(Ne)vracet se do práce a chůva

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
16.2.15 20:29

(Ne)vracet se do práce a chůva

Milé dámy, chci poprosit o radu a zároveň budu ráda za vaše zkušenosti a názory. Mám možnost se vrátit do práce. Je to práce stejná, jakou jsem dělala před odchodem na MD, jen v jiné firmě. Práce mě hodně baví, je na poloviční úvazek asi 15 min od domu a za hodně zajímavé peníze, které docela potřebujeme. Akorát řeším to, jestli jít, protože mladšímu synovi je teprve 7 měsíců. :think: Přemýšlela jsem, že bych chodila 4× v týdnu na 5 hodin. Chodila bych už na 7:30 a tím pádem přicházela domů v poledne. Pokud půjdu, budu muset vyřešit hlídání obou synů (babičky jsou daleko, tzn. chůva). Tady jsem „nepolíbená“. Prosím, jestli byste mi napsali, kde jste hledali chůvy vy - jaké agentury byste doporučili nebo jak byste hledali tu nej chůvu. Je tu někdo, kdo šel na částečný úvazek do práce, když byli jeho děti takhle malé? Litujete? Díky za názory i rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8660
16.2.15 20:52

@Pájínek Já jsem se u prvního syna vracela na půl úvazek hned po skončení mateřské, měla jsem tu výhodu, že jsem dělala z domova, ale potřebovala jsem vyjíždět na schůzky k zákazníkům. Řešila jsem to operativně, moje sestra byla tou dobou bez práce, takže jsem jí platila co bych dávala chůvě a fungovalo to skvěle, někdy hlídal muž nebo moje babička, ale u druhého budu v podobné situaci jako ty…staršího syna bych ráda dala na podzim do školky, ale pro mimčo budu shánět chůvu…zatím bohužel zkušenost nemám, spíš se rozhlížím a dělám si přehled o možnostech, protože zatím je ještě celkem čas.

No ale každopádně nelituju, nedokázala bych být „jen“ doma a nic nedělat. Klidně mě někdo za to může kamenovat, ale prostě mě to nenaplňovalo. I s prací jsem zvládla starat se o syna i domácnost, vařit teplé večeře a občas i vyrazit si ven za zábavou. S druhým prckem to bude jistě větší divočina, ale doufám, že to nějak půjde. :) Každopádně držím palce ať ti všechno klapne. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
16.2.15 20:55

Ahoj, u prvního decka jsem pracovala na zkraceny uvazek. Casove jsem to mela podobne, jako ty akorát jinak rozlozene a něco jsem dělala i z domu. Chuvu jsem mela bud babicku nebo faktickou chuvu, ale byla to znama z rodiny. S timhle tedy moc neporadim.¨
To, co popisuješ se mi zda v pohode a sla bych do toho.

Jinak nelituji, ze jsem pracovala a ted při druhem, uz premyslim, ze pujdu znovu:-)
Preji, at se rozohodnes dobře a jsi spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
16.2.15 20:58

Do práce jsem nastoupila zpět, když bylo synovi 7 měsíců (zejména z existenčních důvodů). Našla jsem si paní na hlídání přes inzerát (s jasně uvedenou hodinovou sazbou), byl velký zájem, hodně jsem prověřovala a měla jsem štěstí. Dodnes má syn chůvu (v září bude předškolák). Přes agentury bych se nedoplatila. Zopakovala bych to znovu, i kdybych nemusela řešit finance, ne na plný úvazek, ale pro zachování funkční mozkové hmoty na částečný úvazek…

Příspěvek upraven 16.02.15 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
16.2.15 21:00

Agenturu doporučuji Domestica. Mají skvělí přístup, odhad (jak potřeb rodiny tak také chůvy). Zájemkyně o práci chůvy projdou několika testy. 2 z nich (aspoň za mě) byly hodně psychologické, hodně důkladné. Jestliže jste z okolí Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.2.15 21:03

Pres agenturu se ti tolik hodin tydne asi pekne prodrazi, studentka asi nepripada v uvahu vzhledem k tomu casovemu rozlozeni. zkus rozhodit site a poptat se kolem, jestli nekdo nevyuziva nekoho prilezitostne na vecerni hlidani nebo tak, ze by ti dal reference.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
16.2.15 21:04

Nezní to špatně, má to svá ALE ke zvážení.

