventivním vyšetřením zdržovat léčbu, protože by to kovid být mohl ![]()
Na to, aby mohla sestra něco podepsat se musí dostat do té ordinace
A případně teda má nahrávku, že byla odmítnuta, protože nemá čerstvý Pcr. A zase špatně. Proč se usuzuje, že to je určitě kovid a ušetříme si cestu, když je to jasný
Tady je velká šance, že máme DG od dítěte, a že kovid to není ![]()
@Ba-stet píše:
Takze abys potenciálně nenakazila nekoho covidem, radsi máš do světa rozsít laryngitidu nebo jinou libustku, co urcite mas. A jeste si ji nechat hezky tri dny rozjetHrozná doba.
A kolik lidí je s tím v pohodě, nebo dokonce to berou jako plus
Ona zjevně kovid nemá, potřebuje nejspíš antibiotika. Co ale, pro jistotu s léčbou tři dny počkáme. Super tohle ![]()
Prosím anonymně. Váš názor. Mám doma dítko, bere ATB. Pediatr to nijak nehrotí. Dítě prohlédl, napsal léky. Já jsem to od prcka chytla také. Mám kašel, ale hlavně stráta hlasů. Předpokládám, že mám Laryngitidu. Nicméně po samolečbě to nepřišlo. Chtěla jsem jít ke svému lékaři. Ten mně ale nepřijme dokud nebudu mi PCR test. Antigenní test neuznává. Jenže až bude volný termín v odběrovém centru a než přijdou výsledky a lékař mně veme budou to tři dny minimálně.