Ošetřovačka pro partnera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
215
18.2.15 12:01

ošetřovačka pro partnera

Ahoj, chtěla bych se zeptat v jakém případě jde napsat ošetřovačka!? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65285
18.2.15 12:04

V případě že je třeba být doma s nemocným :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
18.2.15 12:06

Můj měl, když jsem byla nemocná a nemohla se postarat o dítě, se kterým jsem na rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
18.2.15 12:22

A jde to i když já bych musela do nemocnice a přítel by byl doma s 2dětmi? (2roky a 2 měsíce?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
18.2.15 12:33

@Janca.Nikca Samozřejmě, pokud je maminka třeba i na mateřské z nějakého závažného důvodu nemocná (v nemocnici nebo doma), může partner dostat OČR. Využili jsme např. když jsem měla ischias a nemohla se několik dnů hnout. Manžel si zašel za dětskou dokt. a dostal OČR na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
18.2.15 12:38

Tomu mému ho vystavil můj praktický lékař, a to na mě, ne na děti, protože to já byla nemocná. Ale je pravda, že pediatra jsem nezkoušela. Prostě jsem kvůli nemoci byla u svého lékaře a když se nemoc potvrdila, poprosila jsem o OČR pro muže, protože děti bych nezvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.2.15 12:48
@zuzkasim píše:
Využili jsme např. když jsem měla ischias a nemohla se několik dnů hnout. Manžel si zašel za dětskou dokt. a dostal OČR na děti.

OČR by měl vystavit ten lékař, který potřebu ošetřování zjistil a při kontrole ji může prokázat. tedy v tomto případě tvůj lékař - děti byly zdravé, nemocná jsi byla ty a ty jsi se kvůli své nemoci o ty děti nemohla starat. pediatr by měl vystavit OČR tehdy, když jsou nemocné děti.

no, to jenom tak pro pořádek, někteří pediatři OČR vystavují i v případech, kdy k tomu není nárok (např. dítě je hospitalizované v nemocnici), což tobě už může být teď jedno, ale aby to nezmátlo zakladatelku a pak třeba nebyla rozčarovaná z toho, že její pediatr se drží zákona a nevystaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
18.2.15 13:56

Jasne..takze si dojit pak pozadat k lekari ktery me do nemocnice posle..diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.2.15 13:59
@Janca.Nikca píše:
Jasne..takze si dojit pak pozadat k lekari ktery me do nemocnice posle..diky moc

řekni si přímo v nemocnici, měli by to vystavit oni - oni tě hospitalizují, oni mají podklad pro to, že se z toho důvodu nemůžeš starat o dítě. taky dělám v nemocnici a běžně se u nás vystavují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.2.15 14:17
@Janca.Nikca píše:
A jde to i když já bych musela do nemocnice a přítel by byl doma s 2dětmi? (2roky a 2 měsíce?)

jasně že jde. :palec: nebo když jsi v porodnici a pod. Prostě když jsi mimo provoz a nezvládáš péči o děti. Jinak mi očr dávali přímo ve špitálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
9.7.15 11:25

Můžu upřesnění prosím :) pokud pobírám rodičovský příspěvek, jsem nemocná, nešla jsem k lékaři, mám střevní virózu a syn onemocněl laryngitidou, pediatr napsal manželovi ošetřování na syna, je nutné dokazovat nějak ještě moji nemoc, aby měl manžel nárok, přikládat k ošetřování manžela moji nemocenskou apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
9.7.15 11:29

@verunka.kliste Ošetřování nesmí být napsané na syna, ale na tebe, tedy by ho měl vystavit tvůj doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32806
9.7.15 11:33
@j.a.n.i1 píše:
@verunka.kliste Ošetřování nesmí být napsané na syna, ale na tebe, tedy by ho měl vystavit tvůj doktor.

i když je syn nemocný? manžel přeci ošetřuje jeho, protože je nemocný… :think: nechápu pak proč ho pediatr vypsal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
9.7.15 11:39

@verunka.kliste Protože pediatra nezajímá, zda ty jsi na rodičáku nebo ne… jinak řečeno, on ho vypsat klidně může, ale OSSZ ho partnerovi nezaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
9.7.15 11:41

Jj na paragrafu se jasné v zadu píše jesli někdo na uvedené dítě pobírá RP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie