Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A nemuze jit na OCR otec? Ja jsem cetla, ze kdyz se rodiče střídají, predaji si mezi sebou kod, co prisel, a nahlasi ho ve sve práci. Tj ty půjdeš do práce, syn k otci a otec na OCR na ten kod, ktery jsi dostala ty. Asi zalezi, jaka je s ním domluva, jestli bude radsi na OCR nebo radsi si vezme dítě v nahradni termín. Ale podle me kdyz nebudes o dítě realne pecovat, tak to OCR nesmis mit. Ale to uz varim z vody, to nevim přesně, jak to je.
@Anonymní píše: Více
Podstatné je, jak se domluvíte s otcem… Variant je nekolik:
1. Dítě zůstane u tebe a ty dal na OČR.
2. Dítě pujde k otci a on se s tebou na OČR vystřídá.
3. Dítě pujde k otci a on OČR nechce/nepotřebuje a ty ho tedy nechas ukončit.
@j.a.n.i1 Takže si taky myslíte, že nelze abych měla OČR nadále a kdyby dítě bylo ok, že bych mu ho v PO predala a letela do prace a ukoncilo se mi k pondelku? Ja chci v pondeli do prace, ale jde o to, ze nevime zda bude pro dite vhodny ten prevoz pokud nebude ok.. a nevime nyni zda ok bude nebo nebude.
Na formuláři vypisuješ, který dny ses starala ty a který někdo jiný. Neruš ho.
Tak samozřejmě, že ho můžeš ukončit až v pondělí.
@Janli ale tam bych neuvadela preci stridani kdyz on by ocr nechtel ne tam bych jen uvedla ze jsem pracovala ne?
Když ho ráno předáš a půjdeš do práce tak si ten den napíšeš, je tam na to kolonka.
@Kryptozoo no napisu tam ze jsem pracovala ale ze ho predavam kdyz on ocr cerpat nechce to tam uvadet nebudu ne?
Ne to tam uvadet nebudeš, ale to nikoho nezajima, prostě ty jsi v praci = pecuje někdo jiný.
Za mě je řešení. Pokud bude ok, ukončit v pondělí OČR k neděli, to co vím jde. Pokud nebude OK, přehlásit OČR na otce a jít do práce.
OCR nejde ukončit zpětně ani o jeden den.
Dobry den, sem na OCR s nemocnym ditetem. V pondeli ho mam predat otci, a chtela jsem OCR ukoncit k patku nebo k nedeli. Poprve se nam stalo, ze dite neni stale ok a nevim zda v pondeli ok bude. Je mozne dite osetrovat i treba v pondeli kdy ma byt jiz u otce, tak ze by k predani nedoslo a ja ho osetrovala? Pokud by bylo zdrave a k predani by doslo vadilo by ze tu OCR mam otevrenou jeste v pondeli? Kdyz bych ho predala, tak bych sla do prace, tudiz bych to pondeli mela stejne neplacene. Ja nevim jak to mam udelat, aby to bylo ok. Prosim anonym jinak smazat.