• jsou ty peníze zajímavé, i když od toho odečteš, kolik dáš za chůvu? Abys ve finále nelítala jako hadr na holi pro pár kaček.
  • chůva (většinou) neuklidí a neuvaří. Takhle budeš muset vyřešit jídlo pro kluky na 4 dny. Za mě lepší vměstnat práci jen do 2-3 dnů v týdnu, i kdyby to mělo být na déle.
  • máš možnost se třeba vystřídat na 1 den s manželem, že bys pracovala odpoledne, nebo o víkendu, nebo z domova? To by také pomohlo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
16.2.15 21:06

Já mám teda chůvu jenom jednou týdně. Našla jsem přes hlídačky. cz a dala na instinkt. Musela jsem hledat narychlo, takže jsem asi měla štěstí. Dala jsem hlavně na to, jak se dotyčná má k mým dětem od prvního setkání.
Kamarádka šla do práce hned po MD, v roce dítěte šla na plný úvazek. Chůvu teda našla po známosti. Chodí brzy na ráno, takže i tak s dítětem tráví dost času a nemá pocit, že by jí něco uteklo.

• Citovat
  • Upravit
7904
16.2.15 21:06

Pokud chceš stálou chůvu (míněno s nějakým stálým úvazkem), tak nehledej přes agenturu. Pořádně si promysli, co od té osoby požaduješ a pak hledej. Já hledala přes Jobs - zadala jsem to jako brigádu. Na to se neozval nikdo. Pak jsem napsala do skupiny na Facebooku - volná místa bla bla bla… ozvalo se mi snad 20 zájemkyň. Hodně záleží na osobních sympatiích, já jsem nechtěla ženskou s dětmi ani starší paní, která mi bude doma kontrolovat, jestli mám utřenej prach. Vzala jsem holčinu, která studovala pedák, 21 let, dělala vedoucí na dětských táborech. Je úplně perfektní, platím jí vždy za den, takže nepočítáme minuty, jednou odejde o chvíli dřív a jindy zase později.

Má na starosti čistě jenom hlídání, tzn. žádné praní, uklízení, vaření ani pro dítě. Ale to je určitě na dohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
16.2.15 23:11

@Katyll - ahoj, zvažuji totéž, co zakladatelka, a tahle agentura by mohla nabizet to, co chci- tj. radne proverenou chuvu se vsim vsudy. Mohu se tě optat, kolik zhruba chůva od teto agentury vyjde finančně na hodinu? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
16.2.15 23:16

@Silia @Silia
mají to na webovkách. Ted jsem na to koukala… vyšší cenová kategorie, ale zas by to měla být kvalita.
Jinak všem děkuji za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
17.2.15 00:09

@Pájínek - aha, děkuji za upozornění. Na tabletu se mi lišta s horními odkazy nezobrazuje. Na ntb to ale už vidím. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
17.2.15 07:56

@Pájínek Odpovím jen na část dotazu, s chůvou zkušenost nemám a takhle malého bych ho nenechala na pravidelné delší hlídání ani babičkám (ale to je můj problém, neříkám, že je na hlídání chůvou něco špatně ;) )Šla jsem od takhle malého na plný úvazek, doma zůstal manžel. A rozhodně toho nelituji, neb by mě doma hráblo. Pokud to vyjde, u druhého dítěte bude scénář pravděpodobně velmi podobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
17.2.15 08:08

Moje kamarádka se živí jako chůva - hlídá dětičky mladým lékařkám. je to osoba vlídná, milá a spolehlivá.
tak se zkus poptat v těchto kruzích, pokud máš tu možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
17.2.15 12:38

@Silia za mě to bylo tedy méně 110,– Jsou to cca 3 roky zpět. Provizi si braly 2 měsíce- stejně tak ručily 2 měsíce.

Jinak já jsem hlídala miminko od 3 měsíců a k němu ještě jeho 3 starší sourozence. :) (Mé první profesionální hlídání. Hodně dobrá škola!!! :) ) Maminka byla k dispozici ohledně kojení nebo jsme za ní dorazily. Chce to jen opravdu děti vnímat abyste věděli jaké mají potřeby. Další rodiny byly „jen“ dvě děti. :) ( Průměrně jsem v rodinách hlídala 8h někdy až 14h denně.)

Ještě co se týká toho že chůva „většinou“ neuklidí neuvaří. Myslím si že se to odvíjí od klienta a samozřejmě domluvě se s chůvou. Během těch měsíců se ještě vytříbí co klient potřebuje a jak se domluví s chůvou, jestli si sedí s dětmi, s rodiči apd. A hlavně některé věci jsou dané. (uklidit si po sobě a také po dětech, ale tehdy aby to nezasahovala do hlídání. např. když dítě spí.)

Teď už doufám budeme mít svou rodinu. :srdce: Pokud bude vše v pořádku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat