Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Fiducia píše:
A kolik lidí je s tím v pohodě, nebo dokonce to berou jako plusOna zjevně kovid nemá, potřebuje nejspíš antibiotika. Co ale, pro jistotu s léčbou tři dny počkáme. Super tohle
Tohle je přesně duvod, proc radsi nikam moc nechodim, a dokud nepovolej samotesty, byť treba na 24h, tak zřejmě ani chodit nebudu. Nakonec je větší pravděpodobnost, ze chytnu chripku ve frontě na test ![]()
@Fiducia no, však taky antibiotika lékař po telefonu nepředepsal, že
a nechápu poznámku, že se sestra musí dostat do ordinace. lékaři přece běžně mívají sestry v ordinaci a i tam, kde mají vlastní pracovnu, tak tam ji lékař k pohovoru s problematickým pacientem může pustit. a osobně tedy nechápu, proč by pacient měl odmítat podepsat, že s nějakým vyšetřením nesouhlasí, pokud s ním opravdu nesouhlasí. však buď s vyštřením souhlasím, a potom ho podstoupím. nebo s ním nesouhlasím, tak to řeknu, a pokud ho lékař považuje za natolik zásadní, že by jeho absence měla ovlivnit stanovení správné diagnózy nebo léčbu a bude tedy po mně chtít podepsat, že mě se s tímto seznámil a já i přesto odmítáním, tak mu to podepíšu. protože proč bych to nepodepsala, když to stále odmítám? ![]()
Tak holky. Test mi v nemocnice udělali, ale sestřička mě poslala do nemocnice. Nezajimal je tam test ani očkování. Vpohodě mně ošetřili. A mám Laryngitidu. Tak jsem dostala ATB. Jsem ráda, že už nemusí čekat další dny než by mě můj doktor vzal.
@Ba-stet píše:
Tohle je přesně duvod, proc radsi nikam moc nechodim, a dokud nepovolej samotesty, byť treba na 24h, tak zřejmě ani chodit nebudu. Nakonec je větší pravděpodobnost, ze chytnu chripku ve frontě na test
Vnímám to stejně. Taky vždycky čekám, že si doneseme suvenýr ![]()
My chodili holt po testech
Děti by měly po prázdninách, protože testy jsou potřeba všude ![]()
Ale serinká mě to, ne že ne.
Každopádně k lékaři po nás test nikdo nechtěl. A nenechala bych se odbít ![]()
@sagina píše:
@Fiducia no, však taky antibiotika lékař po telefonu nepředepsal, žea nechápu poznámku, že se sestra musí dostat do ordinace. lékaři přece běžně mívají sestry v ordinaci a i tam, kde mají vlastní pracovnu, tak tam ji lékař k pohovoru s problematickým pacientem může pustit. a osobně tedy nechápu, proč by pacient měl odmítat podepsat, že s nějakým vyšetřením nesouhlasí, pokud s ním opravdu nesouhlasí. však buď s vyštřením souhlasím, a potom ho podstoupím. nebo s ním nesouhlasím, tak to řeknu, a pokud ho lékař považuje za natolik zásadní, že by jeho absence měla ovlivnit stanovení správné diagnózy nebo léčbu a bude tedy po mně chtít podepsat, že mě se s tímto seznámil a já i přesto odmítáním, tak mu to podepíšu. protože proč bych to nepodepsala, když to stále odmítám?
Ne sestra. Pacientka přeci ![]()
Nepodepsala bych, protože neodmítám test, pokud je pro něj důvod.
Odmítám podepsat dokument, kterým se lékař hodlá zbavit povinnosti tím, že přehraje odpovědnost na mě.
To jsi psala ty. S tím zrychleným
ordinovaním po telefonu i s tím reverzem ![]()
Tak mě zajímá, jaké urychlení v tomto případě vidíš. Co urychlý, když lékař ordinuje po tel, jak si pochvaluješ
Antibiotika napsat nemůže. Pcr má případně předepsat, když je k tomu důvod. A to by jaksi musel pacientku vidět ![]()
@Fiducia asi se v tom ztrácím, cos psala
jako tys začala s podepisováním papírů, tak já tě jenom upozornila, že ty papíry má i doktor a i on je může vytáhnout. antibiotika po telefonu nepředepisoval. konečně, pokud má zakladatelka podezření na laryngitidu, tak u ní se antibiotika nepíší. respektive jen velmi výjimečně. protože v naprosté většině případů je virového původu. pokud lékaři zakladatelka po telefonu popsala příznaky, které lékaře vedly k podezření na kovid nebo jinou běžnou virózu, tak v současné situaci je cesta do ordinace přes odběrové centrum urychlením, protože s největší pravděpodobností by ji tam stejně poslal. pokud k lékaři přijde rovnou s výsledkem, urychlí to případné další rozhodování, co dál. jako popravdě když před prázdnaninami na moje haranty vlítla nějaká letní virózka, tak jsem je automaticky objednávala na PCR. aby případně zdravá část rodiny covid nikam neroztahala v inkubačce ![]()
@sagina Ja si teda nejsem jista, ale mam zato, ze ma-li lekar podezření na covid, tak vypíše zadanku a ona ma test a vysledky přednostně, ne
A ne ji honit po natriskanych hodinach pro veřejnost, ktera test potrebuje kvuli koupališti ![]()
@Fiducia píše:
Vnímám to stejně. Taky vždycky čekám, že si doneseme suvenýr
My chodili holt po testechDěti by měly po prázdninách, protože testy jsou potřeba všude
Ale serinká mě to, ne že ne.
