Ošetřování člena rodiny - dotaz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ošetřování člena rodiny -dotaz
Měla bych dotaz, mám 4 měsíční dceru a chodím do prace na plny uvazek (pobírám i rodičák)a nyní mi onemocnela a potřebovala bych s ní byt doma alespon 4-5 dni, mohu si zažádat o ošetřovaní na člena rodiny nebo na to nemám nárok… četla jsem podmínky, ale jsou dost strohé a nic z toho nesplnuju.. je tam, že dítě musí být v karanténě, nebo musí být uzavřené školské zařízení nebo musí onemocnět osoba, která o dítě pečuje po dobu co jsem v praci…z toho mi vyplívá, že já s dcerou doma být nemůžu.. v tomhle pracovním právu se nevyznám a budu ráda za každou radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můžeš. Ošetřování nemůže čerpat ale nikdo jiný, dokud ty na ni pobiras RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag Děkuju, mě právě zmátli ty podmínky a dost lidi mi řeklo, že když jsem na rodičáku tak na to nemám pravo ani kdyz jsem v praci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbora276 platis si nemocenske, platis, takže nárok mas, ja osetrovacku taky několikrát měla.
Příspěvek upraven 07.03.13 v 14:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbora276 ono je trochu něco jiného rodičák a něco jiného MD, na MD by jsi nárok neměla ( alespoň mi to tak logicky vyplývá)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gábííí nárok vzniká ze zaměstnáni, chodím-li do zaměstnáni a je mi odvadeno nemocenske, mám nárok na osetrovne. Jedinou výjimkou je, ze pobírá-li někdo na ošetřované dítě RP, nemůže na tohle díte čerpat osetrovacku nikdo jiný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super, děkuju moc, hrozně moc jste mi pomohly, hned zítra si dojdu za doktorkou at mi to napise abych jim to dala v praci a vikend uz mohla byt doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla jsem se zeptat když mám dvě děti a na jedno mám ještě rodičovský příspěvek (do 4 let) a na druhé mám příspěvek na péči (má dětskou mozkovou obrnu a epilepsii) Mladší mi nastoupilo do školky a starší chodí do 1 třídy. O prázdninách jedeme do lázní na měsíc a já si teď našla po dlouhé době práci. Nemám ale nárok na celou dovolenou ale jen na 2 týdny (nejsem zaměstnaná od začátku kalendářního roku) ale od června nastupuji. Rodičák mám do září. Mám nárok na ošetřování člena rodiny na těch 9 dní? Pokud ano na koho (na dítě mladší 4 let nebo na školáka) moc děkuji za odpověď. Peta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petaslas já když byla v léčebně se synem, dostala jsem neschopenku…
byla jsem tam na 6 týdnů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit