Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak dítě které kašle 2× za hodinu není za mě zdravé dítě a nemá ve školce co dělat.
@Snopy123 to byl odhad. Nemerila jsem to presne, ale je to minimalne. Diky za nazor.
Z vlastní zkušenosti, nevyplácí se dávat takhle nakřáplé dítě do školky. Rozumím, že je blbá situace v práci, ale takhle nejspíš stejně lehne a čím dřív bude mít šanci se vyležet bez zbytečné zátěže, tím líp. Navíc teda netřeba nosit bacily do školky - moje dcera s imunitou dost bojuje a když v šatně slyším jiné dítě kašlat, úplně se mi ježí chlupy.
Záleží jaký kašel. Jestli si malinko suše odkašle, dala bych, jakmile je kašel štěkavý, chrchlavý atd, tak ne. Případně bych šla k mudr na náslech, talhle jsme to udělali my, když jsme si nebyli jednou jistí.
@Bramborab to chapu, ale kdyz je doma 4 dny a temer uz nic. Myslela jsem jako kdyby uz nekaslalo vubec pres noc ani rano..
@Liberalissima stekavy byl v noci ze st na ct. Nyni uz ne. Uz temee zadny, ryma neni, kychani neni. Teplota neni a nebyla.
@Anonymní píše: Více
Tak ho tam pošli. K čemu ta diskuze je.
Snad umíš zvážit, zda dítě je ve stavu návštěvy školky. Ty to dítě máš doma.
Kdyby otec řekl, pošli ho tam, tak ani neváháš
Osobně mi přijde, že to zlehčuješ, abys to nemusela řešit. Jako rodič dítěte se slabou imunitou patřím mezi ty, co tyhle „jen trošku“ odkašlávající a smrkající děti pak odnáší.
Ale dělej, jak myslíš. VIidím, že už máš stejně rozhodnuto a chceš to jen posvětit, abys ulevila svědomí, až kluk někoho nakazí ![]()
Pokud prakticky nekasle, do skolky bych dala. Pokud občas kašle, nebo se bude kašlem v noci budit, nedala bych ![]()
@Liberalissima píše: Více
Hlavně ve středu předá dítko otci a ten zas vesele může kuryrovat malýho kašlu od nuly ![]()
Ahoj holky, přilepím se. Tříleté dítě má týden rýmu, kašel, navíc dnes ráno 37°C, v noci bolest oušek. Nurofen a Nasivin zabral dobře. Nyní jen lehká vodová rýma, kašel skoro ustal. Bez teplot, uši nebolí. Odpoledne byla znát již jen větší únava, ale na blbnutí energie byla
nálada dobrá, uspávání v pohodě. Zítra bude doma, ale daly byste v úterý do školky?
A jak dýchá? Potichu? Nahlas? Dělá mu dobře studený vzduch venku? Kašle víc uvnitř v bytě?
Pokud dítě kašle dvakrát za hodinu bez ohledu na aktivitu, tak zdravé není a tedy nemá jít do školky. U nás bohužel takhle „skorozdrave“ děti do školky chodí, nakazí další děti, jejichž rodiče si taky musí vzít OCR. A to ani nemluvim o svém dítěti, které má astma a tyhle kasliky ho položí na tři týdny a víc.
Dobry den, dite zacalo ve stredu v noci na ctvrtek mit stekavy kasel u otce, tak ct, pa nebylo ve skolce. Dnes mi ho privezl a za hodinu zakasle tak 2×. Rekl mi at ho zejtra do skolky nedavam, jenze ja nemam volno, musela bych resit OCR. On s nim byl ct, pa doma, bez OCR. Pokud v noci se nebude davit tak ho chci dat do skolky, otec mi rekl at ho jeste necham vylezet tak ja nevim. Dali byste ho do skolky nebo ho nechali doma jeste? dekuji prosim anonym jinak smazat