Každopádně k lékaři po nás test nikdo nechtěl. A nenechala bych se odbít
To chapu. Denne citim vděčnost, ze když uz pandemie, chytlo me to s miminem-batoletem, takze neřeším praci, uzavření skol, náročnější aktivity… A az budu muset, tak uz snad bude po všem.
@Ba-stet píše:
@sagina Ja si teda nejsem jista, ale mam zato, ze ma-li lekar podezření na covid, tak vypíše zadanku a ona ma test a vysledky přednostně, neA ne ji honit po natriskanych hodinach pro veřejnost, ktera test potrebuje kvuli koupališti
to nevím, u nás jsou volných termínů mraky. jak to mají dělané jinde, to netuším. ale vzhledem k tomu, že zakladatelka už má test taky hotový, tak nejspíš buď měla přednostní termín, nebo jich taky mají dost ![]()
@sagina ona potřebuje vyšetřit. Na to má nárok bez podmínek testů předem.
Antibiotika má dcera a dostala je i zakladatelka. Dočti, prosím ![]()
Chválíš si ordinovaní po telefonu. A tak se ptám, kde ty vidíš přínos ![]()
Tady ten test není k ničemu. Je preventivní a dokonce proti zájmu pacienta.
Opět papíru jsi vytáhla ty ![]()
Lékař nesmím ordinovat po telefonu. A nesmí podmiňovat péči Pcr testem. A nechá si to podepsat za nepřítomnosti pacienta sestrou jako svědkem? No tak to je dobrej nápad ![]()
@Anonymní píše:
Tak holky. Test mi v nemocnice udělali, ale sestřička mě poslala do nemocnice. Nezajimal je tam test ani očkování. Vpohodě mně ošetřili. A mám Laryngitidu. Tak jsem dostala ATB. Jsem ráda, že už nemusí čekat další dny než by mě můj doktor vzal.
@Ba-stet píše:
To chapu. Denne citim vděčnost, ze když uz pandemie, chytlo me to s miminem-batoletem, takze neřeším praci, uzavření skol, náročnější aktivity… A az budu muset, tak uz snad bude po všem.
Chápu, fakt! A přeju ti to ![]()
@sagina píše:
to nevím, u nás jsou volných termínů mraky. jak to mají dělané jinde, to netuším. ale vzhledem k tomu, že zakladatelka už má test taky hotový, tak nejspíš buď měla přednostní termín, nebo jich taky mají dost
No ale ten test ji udelali v nemocnici, kde byla (a az po ošetření). Ja ziju v Praze, taky si z volnych mist muzu vybirat, ale kamaradka je z diry, odkud je na nejbližší odberove misto 30km a sjizdi se tam obyvatele z x dalsich děr.
@Ba-stet píše:
No ale ten test ji udelali v nemocnici, kde byla (a az po ošetření). Ja ziju v Praze, taky si z volnych mist muzu vybirat, ale kamaradka je z diry, odkud je na nejbližší odberove misto 30km a sjizdi se tam obyvatele z x dalsich děr.
Teď se v moc nevyznám. A zamotáváme se do toho. PCR mi udělali, ale na radu sestřičky jsem šla na ORL. Tam mě vzali a vyšetřili bez problémů. Výsledek testu samozřejmě ještě nemám. U jiných lékařů jsem se s tím nesetkala. U pediatry jsem byla s dítětem několikrát s kašlem a nikdy nás neposílal na na test. Ale můj asi za vším vidí kovid.
@Anonymní píše:
Teď se v moc nevyznám. A zamotáváme se do toho. PCR mi udělali, ale na radu sestřičky jsem šla na ORL. Tam mě vzali a vyšetřili bez problémů. Výsledek testu samozřejmě ještě nemám. U jiných lékařů jsem se s tím nesetkala. U pediatry jsem byla s dítětem několikrát s kašlem a nikdy nás neposílal na na test. Ale můj asi za vším vidí kovid.
Jj, tak jsem to myslela… Hlavne ze Te osetrili a uz se léčíš. A jinak je ten doktor dobrej? Nebo nejsi často nemocná? Zda se mi, ze si dost usnadňuje práci ![]()
@Ba-stet píše:
Jj, tak jsem to myslela… Hlavne ze Te osetrili a uz se léčíš. A jinak je ten doktor dobrej? Nebo nejsi často nemocná? Zda se mi, ze si dost usnadňuje práci
Já když nemusím chodím co nejméně. Jak sem říkala nikdy jsem u nikoho neměla problém. (zubař, gynekolog, pediatr). Ale můj obvodní se panicky bojí kovida, je to o něm známé. A je to mladý lékař. Do teď to bylo léčení po telefonu, já zavolala. Řekla sestřičce co potřebuji napsat a on mi to napsal. Před Covidem si nemůžu stěžovat, to bylo bez problému.