Ošetřovné 2021
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
OČR vyplácí sociálka. Dluh na zdravotní pojišťovně má zaměstnavatel (pokud se jedná o klasickou smlouvu). Zda máte nebo ne nárok na OČR záleží na více věcech. Od kdy jste zaměstnaná, do které třídy dítě chodí a kolik mu je let?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yweta jsem zaměstnání od minulého roku 9/2020. Mám to na DOhodu o provedení práce ( teď za od Února se dostanu výplatou nad 10 000kc) a synovi jsou 4 roky
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@yweta jsem zaměstnání od minulého roku 9/2020. Mám to na DOhodu o provedení práce ( teď za od Února se dostanu výplatou nad 10 000kc) a synovi jsou 4 roky
Nárok na ošetřovné má zaměstnanec (vč. DPP/DPČ, pokud bylo z dohody v měsíci nároku nebo v předcházejících 3 měsících odvedeno nemocenské pojištění), tj u DPP měsíční výdělek nad 10 tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Pokud chceš ošetřovné za březen a výdělek nad 10tis. jsi měla jen v únoru, tak ne, nemáš nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže mne zaměstnavatel tahá za nos ze jsem doma na osetrovnem? Chtěl po mne abych mu pak poslala i ukončeny osetrovak 😞
- Citovat
- Upravit
Takže se na mne nevztahuje ani to osetrovne co se dá přerušit a zároveň jít do práce a pak zas na na osetrovne?:;
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Takže se na mne nevztahuje ani to osetrovne co se dá přerušit a zároveň jít do práce a pak zas na na osetrovne?:;
To je pořád jedno a to samé. Díval jsem se i na krizove osetrovne a tam ta podmínka výdělku nad 10tis je taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Takže mne zaměstnavatel tahá za nos ze jsem doma na osetrovnem? Chtěl po mne abych mu pak poslala i ukončeny osetrovak 😞
A nemyslí to tak, že jsi na ošetřovném, ale zadarmo. Jako například v případě onemocnění dítěte, když třeba marodí 14 dní. Tak si s ním doma 14 dní, omluveno v práci máš 14 dní, ale od ČSSZ dostaneš zaplaceno jen 9 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, na stránkách mimisterstva je: Sběr žádostí bude zahájen 19. 3. 2021 od 9:00.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry vecer, ozivuji diskuzi..dneska mi volala ucetni nasi firmy, ze ji chybi moje OCR..zamestnavateli jsem ho odevzdala a vypada to, ze se prepadlo pod zem asi
je mozne vystavit nejaky duplikat? Blby je, ze sme ted od noveho mesice presli k novemu dr ![]()
Dekuji za odpovedi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romik0013 Jo, duplikat jde, ale budes muset za starou doktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1
No ty. kraso
a zrovna v dobrem sem od ni neodchazela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat prvně žádám o ošetřovné mám na nej nárok i když mne zaměstnavatel nepřihlásil na zdravotní pojišťovnu? Na socialce mám vše ok, ale na zdravotním mám dluh. Muže mi být osetrovne zamítnuto?
Děkuji za odpovedi